Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vašs: "Verstapens ir sava sporta leģenda - kā Federers un Džordans"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vašs: "Verstapens ir sava sporta leģenda - kā Federers un Džordans"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" tehniskais direktors Pjērs Vašs veltījis uzslavas komandas pilotam Maksam Verstapenam, sakot, ka šajā pilotā ir tādas iezīmes, kas katrā sporta veidā raksturīgas leģendāriem sportistiem. Nesen Verstapens aizvadīja DTM sacīkšu auto testus un ar savu veikumu ļoti pārsteidza vietējo inženieri.

Verstapens Mudžello trasē izmēģinājis Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) automašīnu "Ferrari 296", ko sacensībās "Emil Frey Racing" komandas sastāvā pilotē Tjerī Vermeulens. Viņa sacīkšu inženieris ir Graciano Mikelači, kurš bija pārsteigts par trīskārtējā F1 čempiona sniegumu.

"Parasti es zinu, ko sagaidīt no noteiktiem pilotiem, bet šis bija patiešām negaidīti," sacīja Mikelači. "Savus apļus laikus viņš uzlaboja tādā veidā, kāds reālajā dzīvē nepastāv. Pat, ja kaut ko tādu no Verstapena var gaidīt, tas vienalga ir pārsteidzoši. Tie ir stāsti, ko nākotnē stāstīt saviem draugiem kopīga ceļojuma laikā. Ikviens noteiktā punktā var nobraukt ātru apli, bet viņš to ir spējīgs izdarīt tik ātri! Lai gan mašīna viņam ir sveša, Verstapens spēj izvairīties no problēmām un izmantot visu savu talantu un pieredzi, lai uzreiz būtu ātrs."

Jau nākamnedēļ Verstapena pārstāvētajā Nīderlandē norisināsies nākamais F1 posms. Sportistam tās būs jubilejas sacīkstes - viņa 200. posms čempionātā. Līdzšinējā karjerā, kas aizsākās 2015. gadā, holandietis izcīnījis 61 uzvaru, 40 pirmās starta vietas un 107 pjedestālus. "Red Bull" tehniskais direktors Vašs salīdzina viņu ar citu sporta veidu leģendām.

"Jo viņš ir kā visas leģendas ikkatrā sporta veidā," saka Vašs. "Daži cilvēki ir spējīgi darīt lietas, ko citi nespēj. Es nezinu, kā un, kāpēc. Bet viņš to spēj. Viņš ir kā Rodžers Federers tenisā vai Maikls Džordans basketbolā. Šādi sportisti var izdarīt to, ko citi nevar. Pilots ir tas, kurš kontrolē mašīnu, un Maksam ir tādas spējas to darīt, kādas nav nevienam citam. Tās ir spējas daļu no smadzenēm atbrīvot, lai tās tajā pašā laikā varētu izanalizēt, kas ir nepieciešams un vajadzīgs. Viņa atsauksmes ir ļoti interesantas, jo viņš mašīnu izmanto pilnībā - tā, kā to nedara neviens cits. Atgriezeniskā saite no abiem pilotiem ir ļoti svarīga, lai saprastu, kā attīstīt mašīnu un labot trūkumus, jo pēc būtības mašīnas padarīšana par ātrāku nav grūta. Grūti to padarīt ātru tā, lai to varētu izmantot abi piloti."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2024-08-16 11:38, pirms mēneša
Subjektīvs uzskats.
Nav šaubu, ka čalis brauc labi, bet par kādu cenu?
1.tituls ļoti apšaubāmā ceļā iegūts, faktiski FIA darīja visu, lai pēdējā posmā uzvarētu Verstapenis.
2.RedBull ir pārkāpuši atļauto budžetu, par ko paši pirms dažiem gadiem teica, ka tā ir diskvalifikācija, beigās tikai naudas sods, pie tam, izdomāt tik muļķīgu attaisnojumu kā ēdināšanas pakalpojumi par vairākiem mio eiro pārsniets, ir smieklīgi.
3. Šobrīd (neficiāli) FIA pieķēra RedBull par šamukšanos ar bremžu sistēmu, jo pēc pēdējā posma bremžu sistēmā atrada slēptu vārstu, kurš atļauj disbalansēt bremžu darbību, tādā veidā var ātrāk izbraukt līkumus, jo līkumā var ienirt bremzējot, ko dod vienas puses riteņu piebremzēšana, kamēr otra puses riteņi bremzē mazāk. Šī sistēma ir tīrs RedBull izgudrojums, kas deva nenormālo pārsvaru iepriekšējā sezonā, tāpēc FIA aizliedz to no šīs sezonas sākuma. Ne velti šogad RedBull sūdzas par to, ka šogad likumos zaudē laiku, kas bija iepriekšējo gadu veiksmes panākums. Laikam krita grēkā, un verstapenim bija šī sistēma, kamēr peresam nebija, kas arī izskaidro peresa vājos rezultātus kvalenē.
Tā kā pagaidīsim nedaudz, bet izskanēja varbūtība, ka līdzīgi kā 2019.gadā Ferrari, tiks noslēgts izlīgums ar FIA, un nekāds sods nebūs, bet RedBull faltiski strādās uz titula nosargāšanu, jo komandai nav naudas formulās attīstībai 2024.gadā, Līdz ar to, tagad abiem jābrauc ar to, kas līdz šim bija peresam.
Laiks rādīs, un pirmā gonka pēc lielā vasaras plosta būs trasē, kur šī bremžu sistēma bija zelta vērtībā.
Tā kā tīri ir tikai viens tituls 2023.gadā, kad tiešām RedBull dominēja un Peress nosacīti kaut kādu konkurenci sastādīja, pārējie tituli ir leģendāri ar to, ka iegūti ar citu palīdzību.

     [+] [-]

, 2024-08-16 14:22, pirms mēneša
Ja es pareizi saprotu lietu ar bremzēm, tad nesen tika mainīti tehniskie noteikumi, lai aizliegtu šādu sistēmu. Līdz noteikumi maiņai - kas nav aizliegts, tas ir atļauts, līdz ar to muļķīgi pārmest šmaukšanos.