Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" nosauc nākamā gada F1 rezerves pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" nosauc nākamā gada F1 rezerves pilotu
Lendo Noriss
Foto: McLaren

"McLaren" sacīkšu komanda par savu rezerves pilotu 2018. gada F1 sezonai nosaukusi britu autosporta uzlecošo zvaigzni Lendo Norisu.

Tikai šomēnes Norisam apritēs 18 gadi, bet savā līdzšinējā karjerā viņš jau guvis labus panākumus. Kā augstāko no tiem jāmin šogad Eiropas F3 čempionātā iegūtais tituls, ko sportists izcīnīja savā pirmajā pilnajā sezonā. 2016. gadā Noriss kļuva par čempionu trīs citos seriālos - "Eurocup Formula Renault 2.0", "Formula Renault 2.0 NEC" un "Toyota Racing Series". 2015. gadā viņš bija "MSA Formula" čempions.

Noriss pērn ieguva prestižo "McLaren Autosport BRDC" balvu, ko ik gadu piešķir kādam no Lielbritānijas lielākajiem jaunajiem autosporta talantiem. Šī gada februārī "McLaren" viņu iekļāva savā junioru programmā un šovasar Ungārijā brits aizvadīja arī oficiālus F1 testus.

"McLaren" komanda apņēmusies izaudzināt Noris par nākotnes F1 zvaigzni, un pieredzi sportists turpinās smelties 2018. gada sezonā, kad būs šīs vienības oficiālais rezervists. Noriss dosies komandai līdzi uz F1 posmiem, kur labāk iepazīs čempionāta aizkulises, tāpat strādās simulatorā un zināms, ka viņam būs iespēja veikt arī reālus testus trasē.

"McLaren" arī šobrīd cenšas nokomplektēt budžetu, lai paralēli Noriss nākamgad varētu startēt kādā no formulu seriāliem. Visticamāk Norisu nākamgad redzēsim Japānā bāzētajā "Super Formula" vai Eiropā bāzētajā "Formula 2" čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...