Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" vadītājs: "Kolapinto nemaksā par startēšanu F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" vadītājs: "Kolapinto nemaksā par startēšanu F1"
Franko Kolapinto. Foto: f1.com

"Williams" sastāvā Loganu Sardžentu pirms iepriekšējā posma nomainīja debitants Franko Kolapinto. Tiek ziņots, ka sponsori no Argentīnas par sportista startēšanu maksā ap pusmiljonu ASV dolāru par katru posmu. Komandas boss Džeimss Voulss skaidro, ka netiek maksāts par pilota iespēju startēt.

Neoficiāla informācija liecina, ka "Red Bull" atteikušies maksāt "Williams" komandai, ja tā dotu iespēju sacīkstēs startēt Liamam Lavsonam. Tikmēr argentīniešu laikraksts "La Nacion" raksta, ka, pirms Kolapinto iekļaušanas sastāvā, ar Mika Šūmahera nometni komanda nemaz neesot runājusi. Abi pirms tam tika minēti kā galvenie pretendenti uz Sardženta vietu.

Mika Šūmahera onkulis Ralfs Šūmahers saka: "Šo lēmumu varbūt var respektēt, jo Kolapinto ir braucējs no "Williams" junioru akadēmijas. Bet, manuprāt, tas ir absurdi un nedod jēgu no rezultātu viedokļa. Risks komandai un pašam pilotam ir daudz, daudz lielāks, nekā tad, ja viņi būtu paņēmuši kādu, kam ir tāda pieredze kā Mikam."

Zināms, ka Argentīnas automobiļu klubs, kā arī tādi argentīniešu uzņēmumi kā "Mercado Libre", "Globant", "Quilmes" un YPF komandai atlikušajā sezonas daļā ienesīs 4.5 miljonus USD jeb 500 tūkstošus par sacīksti. "Williams" boss skaidro, ka pats sportists par startēšanu nemaksā.

"Viņš nenes līdzi naudu," saka Voulss. "Bet kopš brīža, kad informējām viņu un viņa menedžmentu par mūsu lēmumu, uzņēmumi no Argentīnas nepārstāj mums zvanīt. Uz mašīnas ir uzlīmes, par ko tiek maksāta atbilstoša vērtība. Tā nauda netiek maksāta par Franko. Viņu vēlas būt redzami uz mašīnas, jo ir lepni, ka mēs startējam ar argentīniešu pilotu. Ja jūs viņu zināt, visas savas karjeras laikā viņš strādājis ar nelielu budžetu, bez naudas. Viņam nekā no tā nav."

Lai gan Kolapinto debijas sacensībās punktus neizcīnīja, viņa veikums vērtējams kā labs. Pilots finišēja 12. vietā, vienā aplī ar uzvarētāju, un no tiem, kas aizbrauca līdz galam, atstāja aiz sevis septiņus konkurentus.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv