Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2017. gadā "Toro Rosso" komandā cer startēt Pjērs Gaslī

Juris Grīns
Juris Grīns

2017. gadā "Toro Rosso" komandā cer startēt Pjērs Gaslī
Pjērs Gaslī
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

GP2 čempionātā startējošais "Red Bull" junioru programmas dalībnieks Pjērs Gaslī par savu mērķi izvirzījis tikšanu "Toro Rosso" komandas sastāvā uz 2017. gada F1 sezonu.

2015. gadā Gaslī debitēja GP2 čempionātā, pārstāvot DAMS komandu. Viņš izcīnīja trīs pjedestālus un trīs reizes startēja no "pole position", bet sezonas kopvērtējumā ieņēma astoto vietu. Pirms tam 2014. gadā francūzis debijas sezonā kļuva par "Formula Renault 3.5 Series" vicečempionu.

Gaslī jau guvis pieredzi pie F1 bolīdu stūres, kad pārstāvēja gan "Toro Rosso", gan "Red Bull" komandas testos, kas pērn notika pēc posmiem Spānijā un Austrijā. Vēlāk Gaslī tika nosaukts par "Red Bull" oficiālo testpilotu, šajā amatā aizvietojot Sebastjēnu Buemī un Antonio Fēliksu da Koštu.

Gaslī mērķis ir skaidrs - uzvarēt 2016. gada GP2 čempionātā un 2017. gadā debitēt Formulā 1.

"Šobrīd es līgumu vēl neesmu parakstījis, bet mērķis ir aizvadīt otro sezonu GP2 čempionātā un iegūt titulu," intervijā franču "Ouest France" stāsta Pjērs Gaslī. "Es zinu, ka varu to izdarīt. Jo īpaši svarīgi tas būs, ņemot vērā, ka 2017. gadā būs iespēja tikt startēt "Toro Rosso" komandā un es gribu to izmantot."

Šogad Gaslī, iespējams, nepaliks DAMS sastāvā, bet gan pievienosies itāļu vienībai "Prema Racing", kuras sastāvā jau veicis testus. Tāpat viņš testējis "Russian Time" GP2 komandas auto.

Savukārt F1 komandas "Toro Rosso" sastāvā turpinās startēt talantīgie Makss Verstapens un Karloss Sainss. Verstapens licis atklāti noprast, ka 2017. gadā vēlas būt kādā no vadošajām komandām, un paredzams, ka "Toro Rosso" varētu startēt par ar diviem jauniem pilotiem.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1 news, reports, features, technical...