Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" pieņem lēmumu atbalstīt Norisu cīņā par F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" pieņem lēmumu atbalstīt Norisu cīņā par F1 titulu
Oskars Piastri un Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

"McLaren" komanda vienojusies ar Oskaru Piastri, ka viņam atlikušajā sezonas daļā būs vajadzības gadījumā jāpalīdz Lando Norisam cīņā par F1 titulu, arī tad, ja tas nozīmēs uzvaru atdošanu.

Jau kādu laiku tiek spriests, vai "McLaren" nevajadzētu beidzot izvirzīt vienu no pilotiem kā prioritāro, uz kuru ko, ncentrēt visus centienus cīņā par 2024. gada titulu. Pilotu kopvērtējumā Noriss ir otrajā vietā, 62 punktus aiz Maksa Verstapena. Konstruktoru kausā "McLaren" vairs tikai astoņus punktus atpaliek no "Red Bull".

Vēl iepriekšējos posmos Piastri un Norisam tika ļauts cīnīties savā starpā, ievērojot nosacījumu, ka netiek pārlieku riskēts ar sadursmi. Piastri to nav kavējies izmantot. Gan Ungārijas, gan Itālijas posmos abi stājās pirmajā starta rindā, bet abos gadījumos Piastri ātri vien nonāca vadībā. Moncā tika izpildīts samērā riskants manevrs pret sākotnējo līderi Norisu, kā rezultātā komandas biedrs pēc šīs epizodes atkrita arī aiz "Ferrari" pilota Šarla Leklēra. Abās šajās sacīkstēs Piastri finišēja pozīciju augstāk nekā Noriss.

Pirms šonedēļ gaidāmās Azerbaidžānas GP izcīņas "McLaren" vadītājs Andrea Stella paziņojis, ka pieņemts lēmums palīdzēt Norisam kļūt par 2024. gada F1 čempionu.

"Bet mēs to gribam darīt, pārāk daudz nepārkāpjot savus principus," skaidro Stella. "Mūsu principi ir, ka komandas intereses vienmēr ir svarīgākās. Sportiskums mums sacīkstēs ir nozīmīgs. Un mēs vēlamies būt godīgi pret abiem pilotiem. Tas, ko vairs negribam, ir redzēt tādas situācijas kā Moncā, kad līkumā iebraucam pirmajā un otrajā pozīcijā, bet no tā izbraucam pirmajā un trešajā. Tas, kādu pieeju izmantojām, pavēra iespējas citiem."

Stella skaidro, ka saruna ar abiem braucējiem bijusi ļoti vērsta uz sadarbību: "Pat tad, kad vaicāju Oskaram, vai viņš būs gatavs ziedot uzvaru, viņš sacīja, ka tas būs sāpīgi, bet to darīs, ja tā būs pareizā lieta, ko jādara. Katrs pilots ir cieši noskaņots uz uzvaru, tāpēc esmu ļoti patīkami pārsteigts par komandas garu, briedumu un sadarbības līmeni, kas mums ir šajā periodā."

Būdams 106 punktus aiz Verstapena, Piastri apstiprina, ka sniegs komandai palīdzību: "Šī ir lieta, ko pēdējās dienās esam diskutējuši. Manis, kā pilota interesēs, komandas rīkojumi nav ļoti patīkama lieta, bet saprotu, ka šeit ir daudz lielāka kopaina nekā tikai es. Labprāt to nedarītu, bet viss negriežas tikai ap mani. Esmu priecīgs ieņemt atbalstītāja lomu šajā sezonas punktā. Pirms tam man tas droši vien liktos nevietā, bet šobrīd ir laiks, lai palīdzētu komandai uzvarēt abās čempionāta ieskaitēs."

Savukārt Noriss apgalvo, ka uzvaras komandas biedram nebūs jāziedo: "Nē. Varbūt zemākas pozīcijas, bet, ja mēs cīnīsimies par uzvaru un viņš būs pelnījis uzvarēt, tad būs pelnījis."

Kopvērtējums pirms Azerbaidžānas GP:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-13 19:38, pirms 5 dienām
Labrīt sportacentram, tikai 3 dienas pagāja no ziņas, lîdz kāds ieraudzīja šo info.