Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Spānijas "Grand Prix" triumfē Hamiltons, palielinot pārsvaru kopvērtējumā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Spānijas "Grand Prix" triumfē Hamiltons, palielinot pārsvaru kopvērtējumā
Lūiss Hamiltons. Foto: EPA/Scanpix

Ceturto uzvaru sešās sacīkstēs šosezon izcīnījis britu F1 pilots Lūiss Hamiltons, triumfējot Spānijas ''Grand Prix'' izcīņā. Otrais finišēja holandietis Makss Verstapens, savukārt trešā pozīcija somam Valteri Botasam.

"Mercedes" vadošais pilots Hamiltons līdz ar to turpina palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā - tuvākais sekotājs Verstapens no "Red Bull" atpaliek jau par 37 punktiem, bet vēl sešus punktus tālāk ir Hamiltona komandas biedrs Botass.

Kvalifikācijā Barselonas trasē pirmo starta pozīciju izcīnīja Hamiltons, bet otrā vieta tika Botasam. Somu pilotam gan padevās vājš starts, priekšā palaižot gan Verstapenu, gan Lensu Strolu. Hamiltons gan atradās komfortablā vadībā, uzstādot vairākus ātrākos apļa laikus un neļaujot "Red Bull" formulā sēdošajam Verstapenam sev pietuvoties.

Tikmēr pamazām vietu trijniekā atkaroja Botass. Jāatzīmē, ka sacensību gaitā izstāties bija spiests kopvērtējuma ceturtās vietas īpašnieks Šarls Leklērs, kuru šoreiz pievīla tehniskas problēmas formulas dzinējā. Finišā Hamiltons pārliecinoši izcīnīja uzvaru, arī otrās un trešās vietas īpašnieki vietām nesamainījās, bet soli aiz goda pjedestāla šoreiz palika kanādietis Strols, apsteidzot savu komandas biedru no ''Racing Point'' - meksikāni Serhio Perezu.

Spānijas ''Grand Prix'' rezultāti

V.PilotsValstsKomandaLaiks
1.L. HamiltonsLielbritānijaMercedes+0.00
2.M. VerstapensNīderlandeRed Bull+24.177
3.V. BotassSomijaMercedes+44.752
4.L. StrolsKanādaRacing Point+1 aplis
5.S. PerezsMeksikaRacing Point+1 aplis
6.K. SainssSpānijaMcLaren+1 aplis

F1 kopvērtējums pēc sešiem posmiem

V.PilotsValstsKomandaPunkti
1.L. HamiltonsLielbritānijaMercedes132
2.M. VerstapensNīderlandeRed Bull95
3.V. BotassSomijaMercedes89
4.Š. LeklērsMonakoFerrari45
5.L. StrolsKanādaRacing Point40
6.A. AlbonsTaizemeRed Bull40

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/f1/news/...

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:31, pirms 4 gadiem
Sarkanie atkal būtu Fetelam sacīkstes sačakarējuši , ja Legleks nebūtu izstājies
Pilnīgi ignorē viņu un Fetels ar komandu ignorē

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:34, pirms 4 gadiem
Pati trase ir baigais mēsls prekš normālām sacencībām kur ir iespējams arī kådu apsteigt

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:36, pirms 4 gadiem
Garlaicīga gonka diezgan

  -1 [+] [-]

, 2020-08-16 18:38, pirms 4 gadiem
Par apli apdzīt ceturto vietu, šķiet ļoti garlaicīga sacīkste bijusi

  -1 [+] [-]

, 2020-08-16 18:38, pirms 4 gadiem
Labi, ka Verstapena Red Bull spēj turēt līdzi meršiem, vismaz kaut kāda cīņa starp Top 3 pilotiem notiek. Bet nu tas, ka tie Top 3 sacīkstes beigās pa apli atsteidz 4. vietas braucēju ir apkaunojums. Neatceros, bet vai Šūmahera Ferrari dominēšanas laikos arī tādi atstatumi bija starp Top 3 un pārējiem?

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:42, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Sarkanie atkal būtu Fetelam sacīkstes sačakarējuši , ja Legleks nebūtu izstājies
Pilnīgi ignorē viņu un Fetels ar komandu ignorē
Neignorēja,jo atbildēja pēc 20 min
Tie laikam jau gāja mantas krāmēt

     [+] [-]

, 2020-08-16 18:54, pirms 4 gadiem
Būtu Eklstouns joprojām F-1 vadībā, viņš izdomātu visādus sūdus, kā apturēt Hamiltona dominanci. Kā reiz Šūmahera laikos, kad 2005. gadā riepu noteikumu dēļ neļāva viņam pat īsti pacīnīties par titulu. Hamiltons jau kuro gadu tikmēr kruīzā vāc titulus un viņu pielīdzina Šūmaheram... Nu nez.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-16 18:58, pirms 4 gadiem
Tas Hamiltona uzvaras ir apnikušas

     [+] [-]

, 2020-08-16 19:07, pirms 4 gadiem
Garlaicīga sacīkste, gandrīz viss izšķīrās jau startā. Brīžiem kaut kādi mazi notikumi un apdzīšanas pelotona vidū un beigās bija, bet nekā būtiska. Šī trase varbūt labi der treniņiem, bet sacīkstēm nav īsti piemērota.
Arvien vairāk sāk rasties aizdomas, ka Red Bull brauc ar 2 dažādām mašīnām. Nu nav Albons tik slikts pilots, lai kāstu apli savam komandas biedram! Kamēr Verstapens cīnās par pjedestālu, otra Red Bull formula galīgi nevarīga. Varbūt tā no pagājušās sezonas palikusi un naudas taupīšanas nolūkos tikai mazliet uzfrišināta?!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 19:27, pirms 4 gadiem
Negribu būt rupjš, bet autor, tiešām grūti ir ielikt visus rezultātus un tabulas? Protams, varu iet uz f1.com, bet kas tā par izdalīšanu, ka parāda tik top6. Principa pēc komentārs.

     [+] [-]

, 2020-08-16 19:54, pirms 4 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Būtu Eklstouns joprojām F-1 vadībā, viņš izdomātu visādus sūdus, kā apturēt Hamiltona dominanci. Kā reiz Šūmahera laikos, kad 2005. gadā riepu noteikumu dēļ neļāva viņam pat īsti pacīnīties par titulu. Hamiltons jau kuro gadu tikmēr kruīzā vāc titulus un viņu pielīdzina Šūmaheram... Nu nez.
Nu nu pastāsti sīkāk par riepām 2005. gadā. Savādāk izklausies debīls. Loģika vispār nekāda. Ielaida Michelin čempī un bija konkurence starp riepām. Ķipa Eklstons zināja, ka Michelin būs labākas? Tik pat labi sarkanie būtu paņēmuši Michelin. Kāds šajā sakarā nopelns Eklstonam es tiešām neredzu. Bet tu gudrāks. Pastāsti.

     [+] [-]

, 2020-08-16 20:07, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Nu nu pastāsti sīkāk par riepām 2005. gadā. Savādāk izklausies debīls. Loģika vispār nekāda. Ielaida Michelin čempī un bija konkurence starp riepām. Ķipa Eklstons zināja, ka Michelin būs labākas? Tik pat labi sarkanie būtu paņēmuši Michelin. Kāds šajā sakarā nopelns Eklstonam es tiešām neredzu. Bet tu gudrāks. Pastāsti.
Michelin bija daudz veiksmīgāka sadarbība ar Reņiem nekā Bridgestone ar Ferrari. Plus viņas bija diezgan īpatnējas un vajadzēja pilotu, kurš spētu tām adoptēties. Eklstons tik uzlaboja konkurenci tas arī viss.

     [+] [-]

, 2020-08-16 20:10, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Garlaicīga sacīkste, gandrīz viss izšķīrās jau startā. Brīžiem kaut kādi mazi notikumi un apdzīšanas pelotona vidū un beigās bija, bet nekā būtiska. Šī trase varbūt labi der treniņiem, bet sacīkstēm nav īsti piemērota.
Arvien vairāk sāk rasties aizdomas, ka Red Bull brauc ar 2 dažādām mašīnām. Nu nav Albons tik slikts pilots, lai kāstu apli savam komandas biedram! Kamēr Verstapens cīnās par pjedestālu, otra Red Bull formula galīgi nevarīga. Varbūt tā no pagājušās sezonas palikusi un naudas taupīšanas nolūkos tikai mazliet uzfrišināta?!
Red bull nesaprotamu iemeslu dēļ uzmauca hard riepas Albonam un tad skaidri bija redzams , ka brauks aiz lēnākām formulām visu atlikušo sacīksti.
Red bull sapisās meistarībā šoreiz

     [+] [-]

, 2020-08-16 20:10, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Michelin bija daudz veiksmīgāka sadarbība ar Reņiem nekā Bridgestone ar Ferrari. Plus viņas bija diezgan īpatnējas un vajadzēja pilotu, kurš spētu tām adoptēties. Eklstons tik uzlaboja konkurenci tas arī viss.
Bet to taču nezināja mirklī, kad pieņēma Michelin pievienošanos F1....

