Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss uzvar kvalifikācijā, "Red Bull" izkrīt jau otrajā kārtā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss uzvar kvalifikācijā, "Red Bull" izkrīt jau otrajā kārtā
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Kamēr "Ferrari" pilots Karloss Sainss Singapūras ielu trasē izcīnījis jau otro "pole position" pēc kārtas, pagalam neveiksmīga kvalifikācija izvērsās "Red Bull" braucējiem. Vadošajā desmitniekā neiekļuva ne Makss Verstapens, ne arī Serhio Peress, kurš šajā posmā uzvarēja pirms gada.

Pirmās kvalifikācijas daļas beigās pēdējā līkumā iespaidīgu avāriju piedzīvoja Lānss Strols. "Aston Martin" formula saslīdēja uz ārmalas apmales un ar lielu triecienu atsitās pret barjeru. Kanādiešu pilots negadījumā necieta, bet viņa mašīna tika sabojāta pamatīgi. Nolūza arī viens no riteņiem, turklāt turpat aizmugurē brauca Lando Noriss, kuram veiksmīgi izdevās izvairīties no atlūzām.

Vairākiem braucējiem neizdevās veikt pēdējo lidojošo apli un otrajā kārtā neiekļuva Valteri Botass, Oskars Piastri, Logans Sardžents, Guanju Žou, kurš šonedēļ pagarināja līgumu ar "Alfa Romeo" komandu uz vēl vienu sezonu, kā arī avarējušais Strols. Tikmēr kā līderis pirmo kārtu noslēdza Juki Cunoda, kuram sekoja Peress un Niko Hilkenbergs. Verstapens bija tikai devītais, Luiss Hamiltons - četrpadsmitais.

Trases uzkopšanas dēļ kvalifikācija varēja atsākties ar krietnu novēlošanos. Lai gan "Red Bull" vienībai jau treniņbraucienos bija problēmas ar mašīnu noregulēšanu, abu pilotu neiekļūšana vadošajā desmitniekā tomēr bija pārsteidzoša. Peress pēdējā aplī saslīdēja un palika trīspadsmitais, kamēr Verstapens bija pacēlies uz desmito pozīciju, taču mirkli vēlāk viņu "aiz strīpas" atbīdīja Liams Lavsons. Otrajā kārtā kvalifikāciju pabeidza ar Pjērs Gaslī, Alekss Albons un Cunoda, kurš nepaspēja veikt nevienu tīru lidojošo apli. Sainss bija ātrākais, bet viņam sekoja Džordžs Rasels un Fernando Alonso.

Jau pēc pirmā lidojošā apļa Sainss izšķirošajā kārtā atradās vadībā, bet ar otro mēģinājumu savu rezultātu vēl vairāk spēja uzlabot. Šarls Leklērs sākotnēji bija otrais, arī viņam otrais mēģinājums padevās labāks par pirmo, tomēr vēl ātrāks bija Rasels, ieņemot otro vietu. No Sainsa "Mercedes" pilots atpalika 0.072 sekundes, bet Leklēru pārspēja par nieka 0.007 sekundēm. Ceturto vietu "okupēja" Noriss no "McLaren" vienības. Tālāk sekoja Hamiltons un Kevins Magnusens, bet ceturto starta rindu nodrošinājuši Alonso un Estebans Okons. Pirmo desmitnieku noslēdza Niko Hilkenbergs un Lavsons, kurs "AlphaTauri" komandā uz laiku aizstāj savainoto Danielu Rikjardo.

Pirms Singapūras posma Verstapenam kopvērtējumā ir 145 punktu pārsvars pār komandas biedru Peresu, taču šajā nedēļas nogalē viņš vēl matemātiski nevar nodrošināt titulu. Holandietis ir uzvarējis iepriekšējos desmit posmos pēc kārtas, bet šī ir trase, kurā viņš savā karjerā vēl nav uzvarējis ne reizi. Pirms gada šeit pirmais bija Peress, bet no aktīvajiem braucējiem visvairāk uzvaru ir Hamiltonam - četras.

Sacensību starts Singapūrā gaidāms svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Singapūras GP kvalifikācija:

     [+] [-]

, 2023-09-16 17:56, pirms 10 mēnešiem
145 sekunžu pārsvars

  -1 [+] [-]

, 2023-09-16 18:23, pirms 10 mēnešiem
RB pox Max rekordi...šie jau sākuši gatavoties next season
Domājams, ka šie arī nākamajā sezonā grabinās visus pēc kārtas un...rīt tikai gonka, kad iespējams redzēsim kā RB atkal visus paņems priekšā

  +1 [+] [-]

, 2023-09-16 18:27, pirms 10 mēnešiem
Strolls sajauca dienas, bija plānā rītdien
Bet ja nopietni, tad rīt uz uzvaru sacīkstē tēmē droši vien vismaz 5-6 piloti, Top5 + Alonso un Verstappens. Būs jautri

  +1 [+] [-]

, 2023-09-16 18:44, pirms 10 mēnešiem
Lawsons piesakās uz stabilu vietu F1?

     [+] [-]

, 2023-09-16 18:44, pirms 10 mēnešiem
Nu RB rīt vajadzēs perfektu stratēģiju, lai cīnītos par abu rekordu turpināšanu

     [+] [-]

, 2023-09-16 19:17, pirms 10 mēnešiem
Losons vienkārši skaistulis! Pieļauju, ka RBR varētu tēmēt uz 3. vietu, bet neizcīnīt uzvaru, kas nāktu tikai par labu skatāmībai. Pieļauju, ka faniem patīk Maksa reakcija. Jo jautrāk!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-16 19:17, pirms 10 mēnešiem
Uh, interesanti, labā ziņa, ar Strolu viss kārtībā, lai gan avārija bija spēcīga. Labi ka tā.

Tā rezultātā protams žēl Piastrī.

Sainzs, priecē otro posmu pēc kārtas, abi ar Leklēru rāda lielisku sniegumu, arī Rasellam labi iet šī nedēļa. Hamis nav apmierināts ar balancu, neko darīt jacīnās kā ir.

Kopumā ar + zīmi jāuzteic Haas un AT atjaunojumi, rezultātu dod.

Lawsons tuvāk un tuvāk F1, tiešām malacis, priecē, protams, lieliski, ka labais sniegums vēl sakrīt ar mašīnas uzlabojumiem, kuri šeit acīmredzami strādā.

Vecā lapsa Alonso arī ir formā, ko var teikt arī par Norisu, rīt var cerētu uz aizraujošu sacīksti, galvenais bez avārijām!

RBR, problēmas, atrisinās - elektronika kura šobrīd ietekmē dzinēju un kārbū gan jau tiks atrisinātas, kā arī balansa problēmas, un RBR jāņem uzvara. Protams, ja notiek brīnums un pēkšņi buļļi netiek galā ne ar elektroniku, ne balansu un aero paka nestrādās kā vajag, tad neuzvarēs. No otras puses, tas pavērtu aizraujošu cīņu, jo 5 braucējiem garajā distancē nu ļoti līdzīgs temps.

Koks ar diviem galiem . Lai gan gribētos redzēt aizraujošu ciņu!

     [+] [-]

, 2023-09-16 19:20, pirms 10 mēnešiem
Vēl gan jāskatās vai tiesneši sodīs/nesodīs Maksimu zinot kā FIA viņu sedz, tas jau būs brīnums, bet jebkurš cits sodu dabūtu .

     [+] [-]

, 2023-09-16 21:57, pirms 10 mēnešiem
Diezgan jocīga kvalifikācija, vairākās komandās visi kā viens saka ka nav gaidījuši šādu rezultātu, kas nozīmē to ka aprēķinus var paņemt un izmest.