Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass zaudējumu kvalifikācijā daļēji noveļ uz dzeltenajiem karogiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass zaudējumu kvalifikācijā daļēji noveļ uz dzeltenajiem karogiem
Foto: Motorsport.com

Valteri Botass atzīst, ka neīstajā brīdī izkārtie dzeltenie karogi liedza viņam cīnīties par uzvaru Toskānas "Grand Prix" kvalifikācijā. Somu pilots arī norāda, ka Mudžello trase ir viena no fiziski grūtākajām visā "Formula 1" sezonā, taču viņam tas patīk.

Trešajā kvalifikācijas kārtā Mudžello trasē ātrāko rezultātu sasniedza otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kamēr Botass, kurš pirms tam bija ātrākais visās trīs treniņbraucienu sesijās, kā arī pirmajā kvalifikācijas daļā, atpalika 0.059 sekundes. Otrajā mēģinājumā Hamiltons savu laiku uzlabot nespēja, bet Botasa braucienu iztraucēja dzeltenie karogi, ko trasē izkāra pēc "Renault" pilota Estebana Okona saslīdēšanas.

"Nedēļas nogale man iesākās labi, ar labiem treniņbraucieniem, ieskaitot šodienu," pēc kvalifikācijas sacīja Botass. "Vēl pēc trešā treniņa lūkojos pēc lietām, ko kvalifikācijā varētu uzlabot - pirmā un otrā kārta tika aizvadīta gludi. Pirmais aplis trešajā kvalifikācijā nebija pietiekami labs, un es jutu, ka pavisam noteikti rezultātu varu uzlabot, biju pārliecināts, ka to izdarīšu. Tomēr man tādas iespējas nebija dzelteno karogu dēļ, līdz ar to savu darbu vajadzēja paveikt labāk pirmajā lidojošajā aplī. Lūisam izdevās atrast ātrumu, viņa pirmais aplis bija labāks par manējo, un tas arī ir viss."

Hamiltonam šī ir ceturtā pole position pēc kārtas un jau 95. viņa karjerā. Tikmēr sezonas kopvērtējumā jau šobrīd brits ir 47 punktus priekšā Botasam, kurš ieņem otro pozīciju

"Protams, būtu jauki startēt no pole, taču līdz pirmajam līkumam šajā trasē ir viens no garākajiem braucieniem visā sezonā," cerīgi saka Botass.

Tāpat soms atzīst, ka Mudžello trasē fisiski nav viegli braukt, jo ir daudz ātru līkumu, kuros var izjust lielu spiedienu uz ķermeni: "Šī ir fiziski viena no grūtākajām trasēm, bet man tā tiešām patīk. Tā ir jābūt. Man patīk, ja nedaudz jāizjūt sāpes, tāpēc vienmēr ir aizraujoši. Tādos apļos kā kvalifikācijā ir tik ļoti jākoncentrējas, ka patiesībā šīs sāpes nemaz nevar just. Tikai pēc nobraukta apļa saproti, ka kaut ko esi darījis."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-13 01:51, pirms 4 gadiem
Valteri 100% taisnība. Dzeltenie karogi izjauca otro mēģinājumu ne tikai viņam, bet arī vairumam citu pilotu, kas cerēja savus laikus uzlabot. Un parasti otrajā vilnī vairums ir ātrāki, tā kā iespēja izcīnīt pole bija ļoti reāla. Taču veiksme atkal lolo bižaino...