Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers tomēr tiks pie iespējas piedalīties F1 posma treniņbraucienos

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers tomēr tiks pie iespējas piedalīties F1 posma treniņbraucienos
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komanda saviem attīstības programmas pilotiem Mikam Šūmaheram un Kelomam Ailotam iespēju piedalīties F1 pasaules čempionāta posma treniņbraucienos ieplānojusi pirms sacensībām Abū Dabī. Abiem dalība treniņā tika plānota jau Nirburgringā, bet toreiz laikapstākļu dēļ sesiju atcēla, tādēļ iecere izpalika.

Šūmaheram debiju F1 treniņbraucienos bija paredzēts piedzīvot "Alfa Romeo" komandā, kamēr Ailotam jau bija aizrunāta vieta "Haas". Tā kā nākamie posmi notiks Portimao, Imolā un Stambulā, kur pēdējos gados pasaules čempionāta posmi nenotiek, bet pēc tam Bahreinā, paralēli F1 sacīkstēm, gaidāmas "Formula 2" izšķirošās cīņas, "Ferrari" pieņēmusi lēmumu, ka sportisti trasē dosies 11. decembrī Abū Dabī.

"Neviens nav bijis šajās trasēs," iespēju jaunajiem talantiem piedalīties treniņbraucienos kādā no nākamajiem F1 posmiem komentē "Ferrari" sporta nodaļas direktors Lorēns Mikīss. "Attiecībā uz saviem sadarbības partneriem cenšamies būt godīgi un saprātīgi, un es nedomāju, ka būtu labi, ja mēs viņiem liktu startēt neiepazītās trasēs, par kurām nevienam nav nekādu datu. Tāpat negribētu viņus traucēt Bahreinā, kur Miks un Kelams cīnīsies par F2 titulu. Vienīgā iespēja ir Abū Dabī."

Kā vēstīts, Šūmahers nākamgad visticamāk kļūs par "Alfa Romeo" pilotu, nomainot Antonio Džovinaci, un debitēs "Formulā 1". Tikmēr par Ailota izredzēm šobrīd grūtāk spriest.

Savukārt "AlphaTauri" Imolas trasē pēc tur gaidāmajām sacensībām ieplānojusi testus "Honda" junioru programmas pilotam Juki Cunodam, par kura iespējamo ienākšanu F1 čempionātā jau nākamgad runā arvien skaļāk. Japānim tiks dota iespēja testēt 2018. gada "Toro Rosso" formulu, un viņam nepieciešams nobraukt vismaz 300 kilometrus, lai saņemtu atļauju piedalīties F1 posmu treniņos. Savukārt F1 superlicences iegūšanai, kas ļautu piedalīties sacensībās, nepieciešams izcīnīt vismaz ceturto vietu F2 kopvērtējumā.

Pirms abiem Bahreinā gaidāmajiem finālposmiem "Formulā 2" līderis ir Šūmahers, otro vietu, zaudējot 22 punktus, ieņem Ailots, kamēr Cunoda ir trešajā vietā, no pirmās pozīcijas īpašnieka atpaliekot 44 punktus. Divos posmos iespējams izcīnīt maksimums 96 punktus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...