Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens aizvadījis pirmos testus ar jauno "Red Bull" modeli RB20

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens aizvadījis pirmos testus ar jauno "Red Bull" modeli RB20
Verstapens pie Red Bull RB20 stūres. Foto: Motorsport.com

F1 čempions Makss Verstapens otrdien Silverstonas trasē aizvadīja pirmos testu kilometrus ar jauno sacīkšu auto "Red Bull RB20". Kādam to izdevies nofilmēt vēl pirms oficiālās prezentācijas.

Verstapens jau paudis, ka pirmajā brīdī jaunā mašīna viņam vizuāli šķitusi tāda pati kā pagājušā gada "Red Bull" modelis RB19. Un testos uzņemtie kadri liecina, ka holandiešu pilots nav melojis. Arī galvenais inženieris Adrians Ņūvijs, kura pārraudzībā tā tapusi, nesen atklāja, ka šī gada mašīna ir iepriekšējo divu sezonu modeļa evolūcija.

Kādam cilvēkam testus izdevies iemūžināt video, iespējams, no viesnīcas loga, kas atrodas pretī Silverstonas trases boksiem. Lai gan kadri nav pietiekamas izšķirtspējas, lai varētu iedziļināties detaļās, visai skaidri redzams, ka "Red Bull RB20" ir liela līdzība ar pērn neuzvaramo sacīkšu auto RB19. Arī krāsojums ir līdzīgs, lai gan nevar apgalvot, ka prezentācijā tas nebūs citāds. "Red Bull" ir komanda, kas parasti redzamākos risinājumus turējusi noslēpumā līdz pēdējam brīdim, līdz ar ko līdz oficiālajiem testiem mašīna vēl varētu mainīties.

Šādi iesildīšanās braucieni, kādus aizvadīja Verstapens, formāli notiek kā filmēšanās reklāmu vajadzībām. Tikmēr faktiski tā ir iespēja veikt pirmos kilometrus trasē. Līdz šim bija noteikts ierobežojums 100 km, bet no šī gada filmēšanās dienā drīkst nobraukt jau līdz 200 km garu distanci. Silverstonā tas atbilst 33 apļiem.

RB20 oficiālā prezentācija notiks ceturtdien, 15. februārī. Savukārt pirmssezonas testi, kas risināsies Bahreinā, tiks aizvadīti nākamnedēļ, no 21. līdz 23. februārim.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv