Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Volfs mēģinās nolīgt Verstapenu, bet viņam neizdosies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Volfs mēģinās nolīgt Verstapenu, bet viņam neizdosies"
Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko uzskata, ka "Mercedes" komanda mēģinās uz nākamā gada sezonu pārvilināt pie sevis Maksu Verstapenu, taču tās vadītājam Toto Volfam šo ieceri īstenot neizdosies.

Hamiltons "Ferrari" sastāvam pievienosies jau 2025. gadā un līdz tam brīdim "Mercedes" ir jāatrod pienācīgs aizstājējs. Izskanējušas baumas, ka varētu sekot vēl viena šokējoša pāreja - Verstapens varētu pamest "Red Bull" un karjeru turpināt "Mercedes" rindās. Tomēr atceroties, kas notika 2021. gada sezonā un pēc tās, Marko uzskata to par neiespējamu.

"Toto mēģinās, bet viņam tas neizdosies," intervijā medijam "Sport.de" paudis Marko. "Maksam ir laba atmiņa, un viņš nav aizmirsis "Mercedes" apsūdzības. Avārija 2021. gadā Silverstonā un sezonas fināls Abū Dabī ir labi piemēri tam."

Arī pašam Volfam jautāts, vai viņš pieļauj iespēju mēģināt nolīgt Verstapenu, un "Mercedes" vadītāja atbilde nebija noliedzoša.

"Vienmēr mēģināsim nodrošināt, ka abās mūsu mašīnās brauc labākie piloti, un par to diskutēsim," uz jautājumu žurnālistiem atbildēja Volfs. "Jūs paši redzat, cik ātri situācija var mainīties. Tajā pašā laikā, mēs respektējam spēkā esošos līgumus. Piloti vienmēr grib braukt ar ātrāko mašīnu, un mūsu pienākums ir nodemonstrēt, ka mēs varam uzbūvēt ātrāko auto. Turklāt, ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā. Tas novedīs pie iespējām. Bumba ir mūsu laukuma pusē."

Kā zināms, Verstapenam līgums ar "Red Bull" ir spēkā līdz 2028. gada beigām. Hamiltons jauno līgumu ar "Mercedes" bija parakstījis līdz 2025. gadam, bet tas tiks lauzts gadu iepriekš.

Runājot par Hamiltona pāriešanu uz "Ferrari", Marko atzīst: "Tā ir labākā lieta, kas "Formulā 1" varēja notikt. Tam ir divi iemesli - startēt "Ferrari" ir fascinējoši, un Hamiltonam vairs nav pārliecības par "Mercedes" komandu. Šarlam Leklēram ir pārspēks veicot atsevišķus apļus, bet Hamiltons ir spēcīgāks visa gada griezumā. Viņš apliecinās sevi kā globāla mēroga "Ferrari" superzvaigzne. Domāju, ka šī pāreja radīs saspīlējumu draudzīgajās attiecībās starp Volfu un Fredu Vasūru. Volfs vienmēr ir atbalstījis Vasūru "Formula 2" laikos, un tagad notiek šis. "

Izmantotie resursi:
www.f1.lv