Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Gaslī neatgriezīsies "Red Bull", arī "AlphaTauri" nepieciešams līderis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Gaslī neatgriezīsies "Red Bull", arī "AlphaTauri" nepieciešams līderis"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko pavēstījis, ka Pjērs Gaslī netiek apsvērts kā iespējamais Aleksandra Albona aizvietotājs "Red Bull" komandā, par spīti tam, ka francūzis svētdien pārsteidza F1 pasauli, izcīnot uzvaru Itālijas posmā ar "AlphaTauri" formulu.

Gaslī karjeru "Formulā 1" uzsāka 2017. gada otrajā pusē "Toro Rosso" sastāvā, bet 2019. gadā viņš tika paaugstināts uz "Red Bull". Pirmo sezonas pusi sportists, lai gan regulāri guva punktus, pastāvīgi bija lēnāks par komandas biedru Maksu Verstapenu un ne reizi nekāpa uz pjedestāla, tādēļ tika nosūtīts atpakaļ uz "Toro Rosso".

Tagad viņš atnesis komandai vien tās otro uzvaru pastāvēšanas vēsturē, un intervijā "L'Eqipe" atzina, ka jūtas gatavs atgriezties "Red Bull" komandā: "Domāju, ka augstiem rezultātiem ir jātiek atalgotiem ar kaut ko, bet tad jau redzēsim, kas notiks. Esmu gatavs atgriezties, bet ne es to izlemju. "Toro Rosso" komandā braukuši daudzi spēcīgi piloti un esmu priecīgs, ka tikai diviem, ieskaitot mani, izdevies uzvarēt."

Tikmēr "Red Bull" konsultants Marko noliedz, ka tiktu apsvērta Gaslī iespējamā atgriešanās "lielajā" komandā.

"Šobrīd tādu iespēju neizskatām," viņš teica intervijā DPA. "Gaslī ir viens no "Red Bull" pilotiem, kurš šobrīd startē "AlphaTauri", un savu darbu veic labi. Arī tur mums ir nepieciešams komandas līderis."

"AlphaTauri" komanda savulaik kā "Toro Rosso" tika izveidota uz "Minardi" vienības bāzes. Tās dibinātājs Džankarlo Minardi uzskata, ka nebūtu jēgas veikt Albona nomaiņu ar Gaslī.

"Ir ļoti savādi, ka tikai Verstapens zina, kā ir jābrauc ar "Red Bull" formulu," intervijā "La Gazzetta dello Sport" sacīja Minardi. "Jebkurš, kurš startē viņam līdzās, ir lēnāks, kaut kas ir nepareizi. Es nevainoju Albonu, jo arī Gaslī pret Verstapenu cieta sakāves. Ir skaidrs, ka Makss vienīgais no viņiem zina, kā no mašīnas izdabūt vajadzīgo."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2020-09-08 17:19, pirms 4 gadiem
Red Bull mašīna ir būvēta speciāli Verstapenam, un ar to viss ir pateikts. Tāpēc arī citi netiek tuvumā.