Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brazīliešu pilots Bortoleto - galvenais pretendents uz vietu "Audi" F1 komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brazīliešu pilots Bortoleto - galvenais pretendents uz vietu "Audi" F1 komandā
Gabriels Bortoleto. Foto: FIA F2

F2 pilots Gabriels Bortoleto kļuvis par galveno kandidātu uz vietu "Audi" komandā, ja tā nolems sastāvā uzņemt braucēju bez pieredzes "Formulā 1".

Bortoleto 2023. gadā kļuva par F3 čempionu, bet šogad guvis guvis divas uzvaras F2 čempionātā, kur trīs posmus pirms sezonas beigām ir otrajā vietā kopvērtējumā, tikai 10.5 punktus aiz līdera Isaka Hadžara. Brazīlietis īpašu uzmanību no "Audi" vadības izpelnījās pēc izcīnītās uzvaras galvenajā sacīkstē Moncas trasē.

Zināms, ka īstermiņa līgumu uz nākamo gadu "Audi" piedāvājusi tagadējam "Sauber" pilotam Valteri Botasam, aizkulisēs daudz baumo arī par četrkārtējā F1 čempiona Sebastiana Fetela vēlmi atgriezties. Tikmēr Matijas Binoto vadītā nometne vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu, kādu pilotu nolīgt blakus Niko Hilkenbergam - pieredzējušu vai jaunu un talantīgu?

Binoto: "Par šo mums noteikti ir jāizlemj - mēs gribam pieredzējušu pilotu vai ko citu? Šis ir projekts ar ilgtermiņa mērķiem, tāpēc jājautā, kas ir labākais, lai sasniegtu galējo mērķi? Varbūt labāk īstermiņā būtu pieredze un tad pāriet uz ko citu? Mums jāizlemj un šodien, manuprāt, vēl neesam pozīcijā, lai uz to atbildētu. Uzklausām visus potenciālos pilotus. Vērtējam plusus un mīnusus, lai rastu labāko kompromisu."

2023. gada beigās Bortoleto tika iekļauts "McLaren" jauno braucēju programmā. Pagājušajā nedēļā "Red Bull Ring" trasē viņam arī tika noorganizēti pirmie F1 testu braucieni ar divus gadus vecu modeli. 19 gadus vecā sportista karjeru pārrauga Fernando Alonso uzņēmums "A14 Management".

Kļuvis arī zināms, ka "McLaren" vienības vadība ļāvusi Bortoleto slēgt līgumu ar "Audi", ja tāds viņam tiks piedāvāts. Tādā gadījumā pilots tiktu izīrēts uz, iespējams, diviem gadiem.

Potenciālajiem kandidātiem tiek pieskaitīti arī "Sauber" attīstības pilots Teo Puršērs un Miks Šūmahers, taču viņu izredzes netiek vērtētas tik augstu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv