Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Raselam un Verstapenam identiski apļa laiki, Kanādas GP pole tiek britam

Raselam un Verstapenam identiski apļa laiki, Kanādas GP pole tiek britam
Džordžs Rasels. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. "Mercedes" pilots Džordžs Rasels sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijā, kamēr ar identisku apļa laika otro vietu ieņēma Makss Verstapens.

Rasels savu ātrāko apli veica minūtē un 12 sekundēs un Verstapens ("Red Bull") finišēja ar precīzi tādu pašu laiku, taču pie pirmās starta pozīcijas tika "Mercedes" pilots, jo viņam izdevās sasniegt labāko rezultātu ātrāk nekā Verstapenam.

"Mercedes" pilots sāks F-1 sacīksti no pirmās pozīcijas otro reizi karjerā.

Trešo un ceturto vietu ieņēma "McLaren" piloti Lendo Noriss un Oskars Pjastri, piektais un sestais labākais rezultāts padevās Danielam Rikjardo ("RB-Honda") un Fernando Alonso ("Aston Martin"), no septītās un astotās vietas startēs Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Juki Cunoda ("RB-Honda"), kamēr devītajā un desmitajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Lenss Strols ("Aston Martin") un Aleksandrs Albons ("Williams").

Par pirmajām desmit starta vietām necīnījās abi "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, kuri izstājās pēc otrās kārtas, kamēr jau pirmajā kārtā, ierindojoties 16.pozīcijā, izstājās Serhio Peress ("Red Bull").

Piektdien treniņbraucienos labākos rezultātus sasniedza Alonso un Hamiltons.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 169 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 138 punktiem ieņem Leklērs, bet trešais 113 punktiem ir Noriss, kuram ar 108 punktiem seko Sainss.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-06-09 00:31, pirms 2 nedēļām
max kartejo reizi parada kapec ir visu laiku labakais, ar absolutu miskasti vislaik ir topa, kamer superstars perez atkal pedeja vieta. ferari visas iespejas cinities par konstruktoru bija, varbut vel ir jo tas ir 2 vs 1 pret max
, 2024-06-09 01:28, pirms 2 nedēļām
"Protams" ka Red Bull ir miskaste. Iedod īsto miskasti Sauber Kick un tad redzēsi kā iet
, 2024-06-09 09:56, pirms 2 nedēļām
Peress ir pamatīgā bedrē, kamēr Maki un Rasels lido. Salīdzinoši interesanta kvalifikācija.
, 2024-06-09 13:00, pirms 2 nedēļām
Kas nez izmainījās laika apstākļos, ka visiem (izņemot Maxi) 3. kārtā 0,3 lēnāki laiki?
Neviens no draiveriem nemācēja pateikt. Bet visi teica, ka no grip.
, 2024-06-09 14:13, pirms 2 nedēļām
Heiteris parastais rakstīja: Kas nez izmainījās laika apstākļos, ka visiem (izņemot Maxi) 3. kārtā 0,3 lēnāki laiki?
Neviens no draiveriem nemācēja pateikt. Bet visi teica, ka no grip.
Iespējams kļuva vēsāks trases segums
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Noriss un Hamiltons ātrākie Spānijas "Grand Prix" pirmajos treniņbraucienos

LETA--DPA. Lielbritānijas piloti Lando Noriss un Lūiss Hamiltons piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) sezonas desmitā posma - Spānijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.
Foto: FIA

Rasels nobažījies par nākamās paaudzes F1 mašīnu ātrumu

Pēc jauno F1 tehnisko noteikumu publiskošanas, kļuvis skaidrs, ka nākamās paaudzes mašīnas būs ārkārtīgi ātras taisnēs, bet lēnas līkumos. Tas darījis bažīgus gan pilotus, gan komandu vadītājus. Džordžs Rasels arī satraucas par sportistu drošību.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com
2

Rikjardo un Vilnēvs publiski iesaistās asā vārdu apmaiņā

Kanādas "Grand Prix" nedēļas nogalē un arī pēc tam ar preses starpniecību notikusi ne visai patīkama vārdu apmaiņa starp Danielu Rikjardo un Žaku Vilnēvu. Kamēr 1997. gada F1 čempions kritizējis austrāliešu pilotu par viņa sniegumu pēdējās sezonās, Rikjardo izteicies, ka Vilnēvs ir "pārāk daudz reizes sasitis savu galvu".