Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons uzvar, Botass panāk un apdzen Verstapenu, "Ferrari" fiasko

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons uzvar, Botass panāk un apdzen Verstapenu, "Ferrari" fiasko
Foto: Motorsport.com

Parādot izcilu sniegumu no starta līdz finišam, šodien notikušajā F1 pasaules čempionāta otrajā posmā Austrijā uzvaras laurus plūca Lūiss Hamiltons, kamēr cīņā par otro vietu sacīkšu noslēgumā Valteri Botass panāca Maksu Verstapenu, apdzina viņu un finišēja otrais.

Pretēji kvalifikācijai, kas notika lietus apstākļos, šodien "Red Bull Ring" trasē valdīja sauss laiks. Sacensības šajā vietā risinājās jau otro nedēļas nogali pēc kārtas, jo iepriekš tepat tika aizvadīts sezonas pirmais posms.

Štīrijas "Grand Prix" startā vadību pārliecinoši izdevās noturēt "Mercedes" pilotam Hamiltonam, kurš kvalifikācijā spēcīga lietus apstākļos izcēlās ar fenomenālu apļa laiku. No otrās pozīcijas startējušais "Red Bull" pārstāvis Verstapens tikmēr pirmajos līkumos bija spiests aizsargāt pozīciju no Karlosa Sainsa, taču "McLaren" pilots viņam garām netika. Hamiltona komandas biedrs Botass pēc ne pārāk veiksmīgas kvalifikācijas startā nosargāja ceturto pozīciju, uz piekto pacēlās Alekss Albons, bet Estebans Okons atkāpās uz sesto vietu.

"Ferrari" šī sezona iesākusies vāji, bet otrā posma pirmajā aplī turpinājās ar faktiski katastrofu, kad savā starpā sadūrās abi komandas piloti. Šarls Leklērs, kurš startēja četrpadsmitais, vienā no līkumiem iebrauca iekšmalā no desmitās pozīcijas sacīkstes uzsākušajam Sebastianam Fetelam, bet neveiksmīgi trāpīja uz apmales, kas viņa mašīnu uzmeta gaisā. Rezultātā Leklērs ar riteni nolauza Fetela aizmugurējo antispānu, un abiem nācās izstāties.

Trasē devās drošības auto, bet jau ceturtajā aplī cīņas atsākās, tobrīd vadošajiem braucējiem pozīcijas saglabājot, kamēr no neierasti augstās 11. vietas startējušais "Williams" pilots Džordžs Rasels izbrauca cauri grants joslai, tādā veidā pieliekot punktu savām cerībām uz punktiem.

Trešajā vietā braucošais Sainss tikmēr sāka zaudēt pozīcijas, vispirms sestajā aplī piekāpjoties Botasam, bet devītajā aplī bez īpašas cīņas arī "Red Bull" komandu pārstāvošajam Albonam. Tikmēr pēc veiktiem desmit apļiem Hamiltons no tuvākā sekotāja Verstapena bija atrāvies jau aptuveni trīs sekundes, bet nākamo desmit apļu laikā attālinājās vēl nedaudz vairāk. Savukārt "Renault" pilots Daniels Rikjardo, kāpjot arvien augstāk, bija ticis garām savam komandas biedram Okonam un jau nonācis sestajā vietā. Atšķirībā no citiem līderiem, kuri startēja ar mīkstajām riepām, viņš bija izvēlējies vidējo sastāvu. Okona ātruma zudumam gan bija izskaidrojums - drīz viņš devās boksos ar kūpošām bremzēm un izstājās.

