Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Galvenie kandidāti uz vietu "Haas" komandā - Žou, Okons un Bērmans

Juris Grīns
Juris Grīns

Galvenie kandidāti uz vietu "Haas" komandā - Žou, Okons un Bērmans
Foto: Motorsport.com

Kevins Magnusens atzinis, ka varētu zaudēt vietu "Haas" sastāvā uz nākamo F1 sezonu. Tikmēr kā galvenie pretendenti uz vietu amerikāņu komandā šobrīd tiek minēti Olivers Bērmans, Guanju Žou un Estebans Okons.

Viena vieta "Haas" sastāvā atbrīvosies pavisam noteikti, jo Niko Hilkenbergs jau parakstījis līgumu ar "Audi" rūpnīcu, kas nozīmē, ka jau nākamgad pārstāvēs "Kick Sauber" komandu. Tomēr aizkulisēs arvien biežāk izskan versija, ka arī Magnusenam varētu nākties pašreizējo vienību atstāt.

Šogad F1 čempionātā nestartē neviens debitants, kamēr nākamgad šī situācija solās būs citāda. Visticamāk pie iespējas debitēt "Formulā 1" tiks pašreizējie F2 piloti Andrea Kimi Antonelli un Olivers Bērmans, tāpat izredzes saglabā Liams Lavsons un Džeks Dūens. Tikmēr pieredzējušais Magnusens šogad nereti ir lēnāks par komandas biedru Hilkenbergu un varētu tikt nomainīts, turklāt bez iespējām startēt citā komandā.

Jautāts par šo tēmu, pats Magnusens intervijā medijam "Ekstra Badet" neslēpa: "Jā, pastāv risks, ka tā notiks. Komanda mani labi pazīst. Esmu viņiem noteikta vērtība, līdz ar to man nav, ko pierādīt. Bet pilotu tirgus šajā laikā ir ļoti atvērts. Redzēsim, kā viss nostāsies savās vietās. Nezinu, cik nāksies gaidīt, pirms uzzināsim iznākumu. Līdz tam es vienkārši turpināšu braukt sacīkstēs. Man nekāda gala termiņa nav."

Atsaucoties uz vācu izdevumu "Auto, Motor und Sport", "Ferrari" protežē Olivers Bērmans jau var justies droši par savu iespēju startēt "Haas" komandā un līgums drīz vien tiks parakstīts. Tikmēr kā viens no galvenajiem pretendentiem uz otru vietu "Haas" kļuvis Guanju Žou. Tagadējais "Kick Sauber" pilots visticamāk netiks pie jauna līguma ar pašreizējo komandu, taču ir saistošs "Haas" nometnei saistībā ar to, ka viņa personīgie sponsori līdzi nestu aptuveni 35 miljonus eiro.

Kā vēl viens nopietns kandidāts ir Estebans Okons. Nesen kļuva zināms, ka pēc šīs sezonas pilots pametīs "Alpine". Zināms arī, ka viņu vēlas nolīgt "Audi", ja līgumam nepiekritīs Karloss Saincs, kurš aizvien nav izlēmis savu nākotnes ceļu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv