Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: “Mēs joprojām esam cīņā”

Andris Liepa
Andris Liepa

Verstapens: “Mēs joprojām esam cīņā”
Makss Verstapens Foto: DPA/Scanpix

Šā brīža F1 čempionāta līderis Makss Verstapens sarunā ar žurnālistiem skaidroja iemeslus savam neveiksmīgajam sniegumam nesenajā Azerbaidžānas “Grand Prix”.

Verstapens Azerbaidžānā finišēja piektajā pozīcijā, bet šāds rezultāts optimismam vietu neatstāj. Nīderlandietis būtu finišējis septītajā vietā, ja viņa komandas biedrs Serhio Peress un “Ferrari” pilots Karloss Sainss nepiedzīvotu avāriju pirmspēdējā aplī. Tāpat Verstapenam priekšā bija arī viņa tiešais konkurents cīņā par čempiona titulu Lendo Noriss.

Verstapens sacīkstēs pēc cieto riepu uzmontēšanas nebija konkurētspējīgs nedz pret “Ferrari” un “McLaren” pilotiem, nedz pret Džordžu Raselu. Tāpat viņš sacīkšu gaitā nespēja tikt garām arī “Williams” pilotam Aleksandram Albonam, kurš nīderlandietim priekšā brauca ar krietni vecākām riepām.

Trīskārtējais pasaules čempions sarunā ar medijiem atzina, ka jau pirmajā kvalifikācijas sesijā sapratis situācijas nopietnumu: “Līdz ko es devos trasē pirmajā kvalifikācijas sesijā, jutu, ka mašīna gājusi soli atpakaļ. Mēs veicām izmaiņas, kas mašīnu padarīja neparedzamu un sarežģītu.”

Izmaiņas, par kurām runā Verstapens, tika veiktas starp treniņu sesijām, kur “Red Bull” rādīja konkurētspējīgu sniegumu, un kvalifikāciju.

“Šīs izmaiņas noveda pie mašīnas aizmugures lēkāšanas brīžos, kad griezos iekšā līkumā vai ārā no tā. Man pārāk izteikti neklausīja aizmugurējā ass, kas ielu trasēs nav labi. Uzskatu, ka mēs sacīkstēs samaksājām par veiktajām izmaiņām pirms kvalifikācijas. Mašīna daudz lēkāja. Riteņi lēnajos līkumos pacēlās no asfalta. Grūti braukt, ja riteņiem nav kontakta ar asfaltu,” sacīja Verstapens.

Nīderlandietis gan atzina, ka kopumā situācija neizskatās tik drūmi, cik varētu šķist. Šoreiz viņu pievīlušas veiktās izmaiņas spēkrata uzstādījumos: “Sajūtas bija nedaudz labākas nekā iepriekš. Kopumā mašīnas uzvedība ir labāka. Man bija saikne ar mašīnu, bet veikto izmaiņu dēļ es to zaudēju. Sacīkstes parādīja, ka Serhio mašīna performēja labāk. Mēs joprojām esam cīņā.”

Arī “Red Bull” boss Kristians Horners pēc sacīkstēm norādīja uz Peresa ātrumu: “Čeko bija ļoti ātrs. Iespējams, mēs Maksa mašīnai uzstādījām ko tādu, kas nenostrādāja tik labi. Līdz ar to, ilgu laiku cīnoties tajā pilotu grupā, cieta viņa riepas.”

Verstapena pārsvars pār Norisu septiņas "Grand Prix" un trīs sprinta sacīkstes pirms sezonas beigām joprojām ir gana liels – 59 punkti.

Nākamās sacīkstes tiks aizvadītas jau šajā nedēļas nogalē, kad F1 viesosies Singapūrā. Pēc tam gaidāma vēl viena mēnesi ilga pauze, F1 sacīkstēm ar ASV posmu atgriežoties vien 20. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/f1/news/...