Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pirmajos testos Indianapolisā viegli sasniedz vidējo ātrumu 352 km/h

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pirmajos testos Indianapolisā viegli sasniedz vidējo ātrumu 352 km/h
Fernando Alonso IndyCar formulā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pagājušajā nedēļā pirmos testus ar IndyCar formulu aizvadīja divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso. Uzreiz pēc izstāšanās Krievijas posmā Sočos, spāņu pilots devās uz ASV, lai sēstos konkurētspējīgākā mašīnā.

Kā zināms, Alonso maija beigās pirmo reizi karjerā startēs leģendārajās "Indy 500" sacīkstēs, izlaižot F1 čempionāta posmu Monako ielās, kur viņa vietā "McLaren" komandā brauks Džensons Batons.

Ar "Youtube" starpniecību vairāku stundu garumā Alonso testus varēja vērot tiešraidē, un šo izdevību steidza izmantot divi miljoni cilvēku. Interese par Alonso startu Indianapolisas ovālā ir grandiozāka nekā iepriekš cerēts.

Debitantu programmu ir jāiziet visiem jaunajiem pilotiem, kas iepriekš ne reizi nav startējuši "Indy 500", arī tādā gadījumā, ja sportistam ir 35 gadi, kā Alonso. Viņu trasē gaidīja "Andretti Autosport" komandas apkalpots oranžas krāsas "Dallara-Honda" spēkrats. Tieši šī komanda pērn uzvarēja Indianapolisā, šādu formulu pilotējot debitantam Aleksandram Rosi, kurš īsi pirms tam startēja Formulā 1. Šogad vienība uz starta stāsies ar sešām mašīnām.

Lai debitantu programma būtu izpildīta, Alonso uzdevums bija vispirms veikt desmit apļus ar vidējo ātrumu 205-210 jūdzes stundā, pēc tam 15 apļus ar vidējo ātrumu 210-215 jūdzes stundā un visbeidzot vēl 15 apļus, uzrādot vidējo ātrumu vismaz 215-220 jūdzes stundā. Vērtētāji ņēma vērā ne vien ātrumu, bet arī stabilitāti un spēju kontrolēt mašīnu.

Jau otrajā mēģinājumā Alonso uzrādīja vidējo ātrumu vairāk nekā 219 jūdzes stundā (352 km/h), komandas vadītājam Maiklam Andretti atzīstot, ka ar šādu tempu var braukt sacīkstēs.

"Esmu guvis vērtīgu pieredzi, bet viss tikai tagad sākas," komentē Alonso. "Aizvadītā testu diena noderēja, lai iepazītu šo atšķirīgo pasauli un nedaudz pieaudzētu ātrumu, ar pirmo soli esmu apmierināts, bet priekšā vēl daudz darāmā. Sākumā varbūt arī bija grūti sasniegt minimālo nepieciešamo ātrumu, bet jau parādījās fāzes, kurās jutos labi. Sākumā šķita, ka labā kāja uz gāzes pedāļa domā pati ar savām smadzenēm - gribēju braukt iespējami ātrāk, bet kāja to neļāva, pēc tam jau viss bija labi."

Jau nākamnedēļ, 15. maijā Indianapolisā sāksies kvalifikācijas nedēļa, savukārt "Indy 500" sacensības notiks 28. maijā.

Izmantotie resursi:
News, sport and opinion from the Guardian's...

     [+] [-]

, 2017-05-09 12:11, pirms 7 gadiem
Cauuuuunee!

     [+] [-]

, 2017-05-09 19:24, pirms 7 gadiem
lielākais ātrums bija 22.4 jūdzes stundā. Kvaļos vajag ap 240... jāsaka ka pašlaik izskatās viduvēji.

     [+] [-]

, 2017-05-10 17:29, pirms 7 gadiem
Kāpēc mums tiek rakstīts jūdzēs? Jūdzes varēja likt iekavās....