Verstapens bija pirmais, kurš no vadošajiem braucējiem veica pitstopu, to paveicot 25. aplī. Divus apļu vēlāk pie mehāniķiem pēc jaunām riepām iebrauca līderis Hamiltons, droši noturoties priekšā galvenajam sāncensim - starp viņiem saglabājās četras sekundes. Verstapens uzskatīja, ka boksos iesaukts nelaikā, bet komanda paskaidroja, ka tas bijis nepieciešams, lai aizsargātu pozīciju no Botasa. Tikmēr soms uz kādu laiku bija nokļuvis vadībā un savu pitstopu veica 34. aplī un neko ieguvis nebija, jo atgriezās trasē krietnu gabalu aiz Verstapena, saglabājot trešo pozīciju.

Pēc riepu maiņas vadošajam trijniekam sekoja Albons un Rikjardo, bet jau uz sesto un septīto pozīciju bija pacēlušies "Racing Point" pārstāvji Lānss Strols un Serhio Peress, kamēr Sainss pēc tik labā sacensību sākuma bija vairs tikai astotais, jo pitstops bija padevies necerēti ilgs.

Aizraujoši notikumi turpmākajos apļos risinājās cīņā starp ceturto līdz septīto pozīciju. 46. aplī Peress devās uzbrukumā un tika Strolam garām. Turpinājumā meksikānis uzņēma ātrumu un pietuvojās Rikjardo, kuru 49. aplī arī apdzina cīņā par piekto vietu. "Renault" pilots tagad brauca ar mīkstajām riepām, ko nācās taupīt, lai tās izturētu līdz finišam. Strols viņam cieši sekoja, bet līdz reāliem apdzīšanas mēģinājumiem nenonāca. Tikmēr Peress noķēra Albonu, bet arī reāli neapdraudēja.

Kad līdz sacīkšu finišam bija atlikuši desmit apļi Hamiltonam bija jau deviņu sekunžu pārsvars pār Verstapenu, kuram savukārt jau divu sekunžu atstatumā bija nonācis Botass, un turpināja tuvoties. "Red Bull" pilots sūdzējās par problēmām ar mašīnas vadāmību un arī to, ka riepas ir pavisam nodilušas. Botass piecus apļus pirms finiša jau veica apdzīšanas manevru, taču Verstapens izveidoja pretuzbrukumu un otro vietu noturēja. Nākamajā aplī viņam tomēr vairs nebija ko likt pretī un Botass tika garām. Neriskējot ar pozīciju, divus apļus pirms finiša - 69. aplī Verstapens devās otrajā pitstopā, lai varētu droši aizbraukt līdz galam.

Cīņa par nākamajām pozīcijām turpinājās. Strols vienā no līkumiem tik tikko izvairījās no ietriekšanās Rikjardo mašīnā, bet turpināja uzbrukt un pēdējā apli veica agresīvu apdzīšanas manevru, tiekot garām. Pa to laiku no aizmugures bija pietuvojies Lendo Noriss, kurš situāciju izmantoja un apdzina abus konkurentus, tiekot līdz sestajai vietai. Peresa apdzīšanas mēģinājums pret Albonu tikmēr beidzās ar riteņu saskaršanos, kā rezultāta pēc kāda laika viņš palaida priekšā Norisu, kurš līdz ar to finišēja piektais - lielisks sacensību noslēgums "McLaren" pilotam, kurš bija saņēmis trīs starta vietu sodu un startēja devītais. Peress, Strols un Rikjardo pēdējos metros nodrošināja gandrīz fotofinišu, bet aiz viņiem pirmo desmitnieku noslēdza Sainss un Daņils Kvjats no "AlphaTauri".

Jau pēc nedēļas, 19. jūlijā F1 pasaules čempionāts turpināsies ar Ungārijas "Grand Prix" izcīņu Hungaroringa trasē.

Štīrijas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Lūiss HamiltonsMercedes71 aplis
2.Valteri BotassMercedes+13.719
3.Makss VerstapensRed Bull+33.698
4.Alekss AlbonsRed Bull+44.400
5.Lendo NorissMcLaren+1'01.470
6.Serhio PeressRacing Point+1'02.387
7.Lānss StrolsRacing Point+1'02.453
8.Daniels RikjardoRenault+1'02.591
9.Karloss SainssMcLaren+1 aplis
10.Daņils KvjatsAlphaTauri+1 aplis
11.Kimi RaikonensAlfa Romeo+1 aplis
12.Kevins MagnusensHaas+1 aplis
13.Romēns GrožānsHaas+1 aplis
14.Antonio DžovinaciAlfa Romeo+1 aplis
15.Pjērs GaslīAlphaTauri+1 aplis
16.Džordžs RaselsWilliams+2 apļi
17.Nikolā LatifiWilliams+2 apļi
-Estebans OkonsRenaultTehniskas problēmas
-Šarls LeklērsFerrariSadursme
-Sebastians FetelsFerrariSadursme

F1 kopvērtējums pēc 2. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Valteri BotassMercedes43
2.Lūiss HamiltonsMercedes37
3.Lendo NorissMcLaren26
4.Šarls LeklērsFerrari18
5.Serhio PeressRacing Point16
6.Makss VerstapensRed Bull15
7.Karloss SainssMcLaren13
8.Alekss AlbonsRed Bull12
9.Pjērs GaslīAlphaTauri6
10.Lānss StrolsRacing Point6
11.Estebans OkonsRenault4
12.Daniels RikjardoRenault4
13.Antonio DžovinaciAlfa Romeo2
14.Daņils KvjatsAlphaTauri1
15.Sebastians FetelsFerrari1
16.Nikolā LatifiWilliams0
17.Kimi RaikonensAlfa Romeo0
18.Kevins MagnusensHaas0
19.Romēns GrožānsHaas0
20.Džordžs RaselsWilliams0
VietaKomandaPunkti
1.Mercedes80
2.McLaren-Renault39
3.Red Bull-Honda27
4.Racing Point-Mercedes22
5.Ferrari19
6.Renault8
7.AlphaTauri-Honda7
8.Alfa Romeo-Ferrari2
9.Williams-Mercedes0
10.Haas-Ferrari0

  +5 [+] [-]

, 2020-07-12 17:54, pirms 4 gadiem
Ferrārī džeki malači! Nav ko mocīties 71 apli, ja visas mokas var izbeigt jau pirmajā aplī.

  +3 [+] [-]

, 2020-07-12 17:58, pirms 4 gadiem
Lando savam vecumam ļoti laba izjūta kur atrodas pārējās formulas pie apdzīšanas, citi visu karjeru nevar šo iemācīties.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 18:01, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Lando savam vecumam ļoti laba izjūta kur atrodas pārējās formulas pie apdzīšanas, citi visu karjeru nevar šo iemācīties.
Covid laikā simulatoros nobrauktās stundas būs nākušas par labu

  -1 [+] [-]

, 2020-07-12 18:10, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Covid laikā simulatoros nobrauktās stundas būs nākušas par labu
Vai ne Leklēram šodien tas galīgi nepalīdzēja.

     [+] [-]

, 2020-07-12 18:20, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Vai ne Leklēram šodien tas galīgi nepalīdzēja.
Te bija atbilde tiem, kuri uzskata, ka Leklers tuvākā nākotnē varētu būt čempions.
Uzvarēt nenozīmē par galvu un kaklu mesties būt par līderi no sacīkšu pirmajām minūtēm. Jā, Sebs bija lēnāks jau no starta, bet mesties viņu apdzīt uzreiz pēc starta līkumā, kurā vairākas formulas sastājas gandrīz vienā līnijā, nebija gudri no Leklera puses. Varēja mierīgi pagaidīt, kad formulas paretojas, un tad bez problēmām būtu arī aizgājis garām.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-12 18:29, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Te bija atbilde tiem, kuri uzskata, ka Leklers tuvākā nākotnē varētu būt čempions.
Uzvarēt nenozīmē par galvu un kaklu mesties būt par līderi no sacīkšu pirmajām minūtēm. Jā, Sebs bija lēnāks jau no starta, bet mesties viņu apdzīt uzreiz pēc starta līkumā, kurā vairākas formulas sastājas gandrīz vienā līnijā, nebija gudri no Leklera puses. Varēja mierīgi pagaidīt, kad formulas paretojas, un tad bez problēmām būtu arī aizgājis garām.
Beidz te sapņot, visi čempioni kaut reizi tādus podus ir savārījuši karjeras gados sevišķi sākumos. Atšķirība tā, ka īsti veči var atzīt kļūdas, ko arī Leklres uzreiz izdarīja, gan atvainojoties Teftelim, gan komandai atzīstot kļūdu. Līdzīgā situācijā Teftelim ar to vienmēr bijušas problēmas.

