Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs sajūsmina "Ferrari" fanus ar uzvaru māju posmā Moncā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs sajūsmina "Ferrari" fanus ar uzvaru māju posmā Moncā
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Izmantojot atšķirīgu, viena pitstopa stratēģiju, par Itālijas GP uzvarētāju Moncas trasē negaidīti kļuvis Šarls Leklērs, sajūsminot daudzos "Ferrari" līdzjutējus. "McLaren" mašīnas bija ātrākas, taču Oskars Piastri un Lando Noriss veica divas riepu maiņas, ieņemot otro un trešo vietu finišā.

Noriss veica labu startu no pole position, noturot vadību, kamēr Piastri spēja saglabāt otro vietu. Rasels mēģināja pacelties augstāk, taču Piastri viņa centienus bloķēja, kamēr blakus jau atradās Šarls Leklērs. Rasels pirmajā līkumā bija spiests izvairīties no priekšā esošās mašīnas, trāpīja ārpus asfalta, kā rezultātā bija spiests aizbraukt taisni. Trasē viņš atgriezās vairākas pozīcijas zemāk, pēc pirmā apļa esot vairs tikai septītais. Turklāt "Mercedes" mašīnai bija bojājumi.

Jau pirmajā aplī ceturtajā līkumā "Variante della Roggia" Piastri uzbruka komandas biedram Norisam, izvirzoties vadībā. Noriss turklāt uz mirkli zaudēja ātrumu, ar ko bija pietiekami, lai garām viņam aizbrauktu arī Leklērs. Karloss Saincs bija pacēlies uz ceturto vietu, Luiss Hamiltons - piekto, bet sestais bija Makss Verstapens. Aiz Rasela brauca Serhio Peress. Leklērs pirmajos apļos sekoja tuvu Piastri, tomēr līdz mēģinājumiem apdzīt nenonāca. "Red Bull" piloti startēja ar cietajām riepām, kamēr pārējie pirmajā desmitniekā sākotnēji izmantoja vidējā sastāva riepas.

Īsi pirms tam zaudējis septīto vietu Peresam, jau 11. apļa beigās boksos devās Rasels, tiekot ne vien pie jaunām riepām, bet arī priekšējā antispārna. Pa to laiku Piastri bija aizmucis no Leklēra jau par vairākām sekundēm, kamēr Noriss brauca netālu aiz "Ferrari" pilota. Negaidot ilgāk, 15. aplī Noriss devās boksos kā pirmais no vadošajiem šīs sacīkstes sportistiem. Ar šo gājienu pietika, lai Leklērs, kurš pēc riepām devās vien apli vēlāk, atkristu aiz viņa, paužot neizprati, kāpēc komanda iesūtīja viņu boksos tik ātri. Vēl pēc apļa pitstopu veica līderis Piastri, trasē atgriežoties priekšā komandas biedram.

Pēc boksu apmeklējumiem, kuros visi piloti saņēma jaunas cietā sastāva riepas, "McLaren" piloti bija vadībā, sekoja abas "Ferrari" formulas, kamēr piektajā vietā atradās Hamiltons, bet Rasels bija aiz abiem "Red Bull" braucējiem. Norisam komanda pa radio paziņoja, ka atļauj iesaistīties cīņā ar komandas biedru, taču Piastri tobrīd bija ātrāks un pamazām attālinājās.

Norisa riepas palika arvien bēdīgākā stāvoklī un cieši aizmugurē jau atradās Leklērs. Zaudējis līderim ap piecām sekundēm, 33. aplī Noriss devās otrajā pitstopā. Arī Piastri komandai paziņoja, ka ar vienu pitstopu iztikt nevarēs un 38. aplī devās uz otro riepu maiņu. Vadībā nonāca abas "Ferrari" mašīnas un, kā izrādījās, mājinieki bija nolēmuši līdz finišam mēģināt tikt ar tām pašām riepām un viena pitstopa stratēģiju.

