Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jau Ungārijas posmā Hamiltons var panākt vēl vienu Šūmahera rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau Ungārijas posmā Hamiltons var panākt vēl vienu Šūmahera rekordu
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Ja šogad Lūisam Hamiltonam izdosies uzvarēt F1 pasaules čempionātā, viņš būs panācis Mihaelu Šūmaheru izcīnīto titulu skaita ziņā. Tomēr jau šajā nedēļas nogalē viņš var aizsniegties līdz kādam citam, gan mazāk nozīmīgam leģendārā vācu pilota rekordam.

Ja Hamiltons šo svētdien Hungaroringā finišēs pirmais, tā būs jau astotā reize, kad viņš kļuvis par Ungārijas "Grand Prix" ieguvēju. Visā plašajā F1 vēsturē tikai vienam pilotam kādā no posmiem ir izdevies uzvarēt astoņas reizes un tas, protams, ir neviens cits kā Šūmahers, kurš tik daudz reižu finišējis pirmais Francijas posmā.

Hamiltons Ungārijā pirmo reizi triumfēja jau debijas sezonā 2007. gadā, bet pēdējo reizi uzvarēja pērn, kad ieguva galveno balvu pēc cīņas ar Maksu Verstapenu.

Jautāts par iespēju panākt Šūmaheru šajā statistikas ailē, Hamiltona atzina: "Es pat to nezināju. Ik reizi, kad man atgādina par Šūmahera rekordiem, es tomēr visvairāk apbrīnoju to, cik viņam ir uzvaru un čempiona titulu. Viņam pieder viens rekords pie otra."

Pagaidām Hamiltonam ir seši F1 tituli, bet Šūmahers savā karjerā sasniedza septiņus. Tāpat vācietim aizvien ir vairāk uzvaru atsevišķos posmos - 91, kamēr brits pagaidām var lepoties 85. Tas nozīmē, ka viņam ir visas iespējas arī šo rekordu aizsniegt jau 2020. gada sezonā.

Visvairāk uzvaras vienā un tajā pašā "Grand Prix"

UzvarasPilotsPosmi
8Mihaels ŠūmahersFrancija
7Mihaels ŠūmahersKanāda / Sanmarīno
7Lūiss HamiltonsKanāda / Ungārija
6Alēns ProstsBrazīlija / Francija
6Airtons SennaMonako
6Mihaels ŠūmahersBeļgija / Spānija / Japāna / Eiropa
6Lūiss HamiltonsASV / Ķīna / Lielbritānija

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-07-15 17:31, pirms 4 gadiem
Manā personīgā vērtējumā vislabākais ir tas, kuram ir visvairāk uzvaras Monaco GP.
Gan agrāk, gan šodien tur ir jāmāk braukt, un arī ar švakātu tehniku var uzvarēt, ja prot braukt.
Un ne velti, agrāk triple bija Monaco GP, LeMans, Indy500.