     [+] [-]

, 2020-07-12 18:35, pirms 4 gadiem
Interesanta sacensība sevišķi jau pēdējie apļi. Aizraujoši.

Mersedesiem lielisks darbs, gan stratēģija gan mašīnai un braucējiem.
McLarenam, kas tie par pitiem? Pitos nedrīkst tik daudz zaudēt.
RedBull laba mašīna padevusies malači.
Otra mersedes komanda - neslikti šeit ir redzams plus un mīnus, pluss redzams, ka daudzas vidus komandas meršu čempionu mašīnai atvinējušas gana daudz starpības pietam tā ir šogad vēl atjaunota rozā mersedes formula, Reno, Maki var lepoties ar paveikto.
Rozā mersim gan nedaudz jākaunās un patiesībā mīnus ir tas, ja ar šo formulu nebūs kopvērtējumā 3/4 vieta, tas būs akmens lauciņš braucēju pusē, čaļiem čempionu auto, bet sniegums pagaidām šaubīgs.

Ferrari, gan jau atkopsies, tas būtu noderīgi visam f1, žēl ka šasija neslikta, un Ungārijas uzlabojumi bija efektīgi - žēl ka par tiem pārliecināties sacīkstē nesanāca, tāpat skumji, ka ja ne viens, tad otrs braucējs vienā un tajā pat vietā sabojā sacīksti komandai.

Reno un Rikjardo lieliska sacīkste, beigās gan kļūdījās aizstāvoties, taču visticamāk riepas to neļāva.

AlfaTauristi arī izķēra labumu. Okona un Sainza gan žēl.

Eii un kā Kimsters cīnījās, prieks skatīties uz veco buku Williamsam šodien trūka tempa, bet Raselam tikuntā redzams, iekšā ir

  +1 [+] [-]

, 2020-07-12 18:50, pirms 4 gadiem
Ferrari tur laikam visiem jumts aizbraucis Kopumā pa vidu normāla ņemšanās notiek starp vairākām komandām.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 18:54, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Te bija atbilde tiem, kuri uzskata, ka Leklers tuvākā nākotnē varētu būt čempions.
Uzvarēt nenozīmē par galvu un kaklu mesties būt par līderi no sacīkšu pirmajām minūtēm. Jā, Sebs bija lēnāks jau no starta, bet mesties viņu apdzīt uzreiz pēc starta līkumā, kurā vairākas formulas sastājas gandrīz vienā līnijā, nebija gudri no Leklera puses. Varēja mierīgi pagaidīt, kad formulas paretojas, un tad bez problēmām būtu arī aizgājis garām.
Kur tik stulbs secinājums. Fetels maz vēl stulbas kļūdas ir taisījis? Par čempionu nav kļuvis? Protams, ne jau ar šī gada Ferrari viņam kādas štances par čempionu kļūt. Te tāpat ir skaidrs, ka šogad būs otrs 7kārtējais čempions un nākošgad vienīgais 8kārtējais un tad līdz ar jaunajiem noteikumiem varbūt merši metīs mieru.

     [+] [-]

, 2020-07-12 19:02, pirms 4 gadiem
Lai gan arī šodien nebija slikta sacīkste, pirms nedēļas tomēr bija interesantāk.
Ferrari galīgs kirdikt, jaunais talants Leklērs pirmajā aplī visu komandu noraka. Agrāk šķita apdomīgāks, bet šoreiz kā pēc Verstapena agrās jaunības sliktākajiem paraugiem.
Merši savā līmenī, Valteri izvilka maksimumu, ko reāli šajā situācijā pēc trakās kvalifikācijas varēja izdarīt. Hamelis izdarīja to, ko no viņa gaidīja.
Iepriecināja Racing Point ar savu ātrumu un uzņēmību, īpaši Peress, lai gan beigās varēja būt labāk. Renault atkal normāli brauca, tomēr brīžiem ātruma trūka. Un izturības ar - Okonam nācās noiet...
Prieks, ka Kimi ar Alfa Romeo nodemonstrēja dažas efektīvas apdzīšanas, vien žēl, ka beigās sarkanās riepas jau bija nodilušas un viņš nespēja pieveikt Kvjatu ar Alpha Tauri cīņā par pēdējo pieejamo punktu. Bet kopumā Alfa Romeo vēl daudz darāmā, ja grib reāli un regulāri vismaz par pirmā desmitnieka beigu daļu cīnīties. Ļoti iespējams, ka visa sāls slēpjas Ferrari dzinēja mazspējā.
McLaren un jo īpaši Noriss atkal līmenī, Sainsam lielas problēmas sagādāja ieilgušais pitstops, bet Red Bull Albons tomēr nevelk līdzi Maksim. Haas kārtējo reizi daudz problēmu - Ferrari dzinējs, nestabilitāte... Visbeidzot, Rasels ātri izgaisināja Williams iespējamās cerības uz cīņu par punktiem. Bet progress ir, nav pagājušās sezonas bezcerība.
Tā nu, īsumā. 😉

     [+] [-]

, 2020-07-12 19:03, pirms 4 gadiem
Botasam paveicās , ka Verstapenam antispārns biki ieplīsis bija.Albons 40 sekundes zaudēja pirms Maksim sākās problēmas😂. Mclaren izskatās , ka ar pilnu bāku braucās lēnāk nekā ar tukšu

  -1 [+] [-]

, 2020-07-12 19:13, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Kur tik stulbs secinājums. Fetels maz vēl stulbas kļūdas ir taisījis? Par čempionu nav kļuvis? Protams, ne jau ar šī gada Ferrari viņam kādas štances par čempionu kļūt. Te tāpat ir skaidrs, ka šogad būs otrs 7kārtējais čempions un nākošgad vienīgais 8kārtējais un tad līdz ar jaunajiem noteikumiem varbūt merši metīs mieru.
Kaut kā neminos, ka Sebs braucot TR un RB būtu baigos sūdus taisījis. Kaut kā vairāk iekritis prātā, ka viņam visas ziepes iekš Ferrārī ir sanākušas.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-12 19:19, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Lai gan arī šodien nebija slikta sacīkste, pirms nedēļas tomēr bija interesantāk.
Ferrari galīgs kirdikt, jaunais talants Leklērs pirmajā aplī visu komandu noraka. Agrāk šķita apdomīgāks, bet šoreiz kā pēc Verstapena agrās jaunības sliktākajiem paraugiem.
Merši savā līmenī, Valteri izvilka maksimumu, ko reāli šajā situācijā pēc trakās kvalifikācijas varēja izdarīt. Hamelis izdarīja to, ko no viņa gaidīja.
Iepriecināja Racing Point ar savu ātrumu un uzņēmību, īpaši Peress, lai gan beigās varēja būt labāk. Renault atkal normāli brauca, tomēr brīžiem ātruma trūka. Un izturības ar - Okonam nācās noiet...
Prieks, ka Kimi ar Alfa Romeo nodemonstrēja dažas efektīvas apdzīšanas, vien žēl, ka beigās sarkanās riepas jau bija nodilušas un viņš nespēja pieveikt Kvjatu ar Alpha Tauri cīņā par pēdējo pieejamo punktu. Bet kopumā Alfa Romeo vēl daudz darāmā, ja grib reāli un regulāri vismaz par pirmā desmitnieka beigu daļu cīnīties. Ļoti iespējams, ka visa sāls slēpjas Ferrari dzinēja mazspējā.
McLaren un jo īpaši Noriss atkal līmenī, Sainsam lielas problēmas sagādāja ieilgušais pitstops, bet Red Bull Albons tomēr nevelk līdzi Maksim. Haas kārtējo reizi daudz problēmu - Ferrari dzinējs, nestabilitāte... Visbeidzot, Rasels ātri izgaisināja Williams iespējamās cerības uz cīņu par punktiem. Bet progress ir, nav pagājušās sezonas bezcerība.
Tā nu, īsumā. 😉
Gluži nav taisnība.
Pirmajā aplī 3.līkumā bija trīs autiņa blakām, Haas, Ferrari, un Ferrari. Feteļš palika ar garu degunu, jo Haas iegrieza, viņam jāgriež, a tur jau izrādās ir blakām Leklerks. Tāpēc arī no tiesnešiem bija nekādas sankcijas, jo trešajam nekas cits neatlika, kā kost nost līkumu. Bet kā par nelaimi, tur bija cīciņu kerbi, kas liek autiņam palekties. Sekas tālāk zinām visi.
Verstapenam nebija nekādas iespējas pretoties Meršiem, arī undercut norautā iespēja no Botass puses neko nedeva, jo abi merši vēl 3 apļus ar sarkanajām riepām nobrauca ātrāk nekā Verstapens ar jaunām dzeltenām. Tas šķipeles bojājums Verstapenam beigās daudz netraucēja, vairāk kā 10 apļus vecākas riepas pret Botass nepalīdzēja. To jau iepriekš pierādīja 2019.gada Ungārijas GP. Un tieši toreiz bija iemesls mainīt Gaslī pret Albonu, jo Gaslī nevarēja palīdzēt taktikas cīņā. Šoreiz ir identiska situācija, Albons vienkāŗši pazuda, merši izģērba Verstapenu.
Pēdējie apļi otrajā ešalonā gan bija ķirši uz saldējuma maliņas. Noriss, Peress, Strols, Rikardo, tie mācēja izpušķot to vienmuļo gonku. Es pat teiktu, ka Renault nolažojās tik ātri iesaucot boksos Rikardo, jo sarkanās riepas tur līdz 30 aplīem, Rikardo reāli pietrūka 3 apļi, jo boksos bija 38.aplī.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 19:21, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut kā neminos, ka Sebs braucot TR un RB būtu baigos sūdus taisījis. Kaut kā vairāk iekritis prātā, ka viņam visas ziepes iekš Ferrārī ir sanākušas.
Es tādus 4 spilgus notikumus atceros
1. 2007. Gada sezonā Japānas Gp būdams trešajā vietā uztriecās virsu Wēberam ,kad trasē bija SC
2. Sadursme ar Wēberu Turcijas GP
3 Sadursme ar Batonu Beļğijas Gp
4. MULTI 21

  +1 [+] [-]

