Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" gatavojas veikt F1 komandas vadītāja nomaiņu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" gatavojas veikt F1 komandas vadītāja nomaiņu
Matija Binoto. Foto: Scuderia Ferrari

Leģendārā "Ferrari" komanda, kam šī "Formula 1" sezona iesākusies ar pagalam vāju sniegumu, jau esot atradusi, kas būs tās jaunais vadītājs, ja Matiju Binoto no posteņa nāksies atbrīvot.

Binoto tikai pagājušajā gadā pārņēma F1 komandas vadītāja amatu, taču šogad sniegums ir tā krities, ka jau pēc pirmajiem diviem posmiem ir skaidri saskatāma dziļa krīze "Ferrari" nometnē. Tiek ziņots, ka jau pēc nākamā posma, kas šonedēļ notiks Ungārijā, varētu tikt veikta Binoto nomaiņa, ja vien rezultāti neuzlabosies.

Šonedēļ Maranello arī esot rīkota gara sapulce, kurā izskatīts jautājums par to, kas paveikt ar mašīnu, lai Ungārijas posmā tā būtu ātrāka, raksta itāļu izdevums "Corriere della Sera". Tiek ziņots, ka Hungaroringā šī gada modelis būs aprīkots ar jauniem aerodinamikas risinājumiem, bet Binoto priekšnieki Džons Elkans un Luiss Kamiljeri esot gatavi pieņemt drastiskus mērus, ja komandas sniegums strauji neuzlabosies.

"Šiem vīriem jau ir padomā konkrēts kandidāts uz jaunā komandas vadītāja vietu, un tas ir Antonella Koleta," vēsta laikraksts. Pašlaik Koleta vada "Ferrari" sporta aktivitāšu nodaļu, ieskaitot "F1 Clienti", kā arī GT sacīkšu programmu. Tikmēr vācu RTL vēsta, ka Binoto tomēr varētu saglabāt savu vietu līdz sezonas beigām.

Bijušais "Renault" komandas vadītājs Flavio Briatore uzskata, ka pat Lūisa Hamiltona nolīgšana "Ferrari" situāciju nespētu glābt.

"Viņi nav uzvarējuši čempionātā jau gadiem," atgādina Briatore. "Viņiem bijušas ilgstošas problēmas aerodinamikas jomā, bet tagad izskatās, ka ir problēmas ar dzinēju. Nekas nemainītos pat ar Hamiltonu pie stūres, jo pilots var uzlabot apļa laiku par vienu vai divām sekundes desmitdaļām, bet ne par sekundēm. Ja es būtu Binoto vietā, šo gadu norakstītu un tāpat arī nākamo, domājot par 2022. gada modeli, kas tiks būvēts pēc jaunajiem noteikumiem. Un es nevilcinātos ne brīdi."

Izmantotie resursi:
grandpx.news