Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toyota" paraksta līgumu ar "Haas" un atgriežas F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" paraksta līgumu ar "Haas" un atgriežas F1 čempionātā
Foto: Motorsport.com

Amerikāņu F1 komanda "Haas" noslēgusi sadarbības līgumu ar Japānas autoražotāja "Toyota" autosacīkšu divīziju, kas turpmāk būs tās oficiālais tehniskais partneris.

"Toyota" rūpnīcas komanda startēja F1 čempionātā no 2002. līdz 2009. gadam. Tā arī nespējusi izcīnīt nevienu uzvaru, vispasaules finanšu krīzes laikā tā projektu slēdza.

Tagad "Toyota" vārds atgriezies F1 čempionātā kopā ar "Haas". Džīnam Hāsam piederošajai komandai "Toyota Gazoo Racing" (TGR) nodrošinās dizaina, tehniskos un ražošanas pakalpojumus, kamēr "Haas" pretī sniegs savas zināšanas, kā arī komerciālās iespējas. Par šādu iespējamo scenāriju tika baumots jau iepriekš.

"Toyota" logo uz Niko Hilkenberga un Kevina Magnusena "Haas" mašīnām parādīsies jau sākot ar nākamo posmu, kas nākamnedēļ norisināsies ASV, Ostinas trasē. Savu svētību šai sadarbībai devusi arī "Ferrari" rūpnīca, no kuras "Haas" pērk motorus, ātrumkārbas un citas komponentes.

TGR ar savu rūpnīcas komandu šobrīd startē pasaules rallija čempionātā (WRC), pasaules rallijreida čempionātā (W2RC), kā arī izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Tās Eiropas bāze atrodas Ķelnē, kur savulaik bija izvietota F1 komandas rūpnīca.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv