Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Mēs jau sen būtu pagarinājuši līgumu ar Hamiltonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Mēs jau sen būtu pagarinājuši līgumu ar Hamiltonu"
Matija Binoto. Foto: Scuderia Ferrari

Atbildot uz "Mercedes" vadītāja Toto Volfa izteikumiem par situāciju ar Sebastianu Fetelu, "Ferrari" boss Matija Binoto pārmetis konkurējošajai nometnei, ka tā aizvien vēl nav pagarinājusi līgumu ar savu vērtīgāko pilotu Lūisu Hamiltonu.

Pēc tam, kad tika paziņots par Fetela līguma nepagarināšanu uz 2021. gadu, Volfs kādā intervijā izteicās, ka "Ferrari" rīkojusies pārsteidzoši šādu lēmumu pieņemot vēl pirms gaidāmās sezonas sākuma. Tikmēr izdevumam "La Stampa" Binoto meta akmeni "Mercedes" lauciņā, kas aizvien nav noslēgusi līgumus uz nākamo gadu ne ar seškārtējo F1 pasaules čempionu Hamiltonu, ne arī Valteri Botasu.

"Kas atteicas uz mūsu lēmumiem par braucējiem, man ir prieks, ka "Mercedes" par mums vienmēr ir viedoklis," viņš sacīja. "Arī es esmu pārsteigts, jo viņi vēl nav pagarinājuši līgumu ar Hamiltonu. Mēs to būtu izdarījuši daudz ātrāk. Runājot par Sebu, viņam ir jādomā par savu nākotni, tādēļ mēs nevarējām aizkavēt šī lēmuma pieņemšanu. Mūsu izvēle šajā ziņā ir godīga. Ja Sebs vēlas pāriet uz "Mercedes", mēs par viņu tikai priecāsimies. Viņš ir četrkārtējs F1 čempions un ir pelnījis braukt kādā no vadošajām komandām."

Tāpat Binoto pauž nožēlu, ka "Mercedes" boss bijis vienīgais, kurš nostājies pret ideju par atsevišķu posmu aizvadīšanu, pilotiem startējot apgriezti tā brīža kopvērtējuma vietu izkārtojumam. Ņemot vērā, ka vairākās trasēs šogad notiks pa diviem posmiem pēc kārtas, šādu eksperimentu bija iecere īstenot tieši šajos gadījumos - pilotiem apgrieztā secībā startējot otrajās sacensībās.

"Esmu sarūgtināts, ka zaudējām šādu iespēju," atzīst Binoto. "Ja vienas un tās pašas "Grand Prix" sacensības jāaizvada divreiz, ir risks, ka otrās sacīkstes būs tādas pašas kā pirmās. Es ļoti atvainojos, bet šajā periodā mums katram bijis jāpieņem kādi kompromisi. Mēs cerējām uz atšķirīgu formātu, bija ideja par apgrieztā starta izkārtojuma sacīkstēm, ko apstiprināja gan FIA, gan deviņas no desmit komandām. Pietika ar vienu komandu, lai šo ieceri bloķētu. Ļoti žēl gan līdzjutēju, gan mūsu čempionāta priekšā."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Formula 1 news all the time

     [+] [-]

, 2020-06-07 18:30, pirms 4 gadiem
Man apgrieztā starta kārtība šķiet muļķīga. Viena vienkārša iemesla dēļ - F1 ir autosporta virsotne un F1 sacīkstēs par uzvarētāju jākļūst ātrākajam, nevis random secībā izvēlētam astes gala pilotam. Es patiesi negribētu redzēt, kā jocīga noteikuma dēļ F1 uzvaras izcīna visādi Džiovanaci un Kvjati.
Lai apgrieztā secība paliek F2.