Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns pēc Krievijas Grand Prix apmeklējuma slavē Putinu

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns pēc Krievijas Grand Prix apmeklējuma slavē Putinu
Putins un Eklstouns šogad Soču F1 trasē
Foto: SIPA/Scanpix

86 gadus vecais Bernijs Eklstouns, kurš nereti izcēlies ar dažādiem skaļiem apgalvojumiem, pēc F1 sacensībām Krievijā slavējis šīs valsts prezidentu Vladimiru Putinu.

Lai gan Eklstouns vairs nav F1 vadītājs, sacensības Bahreinā un Krievijā viņš apmeklēja kā viens no čempionāta rīkotāju delegācijas locekļiem, sēžot blakus pašam Krievijas prezidentam. Intervijā krievu medijam "Izvestia" Eklstouns tieši Putinu atzīst par to cilvēku, ar kura gādību Krievijas Grand Prix var notikt tik augstā kvalitātē.

"Atceros, kad pirmo reizi atbraucu uz šejieni, mans noskaņojums bija pesimistisks," stāsta Eklstouns. "Es nebiju pilnībā drošs, ka Krievija spēs uzbūvēt tik lielisku trasi, taču nomierinājos, kas saņēmu garantijas apliecinājumu no Vladimira Putina. Es zinu, ka jūsu prezidents pieņem tikai apzinātus lēmumus. Viņu atcerēsies kā lielisku prezidentu, kurš daudz dara savas valsts un pasaules miera labā."

Eklstouns arī ir drošs, ka Krievijas posms paliks F1 kalendārā pēc 2025. gada, kad Soču trasei beigsies pašreizējās līgumsaistības ar čempionātu. Tajā pašā laikā viņš apstiprina, ka vairs netiek domāts šajā trasē sarīkot nakts sacīkstes.

"Tāda ideja mums bija, bet nezinu, vai tas būtu tā vērts," saka bijušais F1 vadītājs. "Kadri televīzijā Soču pēcpusdienā ir brīnišķīgi, un viss ir noorganizēts ļoti augstā līmenī, tāpēc nav nepieciešamības izmaiņām."

Runājot par 2017. gada sezonu, Eklstouns saka: "Domāju, ka Fetels un Hamiltons turpinās cīnīties par pirmo vietu, un tā būs ļoti interesanta cīņa. Šogad "Ferrari" komanda patiešām ir atgriezusies cīņā par pirmajām pozīcijām, un tie ir ļoti labi jaunumi. Līdzjutēji bija noguruši no "Mercedes" dominēšanas pēdējos gados, bet augošā interese palīdzēs organizatoriem pārdot vairāk biļešu."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 15:46, pirms 7 gadiem
Viņu atcerēsies kā lielisku prezidentu, kurš daudz dara savas valsts un pasaules miera labā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-04 16:15, pirms 7 gadiem
Vecums nenāk viens, muļķība nāk līdzi. Asiņainais Vlaģimirs Puķins jau nu īstais miera balodis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 18:43, pirms 7 gadiem
Visi tam kara noziedzniekam lien pakaļā...

     [+] [-]

, 2017-05-04 19:06, pirms 7 gadiem
Vaģiks nehila sapiķoja Bērnijonkam, lai Sočus dabūtu F1 sezonas apritē: vieni no sākuma teica, ka trase ir lieliska, otri sāka lamāt, ka sū.. Tagad ei tu sazini: man liekas ciešama.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-04 22:49, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Krievija nedraud nevienam, vēl jo mazāk kodolvalstij
Žēl, ka Ukraina atteicās no kodolieročiem. Iespējams, tas viņus būtu pasargājis no Krievijas iebrukuma.