Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Austrijas GP ieviestās mazās grants joslas tiks izbūvētas arī citās trasēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc tam, kad "Red Bull Ring" izveidotās nelielās grants joslas līkumu ārmalās devušas cerēto rezultātu, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) iecerējusi šādu risinājumu pielietot arī citās F1 trasēs.

Pagājušā gada Austrijas F1 posmā tiesneši vairāk kā 1000 gadījumos fiksēja trases limitu pārkāpšanu, kad piloti ar visiem četriem mašīnas riteņiem izbrauca ārpus baltajām līnijām. Bija skaidrs, ka šāds farss nedrīkst turpināties, tādēļ tika izmēģināts mazliet neparasts risinājums. Šogad "Red Bull Ring" trasē vietās, kur braucēji varētu pārkāpt robežas, izveidotas nelielas grants joslas. Līdz ar to, ja pilots šajās vietās izbrauc pārāk plaši, soda sevi pats.

FIA sacīkšu direktors Nīlss Vitihs gan uzsver, ka līdzīgs risinājums tika izmantots jau šī gada Ķīnas F1 posmā Šanhajas trasē, bet turpmāk varētu tikt pielietots plaši. Austrijas "Grand Prix" nedēļas nogale apliecināja, ka tiesnešiem nu jāiejaucas daudz retāk, kas arī bija galvenais mērķis.

"Tagad ir cerība, ka vajadzības gadījumā to varēsim pielietot jebkurā trasē," saka Vitihs. "Grants nav dārga, un tas ir viegls risinājums jebkurai trasei."

Tāpat viņš uzsver, ka šādas grants joslas varētu viegli noņemt, lai trasi izmantotu sacensībām, kur tās nebūtu piemērotas, pirmkārt jau "MotoGP" motošosejas čempionātā. Tomēr ne katrā trasē tādas ir nepieciešamas.

"Piemēram, Zandvortā visur ir dabiskas trases robežas," saka Vitihs. "Bet ir trases, tādas kā Ostina, kur ir šādas trases robežu zonas un tādu risinājumu vajadzētu ieviest. Mēs pētām visas trases, lai redzētu, kur tas būs nepieciešams."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs