Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa 2017. gadā aizvadīs pilnu sacīkšu sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa 2017. gadā aizvadīs pilnu sacīkšu sezonu
Felipe Masa
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F1 pilots Felipe Masa nākamgad plāno aizvadīt pilnu sezonu kādā citā autosacīkšu čempionātā, tāpat brazīlieti iespējams redzēsim Lemānas 24 stundu sacensībās.

Formulā 1 pavadījis pusotru desmitgadi, pirms vairākiem mēnešiem Masa paziņoja par aiziešanu no šī čempionāta. Neskatoties uz šo paziņojumu, 35 gadus vecais Masa turpmāk neplāno ievērojami samazināt sacīkšu apjomu, vien nomainīt čempionātu.

"Es strādāju pie tā, lai aizvadītu pilnu sezonu kādā no čempionātiem," viņš atklāj. "Vēl neesmu izlēmis, kur tieši startēšu, bet ir vērā ņemamas idejas. Esmu pilnībā gatavs turpināt startēt autosacīkstēs, tikai citā kategorijā."

Masa atzīst, ka atšķirībā no sava kādreizējā komandas biedra Mihaela Šūmahera, nevēlas nomainīt četru riteņu spēkratus pret motociklu: "Esmu redzējis pilotu, tādus kā Mihaels, kuri nav pieņēmuši izaicinājumu startēt citā čempionātā, tāpēc viņš brauca ar motocikliem un darīja daudzas citas lietas. Bet es neredzu iemeslu nedarīt to, kas man visvairāk patīk. Manā gadījumā tā ir braukšana ar mašīnām, tāpēc vēlos turpināt to darīt."

Masa atzīst, ka labprāt piedalīsies arī atsevišķās dažādu čempionātu nozīmīgākajās sacīkstēs. Reāla ir iespējamība, ka redzēsim Masu uz starta Lemānas 24 stundu braucienā, bet tādās bīstamās formulu sacīkstēs kā "Indy 500" viņš nestartēšot, apstiprina pats sportists.

Masa nākamgad arī klātienē ieradīsies uz pieciem vai sešiem F1 posmiem: "Es būšu klāt dažās sacīkstēs, iespējams, darot kaut ko, lai spodrinātu savu tēlu, strādājot kopā ar dažām kompānijām kā to pārstāvis. Tagad par visu vairāk gribu atpūsties. Man nepieciešams pavadīt laiku mājās, nevis doties strādāt simulatorā vai uz sanāksmēm. Pēc diviem vai trim mēnešiem būs jāsāk kaut ko darīt, jo nevarēšu nosēdēt mājās, vienkārši skatoties televizoru."

F1 pasaules čempionātā Masa aizvadīja 250 sacīkstes, pārstāvot "Sauber", "Ferrari" un "Williams" komandas. Šajā laikā viņš uzvarēja 11 sacīkstēs, 41 reizi kāpa uz pjedestāla, 16 reizes startēja no pirmās pozīcijas un uzrādīja 15 ātrākos apļus. 2008. gadā viņš "Ferrari" sastāvā bija tuvu F1 titula iegūšanai, tomēr par vienu punktu kopvērtējumā piekāpās britam Lūisam Hamiltonam no "McLaren".

Izmantotie resursi:
Autosport