Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Igauņu pilotam dota vēl viena iespēja tuvoties F1 čempionātam

Igauņu pilotam dota vēl viena iespēja tuvoties F1 čempionātam
Juri Vipss. Foto: fiaformula2.com

Jaunais un talantīgais igauņu autosportists Juri Vipss ieguvis vēl vienu iespēju pierādīt sevi ceļā uz F1 pasaules čempionātu, jo ticis pie jauna līguma ar "Hitech GP" komandu, kuras sastāvā aizvadīs vēl vienu sezonu "Formulā 2".

Vipss sevi pēdējās sezonās ir lieliski pierādījis. 2020. gadā viņš aizvadīja pirmos četrus posmus F2 čempionātā, vienreiz arī kāpjot uz pjedestāla, bet pērn veica savu pirmo pilno sezonu, kuras laikā divreiz uzvarēja, sešas reizes ieguva pjedestālu un kopvērtējumā ierindojās cienījamā sestajā vietā. Paralēli pagājušajā gadā viņš bija F1 komandas "Red Bull Racing" testpilots.

Arī šogad 21 gadu vecais Vipss turpinās darboties "Red Bull" jauno talantu programmā, bet spēcīgā "Hitech GP" komanda viņu kā pirmo apstiprinājusi dalībai F2 čempionātā. Pagājušajā gadā Vipss brauca kopā ar Liamu Lavsonu, kurš sezonu noslēdza ar vienu uzvaru, trim pjedestāliem un devīto vietu kopvērtējumā.

Tāpat ceļu uz formulu kategorijas virsotni turpinās Pauls Arons. 17 gadus vecais igaunis pērn piedalījās "Formula Regional" Eiropas čempionātā, kur guva divas uzvaras un kopumā septiņas reizes pabija uz pjedestāla, kopvērtējumā sasniedzot trešo vietu. Viņa tālākie plāni vēl nav apstiprināti, bet zināms, ka šoziem pilots startēs "Formula Regional" Āzijas čempionātā, kas piecu posmu ietvaros notiks no 22. janvāra līdz 20. februārim. Arons pieteikts "Abu Dhabi Racing by Prema" komandas sastāvā, bet čempionātā startēs arī autosporta veterāna Huana Pablo Montoijas dēls Sebastians un F1 pilota Šarla Leklēra brālis Arturs.

Izmantotie resursi:
Autoweek | Car Culture, Breaking Car News,...


, 2022-01-15 18:44, pirms 2 gadiem
Gan jau viņam blakus tiks ielikts norvēģis Haugers, kurš pagājušajā sezonā paņēma F3 un arī ir RB akadēmijas braucējs.

Un Losons pārgāja uz Carlin, kur būs kopā ar Williams junioru Sērdžentu.

Igaunim būs stipri jāpieliek, ja viņš vēlas palikt RB akadēmijā un cerēt uz F1 vietu 2023. gadā
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.