Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Tieši šādām ir jābūt autosacīkstēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Tieši šādām ir jābūt autosacīkstēm"
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Spānijas F1 posmā tika piedzīvota viena no saspringtākajām un aizraujošākajām cīņām par uzvaru, kas redzēta pēdējā laikā, un par to parūpējās abi šī brīža vadošie braucēji čempionātā, Lūiss Hamiltons un Sebastians Fetels. Izcīnījis skaistu uzvaru, Hamiltons atzīst, ka tieši tādām sacīkstēm, kādu pieredzējām Barselonas trasē, ideālā variantā būtu jābūt vienmēr.

Hamiltons uzvarēja kvalifikācijā, tomēr sacīkšu startā palaida garām no otrās pozīcijas startējošo Fetelu. "Mercedes" pilotam uz atšķirīgas riepu stratēģijas rēķina izdevās pietuvoties "Ferrari" pārstāvim pēc otrā pitstopa, vēlāk atklātā cīņā veikt apdzīšanu un izcīnīt uzvaru.

"Komanda šajās sacīkstēs darbu paveica neticami labi," atzīst Hamiltons. "Tieši šādām ir jābūt sacīkstēm, jābūt šādām ciešām cīņām. Mēs ar Sebastianu ļoti cīnījāmies, viņš bija ārkārtīgi ātrs. Komandai izdevās lieliska stratēģija. Nezinu, kas notika pašā sākumā, starts nebija gana labs, to ar komandu apspriedīsim. Šķita, ka visu izdarīju pareizi, bet riteņi izspolējās."

Hamiltonam gandrīz izdevās apdzīt Fetelu, kad vācietis atgriezās trasē pēc otrā boksu apmeklējuma, tomēr pirmajā līkumā abiem vietas nepietika. Lai gan Hamiltonam nācās izbraukt ārpus trases un tobrīd vēl palikt otrajā pozīcijā, trīskārtējais F1 čempions atzīst, ka viņam šādas cīņas patīk: "Šādām ir jābūt sacīkstēm un tādas es tās mīlu. Kaut ko tādu es nemainītu ne pret ko citu šajā pasaulē."

Fetels pēc finiša atzina, ka darījis visu iespējamo, lai uzvarētu, taču šoreiz tas nebija viņa spēkos.

"Man padevās ļoti labs starts, un domāju, ka mēs abi izspolējām riteņus," skaidro Fetels. "Cīņa pirmajā līkumā bija gara, bet man izdevās noturēties priekšā. Pēc tam turpināju braukt labā ritmā, bet Lūiss boksos devās vēlāk, zinot, ka sacīkšu beigās tas būs svarīgi. Pēc otrā pitstopa mums bija cieša cīņa, par ko biju pārsteigts. Darīju visu, lai noturētos priekšā."

Komanda arī apsvērusi "plānu C", kas paredzēja Fetelam trešo boksu apmeklējumu, cerībā, ka Hamiltona mīkstā sastāva riepas, tuvojoties finišam, būs ļoti nodilušas un vācietim ar svaigu gumiju izdosies viņu panākt un apdzīt. Tomēr nodiluma pakāpe starp abiem izmantotajiem riepu veidiem nebija krasi atšķirīga, līdz ar to trešo pitstopu Fetels neveica.

Abiem pilotiem šobrīd ir pa divām uzvarām 2017. gada F1 čempionātā. Lai gan Hamiltonam tagad izdevies pietuvoties, līderis kopvērtējumā aizvien ir Fetels, kuram sešu punktu pārsvars pirms 28. maijā gaidāmajām sacensībām Monako ielās.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  -1 [+] [-]

, 2017-05-15 10:54, pirms 7 gadiem
Bottas visu laiku tā plāno būt Hamja ūdens pienesējs?

     [+] [-]

, 2017-05-15 11:08, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Bottas visu laiku tā plāno būt Hamja ūdens pienesējs?
kas viņam cits atliek? ja grib savu vārdu ierakstīt vēsturē ar dažām uzvarām un pjedestāliem tad ir jātur muti un jādara ko liek. Parasti ar to izcēļas Ferārī, bet tagad Mercedes

  +3 [+] [-]

, 2017-05-15 12:34, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: kas viņam cits atliek? ja grib savu vārdu ierakstīt vēsturē ar dažām uzvarām un pjedestāliem tad ir jātur muti un jādara ko liek. Parasti ar to izcēļas Ferārī, bet tagad Mercedes
Mercedes ir vienalga, kurš uzvar braucējs uzvar, ka tik ir Mercedes. Un Botass, pirms nodega, gāja uz 1 pit stop stratēģiju, un Verlains pierādīja, ka tā bija laba.

     [+] [-]

, 2017-05-16 13:50, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Bottas visu laiku tā plāno būt Hamja ūdens pienesējs?
Nedomāju vis. Šī sacīkste viņam bija izčakarēta jau saknē - savu iespaidu atstāja nelaimīgā starta sadursme, līdz ar to viņš gribēdams nespēja būt tik ātrs kā H. Otrkārt, viņa mašīnā bija uzstādīts palietots dzinējs, un te nu inženieri galīgi auzās iebrauca, pārrēķinājās. Abi šie faktori viņa iespējamo cīņu par uzvaru bija padarījuši praktiski neiespējamu, un viņš nu darīja komandas labā, ko varēja, kamēr vēl brauca. Ceru, ka H. līdzīgā situācijā rīkosies analogi, kaut gan pārliecināts par to neesmu - viņa rakstura dēļ.