     [+] [-]

, 2020-08-16 21:27, pirms 4 gadiem
Zb jau tas mercedes un Hamiltons.. nav vairs f1 ne intrigas ne interesantuma... viss tik paredzams un vienmuļš. Un kas vissūdīgākais, nekas nemainās, jau gadiem

  -1 [+] [-]

, 2020-08-16 21:30, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Zb jau tas mercedes un Hamiltons.. nav vairs f1 ne intrigas ne interesantuma... viss tik paredzams un vienmuļš. Un kas vissūdīgākais, nekas nemainās, jau gadiem
Jap. Pagājušā posmā bija Mersis un Hamiltons, vai ne?

Bet atceroties tavu ex bildi, skaidrs par ko raudi. Kimi ir mēsls. Samierinies ar to. Vienu haļavno titulu pacēla, jo HAM/ALO nemācēja sadalīt pirmo vietu un atdeva vienam mīkstmiesim.

     [+] [-]

, 2020-08-16 22:05, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Jap. Pagājušā posmā bija Mersis un Hamiltons, vai ne?

Bet atceroties tavu ex bildi, skaidrs par ko raudi. Kimi ir mēsls. Samierinies ar to. Vienu haļavno titulu pacēla, jo HAM/ALO nemācēja sadalīt pirmo vietu un atdeva vienam mīkstmiesim.
Nosaukt Kimi par mēslu? Es pat neiedziļināšos, bet tas teikums vnk liek man domāt, ka par F1 Tu neko nesaproti.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 22:36, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Labi, ka Verstapena Red Bull spēj turēt līdzi meršiem, vismaz kaut kāda cīņa starp Top 3 pilotiem notiek. Bet nu tas, ka tie Top 3 sacīkstes beigās pa apli atsteidz 4. vietas braucēju ir apkaunojums. Neatceros, bet vai Šūmahera Ferrari dominēšanas laikos arī tādi atstatumi bija starp Top 3 un pārējiem?
Vairs droši vien neatradīšu, bet pirms kāda gada šeit pat sportacentra pie vienas diskusijas biju ielicis komentāru ar kaudzīti sacīkstēm no "zelta laikmeta", 70 un 80 gadiem, kur pirmās vietas ieguvēji otro vietu apsteidza par minūti, savukārt 3 vietu par apli. Peletona vidusdaļa tajā laikā atpalika par 3-4 apļiem.
Mūsu F1 apskatnieks Aldis Putniņš savā Restarts podkāstā pagājušā nedēļā pieminēja to, ka ja mums šķiet, ka šobrīd ir maz apdzīšanu, tad jāatceras 30 gadus sena pagātne, kad apdzīšanu bija daudz mazāk.
Tajā laikā neviens nesūdzējās par intrigas trūkumu, lai arī formulu spēku samēru atšķirība bija milzīga, F1 fani priecājās, ka vispār bija iespēja redzēt ātras formulas sacīkšu trasē. Šodien F1 fani ir izlepuši, vajag tādu un šādu apdzīšanas momentu, kā arī ne vairāk kā desmit sekunžu atstatumu starp uzvarētāju un piekto vietu. Tās ir mūsu, kā šī šova apmaksātāju iegriba, taču jāsaprot, ka tā nekad nav bijis.
Atcerēsimies, ka deviņdesmitajos vēl bija aktuāla kvalifikāciju 107% robeža, kas varēja atsijāt džekus, kas radīja kaunu F1. Šodien 107% vēl aiz vien noteikumu grāmatā figurē, taču neviena komanda nav tik lēna, lai būtu pamats šo noteikumu punktu cilāt.

     [+] [-]

, 2020-08-17 00:29, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Vairs droši vien neatradīšu, bet pirms kāda gada šeit pat sportacentra pie vienas diskusijas biju ielicis komentāru ar kaudzīti sacīkstēm no "zelta laikmeta", 70 un 80 gadiem, kur pirmās vietas ieguvēji otro vietu apsteidza par minūti, savukārt 3 vietu par apli. Peletona vidusdaļa tajā laikā atpalika par 3-4 apļiem.
Mūsu F1 apskatnieks Aldis Putniņš savā Restarts podkāstā pagājušā nedēļā pieminēja to, ka ja mums šķiet, ka šobrīd ir maz apdzīšanu, tad jāatceras 30 gadus sena pagātne, kad apdzīšanu bija daudz mazāk.
Tajā laikā neviens nesūdzējās par intrigas trūkumu, lai arī formulu spēku samēru atšķirība bija milzīga, F1 fani priecājās, ka vispār bija iespēja redzēt ātras formulas sacīkšu trasē. Šodien F1 fani ir izlepuši, vajag tādu un šādu apdzīšanas momentu, kā arī ne vairāk kā desmit sekunžu atstatumu starp uzvarētāju un piekto vietu. Tās ir mūsu, kā šī šova apmaksātāju iegriba, taču jāsaprot, ka tā nekad nav bijis.
Atcerēsimies, ka deviņdesmitajos vēl bija aktuāla kvalifikāciju 107% robeža, kas varēja atsijāt džekus, kas radīja kaunu F1. Šodien 107% vēl aiz vien noteikumu grāmatā figurē, taču neviena komanda nav tik lēna, lai būtu pamats šo noteikumu punktu cilāt.
Joks jau ir tajā, ka starp midfield komandām tik lielu atstatumu nav. Jā, no viduča vēl vairāk atpaliek Haas un Williams formulas, bet pašā viducī ir diezgan sīva cīņa. Meršiem tās formulas atraujas no pārējiem par apli no tuvākajiem sekotājiem (Tik viena RB formula spēj šiem līdzi noturēties).

70.-80. tas bija pieņemami, ņemot vērā tā laika iespējas un tehnoloģijas, bet tagad, kad eksistē interesantas tehnoloģijas, nopietnas regulas un normatīvi, tas ir pavisam kas cits. Turklāt, atskatoties uz konstruktoru kausa ieguvējiem (pirms 2000.) var redzēt, ka neviena komanda nedominēja ilgāk par 4 gadiem. Bet tā jau ir pagātne. Uz Ferrari atsaucos, jo tie bija pirmie, kas ņēma 6 KK pēc kārtas, un tiem arī liels pārsvars punktos bija.

Tā pat jau n-tos gadus runā par to, ka vajag izlīdzināt spēku samērus, lai ir interesantāk, visādus risinājumus mēģina atrast, bet tik un tā viena komanda dominē. Protams, komandas meklē tos "loopholes", kāds kaut kādu risinājumu lobē, kāds izsaka pretenzijas par citu komandu, utt. Turklāt, iepriekšējās sezonās starp 3. un 4. vietu tik lieli atstatumi nebija. Tāds, var teikt, solis atpakaļ sanāk..

  -1 [+] [-]

, 2020-08-17 08:14, pirms 4 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Nosaukt Kimi par mēslu? Es pat neiedziļināšos, bet tas teikums vnk liek man domāt, ka par F1 Tu neko nesaproti.
Pfff... tad jau neviens šeit neko nesaprot, ja viņam kāds braucējs nepatīk. Sauc te par izdedžiem, melnajiem utt. Tieši tas pats.

     [+] [-]

, 2020-08-17 10:41, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Joks jau ir tajā, ka starp midfield komandām tik lielu atstatumu nav. Jā, no viduča vēl vairāk atpaliek Haas un Williams formulas, bet pašā viducī ir diezgan sīva cīņa. Meršiem tās formulas atraujas no pārējiem par apli no tuvākajiem sekotājiem (Tik viena RB formula spēj šiem līdzi noturēties).

70.-80. tas bija pieņemami, ņemot vērā tā laika iespējas un tehnoloģijas, bet tagad, kad eksistē interesantas tehnoloģijas, nopietnas regulas un normatīvi, tas ir pavisam kas cits. Turklāt, atskatoties uz konstruktoru kausa ieguvējiem (pirms 2000.) var redzēt, ka neviena komanda nedominēja ilgāk par 4 gadiem. Bet tā jau ir pagātne. Uz Ferrari atsaucos, jo tie bija pirmie, kas ņēma 6 KK pēc kārtas, un tiem arī liels pārsvars punktos bija.

Tā pat jau n-tos gadus runā par to, ka vajag izlīdzināt spēku samērus, lai ir interesantāk, visādus risinājumus mēģina atrast, bet tik un tā viena komanda dominē. Protams, komandas meklē tos "loopholes", kāds kaut kādu risinājumu lobē, kāds izsaka pretenzijas par citu komandu, utt. Turklāt, iepriekšējās sezonās starp 3. un 4. vietu tik lieli atstatumi nebija. Tāds, var teikt, solis atpakaļ sanāk..
Viss jau būtu skaisti, tik vien, ka kamēr tas ir tehniskais sporta veids ar atvērtiem noteikumiem, mēs nevaram gaidīt, ka komandu spēku samēri būs līdzvērtīgi. Vienmēr kāds būs bijis apķērīgāks

     [+] [-]

, 2020-08-18 11:38, pirms 4 gadiem
Es saprotu, ka nākamsezon būs atkal kādas apjomīgas noteikumu izmaiņas? Tad jau varbūt nākamsezon kkas mainīsies spēku samēros..