, 2020-07-12 19:24, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut kā neminos, ka Sebs braucot TR un RB būtu baigos sūdus taisījis. Kaut kā vairāk iekritis prātā, ka viņam visas ziepes iekš Ferrārī ir sanākušas.
In Meklēts obligāti kļūdīties visu savu karjeru ja? Vispār jau par čempioniem parasti kļūst tie, kuriem ir uzvarētspējīga formula un tiem čempioniem tajās čempionu sezonās nemaz tik daudz to cīņu tajā vidus burzmā nav jāaizvada. Cik tad Hamiltons savās čempionu sezonās vai tas pats Fetels savās tur pa to vidū ir mālušies? Startēt no pirmās rindas un uzvarēt, protams, arī ir jāmāk, bet tas nav gluži tas pats, kas kulties tajā vidus burzmā, tā kā braucot pa priekšu ir krietni vairāk jāpiepūlās sastrādāt muļķības kā mīcoties pa vidu.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-12 19:25, pirms 4 gadiem
p.s. Rasels - tur ir jāredz torpēdas video no kokpita, jo torpēda reāli izstūda Raselu no trases. Pagaidām nav trases video, gaida, kad būs pieejams autiņa 360grādu kameras video. Līdzīgi kā 1.gonkas Q3 kvalenē Hamiltonam iešķieba no 360 grādu video kamera, arī torpēda varētu saņemt sodu uz nākošo gonku.
p.p.s. kopvērtējums vienkārši iespārda, it sevišķi 15.vieta.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 19:32, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut kā neminos, ka Sebs braucot TR un RB būtu baigos sūdus taisījis. Kaut kā vairāk iekritis prātā, ka viņam visas ziepes iekš Ferrārī ir sanākušas.
5. Sadursme ar Kubicu 2009 . Gada sezonā.
Bet nu pa lielam Sarkanajos viņam 2x vairāk mēslus ir sataisijis tam var piekrist

  -1 [+] [-]

, 2020-07-12 19:32, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: In Meklēts obligāti kļūdīties visu savu karjeru ja? Vispār jau par čempioniem parasti kļūst tie, kuriem ir uzvarētspējīga formula un tiem čempioniem tajās čempionu sezonās nemaz tik daudz to cīņu tajā vidus burzmā nav jāaizvada. Cik tad Hamiltons savās čempionu sezonās vai tas pats Fetels savās tur pa to vidū ir mālušies? Startēt no pirmās rindas un uzvarēt, protams, arī ir jāmāk, bet tas nav gluži tas pats, kas kulties tajā vidus burzmā, tā kā braucot pa priekšu ir krietni vairāk jāpiepūlās sastrādāt muļķības kā mīcoties pa vidu.
Par konkurētspējīgām formulām absolūti piekrītu. Neatceros savā F1 vērotāja karjerā, apmēram no 1994. gada, kad F1 kāds būtu uzvarējis čempionāta kopvērtējumā ar formulu, kura nebūtu kaut nedaudz priekšā tehniski saviem konkurentiem.

     [+] [-]

, 2020-07-12 20:22, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Botasam paveicās , ka Verstapenam antispārns biki ieplīsis bija.Albons 40 sekundes zaudēja pirms Maksim sākās problēmas😂. Mclaren izskatās , ka ar pilnu bāku braucās lēnāk nekā ar tukšu
Nu vispār jau Botasam arī bija ielūzis difuzors un grīda...uz ko zaudēja piespiedējspēku, tā kā 1 = 1 neviss paveicās.

     [+] [-]

, 2020-07-12 20:41, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu vispār jau Botasam arī bija ielūzis difuzors un grīda...uz ko zaudēja piespiedējspēku, tā kā 1 = 1 neviss paveicās.
Pa kuru brīdi salauza?

     [+] [-]

, 2020-07-12 20:43, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Pa kuru brīdi salauza?
Labs jautājums šodien nezkāpēc daudzus momentus nerādīja. Botasam pat team radio teica, ka aizmugurē zaudēti 10 punkti piespiedējspēka, tas esot kkur 15-20% vai vairāk. Jo f1 viņi rēķina punktos piespiedējspēku pa visu mašīnu.

     [+] [-]

, 2020-07-12 21:11, pirms 4 gadiem
Leklērs ir apmēram līdzīgi brauc, ka Verstapens parīs gadus atpakaļ, kad traks un gatavs vienmēr apdzīt neatdot savu pozīciju.Bet Verstapens sāk arī domāt pratīgāk brauc