Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" paziņo sastāvu 2021. gada F1 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" paziņo sastāvu 2021. gada F1 sezonai
Nikolā Latifi un Džordžs Rasels. Foto: Williams Racing

"Williams" komanda šodien oficiāli paziņoja, ka arī 2021. gadā tās sastāvā F1 pasaules čempionātā turpinās startēt Džordžs Rasels un šīs sezonas debitants Nikolā Latifi.

Raselam jau iepriekš bija spēkā līgums līdz 2021. gadam, taču pastāvēja iespēja, ka jauno un talantīgo sportistu savā sastāvā varētu uzņemt "Mercedes". Tieši Vācijas automobiļu rūpnīca ieveda Raselu "Formulā 1", palīdzot viņam tikt pie trīs gadu līguma ar "Williams", kas izmanto "Mercedes" ražotos F1 motorus.

Pirmajā sezonas posmā Rasels šogad izstājās, bet otrajā startēja no 11. pozīcijas, cerēja uz punktiem, taču palika 16. vietā.

"Man nav rūgtuma sajūta vai kaut kas tāds, ja runājam par "Mercedes", viņi neko vairāk nevarēja darīt," komentē Rasels. "Galu galā man ir līgums ar "Williams", un Klēra Viljamsa ir ļoti noteikta, jau iepriekš sakot, ka neļaus man iet prom. Viņas lēmumu es cienu. Esmu joprojām jauns, aizvien esmu "Mercedes" pilots un Ungārijas posmā došos trasē, lai parādītu labāku rezultātu kā pirms gada, lai būtu labāks kā šī gada pirmajos posmos."

Tas tikai liecina, ka Valteri Botass gandrīz noteikti paliks "Mercedes" komandā, lai gan līgumu vēl nav parakstījis. Tiesa, zināms, ka par to abas puses jau vienojušās mutiski. Tāpat drīzumā jaunu līgumu slēgs Lūiss Hamiltons, kurš vēl turpina pārrunas par līguma niansēm.

Šī gada debitants Latifi ticis pie līguma ar "Williams" uz nākamo gadu, lai gan pagaidām veicis tikai divus F1 posmus. Pirmajā no tiem viņš finišēja samērā augstu - 11. vietā, bet otrajās sacensībās pagājušajā svētdienā ieņēma 17. vietu.

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com

     [+] [-]

, 2020-07-17 01:19, pirms 4 gadiem
"Pirmajā no tiem viņš finišēja samērā augstu - 11. vietā"

Jautājums autoram - vai pēdējā vieta skaitās "samērā augstu"?