Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Briti saimnieko Silverstonas kvalifikācijā un aizņem pirmo trijnieku, uzvar Rasels

Agris Suveizda

Briti saimnieko Silverstonas kvalifikācijā un aizņem pirmo trijnieku, uzvar Rasels
Džordžs Rasels. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā pirmās trīs starta pozīcijas ieguva mājinieku braucēji Džordžs Rasels, Lūiss Hamiltons un Lendo Noriss, bet pasaules čempions un kopvērtējuma līderis Makss Verstapens sāks no ceturtās pozīcijas.

• Pirmajās divās sesijās ātrākie bija Hamiltons un Noriss, bet izšķirošajā sesijā uzvarēja tieši Rasels, kurš pirmajās sesijās bija otrais. Viņš apli veica 85,819 sekundēs un par 0,171 sekundi apsteidza savu "Mercedes" komandas biedru Hamiltonu, kurš vēl par 0,040 sekundēm bija ātrāks par "McLaren" pilotu Norisu.

• 26 gadus vecais Noriss kvalifikācijā uzvarēja trešo reizi karjerā un otro reizi sezonā, un tieši viņš uzvarēja iepriekšējā Austrijas posmā, svinot otro panākumu karjerā.

• Verstapens, izbraucot no trases, nedaudz bojāja formulu. Pirmajā sesijā viņam 11. laiks, otrajā – sestais, bet trešajā sesijā Verstapens bija ceturtais, Norisam zaudējot 173 tūkstošdaļas.

• Verstapens uzvarēja sezonas pirmajās septiņās kvalifikācijās, taču nākamo piecu kvalifikāciju laikā ātrākais bijis tikai vienreiz. Neuzvarētajās kvalifikācijās viņam divas otrās, viena ceturtā un viena sestā vieta.

• Jau pirmā sesija liktenīga bija meksikānim Serhio Peresam, kurš kopvērtējumā ieņem piekto vietu, taču nenoturējās trasē un sāks no priekšpēdējās starta pozīcijas, savukārt otro sesiju nepārvarēja kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks Šarls Leklērs.

• Tieši šāds labāko trio – Rasels, Hamiltons, Noriss – bija arī šodienas treniņbraucienu rezultātos. Pirmajos divos treniņbraucienos vakar ātrākais bija Noriss, bet Verstapenam treniņbraucienos 4., 7. un 5. laiks.

• Sacensību sākums rītvakar plānots plkst. 17.00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2024-07-07 13:48, pirms 3 mēnešiem
Britu ruksīšiem lielā diena vakar, gan futbolā, gan F1... šodien gaidām aplauzienu!