Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" vadītājs Volfs kļūst par "Williams" līdzīpašnieku

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" vadītājs Volfs kļūst par "Williams" līdzīpašnieku
Foto: ROKiT Williams Racing

F1 čempionvienības "Mercedes" vadītājs Toto Volfs iegādājies nelielu daļu no "Williams" komandas, tādā veidā kļūstot par tās līdzīpašnieku. Tiek ziņots, ka par "Williams" interesējas vairāki nopietni investori, un Volfs drīzumā varētu iegādāties vēl lielāku daļu no komandas.

Volfam savulaik jau piederēja 30% no leģendārās britu vienības, taču laika posmā starp 2014. un 2016. gadu viņš savas daļas pārdeva. Tagad Volfs atkal iegādājies daļu no "Williams", šoreiz 5% apmērā, ziņo pieredzējušais F1 žurnālists un savulaik arī šīs komandas vadītājs Pīters Vindsors.

Jāpiemin, ka paralēli "Mercedes" komandas vadīšanai Volfs nodarbojas arī ar naudas investēšanu dažādos projektos, un nesen ieguldīja savu daļu arī "Aston Martin", kas no nākamā gada kā rūpnīcas komanda startēs "Formulā 1", tāpat viņam pieder arī daļa no "Mercedes" komandas. Tiek vēstīts, ka 5% varētu būt kā simboliska garantija, ka Volfs ir ieinteresēts vēlāk iegūt vēl lielāku daļu no "Williams".

"Ir labi redzēt, ka Toto Volfs piektdien atpirka 5% no "Williams" F1 komandas," raksta Vindsors. "Pēc ilgiem laikiem komanda beidzot atkal varētu būt sākusi iet pareizajā virzienā."

Kā zināms, šobrīd "Williams" meklē investorus, turklāt komanda varētu tikt pārdota pilnībā, ņemot vērā tās finansiālo stāvokli un vājos rezultātus F1 pasaules čempionātā.

"Vairāki ļoti nopietni cilvēki interesējas par "Williams" pirkšanu," atzinis F1 izpilddirektors Ross Brauns. "Domāju, ka, ja mēs nebūtu panākuši izmaksu samazināšanos, to paveikt būtu daudz grūtāk, bet tagad situācija ir cerīga. Ja vairākus gadus komanda paliek pēdējā vietā, tas rada sekas, un šobrīd tā ir nonākusi šādā punktā. Tādā gadījumā ir jāmeklē fundamentāli iemesli, kāpēc sniegums ir tik vājš - vai tās ir tikai finanses, varbūt pastāvošā struktūra vai vienkārši pieeja lietām. Es nezinu, kas ir šajā gadījumā."

Kā komandas iespējamie pircēji tiek minēti pašreizējā "Williams" pilota Nikolā Latifi tēvs Mišels, Dmitrijs Mazepins, kurš iepriekš gribēja kļūt par "Force India" īpašnieku, kā arī ebreju izcelsmes kanādiešu filantrops Silvans Adamss, kurš līdz šim gan vairāk bijis saistīts ar velosportu, un krievu oligarhs Boriss Rotenbergs, kurš ar "SMP Bank" starpniecību sponsorējis dažādas sacīkšu komandas, arī F1 pilotus Sergeju Sirotkinu un Vitāliju Petrovu.

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...