Piastri un Noriss bez lielām problēmām vēlāk tika garām Saincam, bet Leklērs tobrīd bija vairāk nekā desmit sekundes priekšā. Piastri bija ievērojami ātrāks, tomēr atlikušajos apļos sadeldēt līdera pārsvaru neizdevās. Leklērs guva uzvaru, kas viņam ir otrā šajā sezonā un septītā visā F1 karjerā. Piastri finišēja vairākas sekundes aizmugurē, trešo vietu ieņēma Noriss, bet tālāk ierindojās Saincs, Hamiltons, Verstapens, Rasels un Peress.

Nākamais sezonas posms 15. septembrī Azerbaidžānā, Baku ielu trasē.

Itālijas GP rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-09-01 17:35, pirms 2 nedēļām
Noriss ir feins džeks, mega ātrs. Bet, man tiešām ir žēl Lando fanus. Ļoti smaga izvēle par ko fanot. Čujs saka, ka par Lando karjeras beigās būs jāsaka "talants bija, žēl, ka nekas nesanāca".
Ja Mclaren tuvākajā laikā (nākamgad?) kļūs par čempioniem, tad tas būs Piastri. Oskars ir netikai mega ātrs, bet arī auksts kā ledus, viņu nekas nevar satricināt. Savukārt Lando raustās kā apšu lapa. Smagās situācijās Lando pieļauj kļūdas.
Šajā posmā Lando kļūdijās trīs reizes. Palaižot garām komandas biedru un divreiz izbraucot no trases. Nav čempiona materiāls

  +1 [+] [-]

, 2024-09-01 17:41, pirms 2 nedēļām
Mclaren kļūs par čempioniem jau šogad. Un tas būs Noriss. Nākamgad kaut vai Piastri.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-01 17:41, pirms 2 nedēļām
Forza Ferrari!!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-01 17:42, pirms 2 nedēļām
Šobrīd izskatās, ka šis ir Norisa tituls, ko pats varēs norakt un domāju, ka tā tas arī būs.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-01 17:44, pirms 2 nedēļām
Vakardienas pareģojums par pirmo līkumu piepildījās, un Noriss kārtējo reizi savārīja putru, kuru neizdevās izmantot. Vajadzēja tikai nedaudz piekāpties karstgalvim Piastri un būtu otrā vieta, kas dotu daudz labāktu taktikas iespēju, un šī mūžīgā turēšanās līdz pēdējam jau kuro reizi liek zaudēt vairākas pozīcijas.
Tagad Ferrari lūdzas, lai Leklerks ir salasījis visu ko tik var salasīt uz trases un formulas svars atbilst minimālajam, citādi draud sanākt kā Raselam, ka pārdilušas riepas un svars pa mazu.
Bet maķi jau kuro gonku ieberžas ar stratēģiju, Noriss brauca netīrā gaisā, riepas padila, bet Piastri gan kaut ko ne tā izdarīja, it sevišķi, ka boksos iebrauca jau pēc "point of no return". Tīra komandas kļūda.
Iespējams, ka maki cerēja uz drošības autiņu, bet laikam aizmirsa, ka drošības autiņš pats nošķīlās jau ceturtdien.
Mercedes ...

  -2 [+] [-]

, 2024-09-01 17:58, pirms 2 nedēļām
Apsveicu Leklēru un Sarkanos, lieliska sacīkste un Leklērs, vecais labais Leklērs, teicams sniegums, uz riska robežas, jo riepas bija super nobrauktas. Pilota sniegums super, žēl, ka mazliet viņu par ātru pitos iesauca, būtu drošāk finālā.

Ja, jāmeklē darvas karotīte, tad McLaren šo uzvaru palīdzēja izcīnīt, taču tas nemazina lielisko sniegumu, Itālija var līksmot!

McLaren, nu principā, šodien, ja vien nenotiks kādi brīnumi, un RBR ar maksimu nenolažos vēl vairāk, titula cerības sev samazināja nu ļoti jaudīgi. Absolūti nejēdzīgi iesauca Norisu pitos, turklāt pēdējā līkumā un stipri, stipri par atru, tieši tad, kad ieskrējās. Otra laža, kāda velna pēc mainīja spārna leņķi pirms starta, kas izjauca balansu un pitos to nācās mainīt atpakaļ?
Ar Piastri arī pitos visu izbojāja, McLaren tīri labi varēja braukt ar vienu pitstopu, izlaida drošu dubultuzvaru no rokām, paši vainīgi un, ja beigās pietrūkš šo punktu, paši lai kož pirkstos.

Meršiem, neskatoties, ka nebija super karsts, trūka tempa, Hamiltons savu darbu izdarīja, Rusels startā sapūdelēja, taču kopumā tāds vidējs sniegums.

RBR nu, spītība no Hornera un komandas ir nesaprotama, kā teica Ņuvijs viņš bija pret vairākiem atjaunojumiem, taču komanda, tā vietā, lai kā Ferrari, McLaren un Merši uztaisītu soli atpakaļ, neveiksmīgajiem uzlabojumiem turpina mainīt visu pārējo ap to. Ja sezonas sākumā Itāliju viņi spētu veikt ar vienu stopu, tad šeit auzas, ar medium lēnāki nekā citi ar hārdiem. To vajag mācēt ar tādu šasiju šitā mudīties...

Williamsiem labā ziņa, ir punkti un jauniņais neslikti sevi parādīja!

Konstruktoru kauss, gan McLarenam ir jāpaņem. Taču , ja Ferrari būs ātri ne tikai Itālijā, bet arī citur, tad konkurenti, kas va viņiem atņemt svarīgus pts, viņiem būs vairāk

     [+] [-]

, 2024-09-01 18:06, pirms 2 nedēļām
Uz tik svarīgiem posmiem kā Monaco un Monza Ferrari saņemās nepajokam.
Žēl, ka čempim ir vairāk kā puse...Lando nenoķers Maxi😓 jā un protams, ja vēl nav tāda palīga kā Peress...Un cepuri nost Maku priekšā, ka ļauj pilotiem savā starpā kosties.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-01 18:16, pirms 2 nedēļām
Ja ir viena trase, kurā vienmēr gribas redzēt Ferrari uzvaru, tad tā noteikti ir Monza. Šis bija negaidīts, bet ļoti patīkams pārsteigums no Ferrari un Leklēra.

RBR sāk strauji zaudēt arī otrās ātrākās mašīnas titulu... šodien RBR bija tikai 4. ātrākie... šādi turpinoties, ne vien Verstapena tituls ir apdraudēts, bet arī RBR iespējas tikt pie 2. vietas Konstruktoros (skaidrs, ka 1. viņi nu nekādi nebūs). Verstapena titula gadījumā gan McLaren šodien nedaudz paši Maksam piepalīdzēja.

Izskatās, ka varētu būt diezgan interesantas sezonas beigas...

  -1 [+] [-]

, 2024-09-01 19:25, pirms 2 nedēļām
playthegame rakstīja: Noriss ir feins džeks, mega ātrs. Bet, man tiešām ir žēl Lando fanus. Ļoti smaga izvēle par ko fanot. Čujs saka, ka par Lando karjeras beigās būs jāsaka "talants bija, žēl, ka nekas nesanāca".
Ja Mclaren tuvākajā laikā (nākamgad?) kļūs par čempioniem, tad tas būs Piastri. Oskars ir netikai mega ātrs, bet arī auksts kā ledus, viņu nekas nevar satricināt. Savukārt Lando raustās kā apšu lapa. Smagās situācijās Lando pieļauj kļūdas.
Šajā posmā Lando kļūdijās trīs reizes. Palaižot garām komandas biedru un divreiz izbraucot no trases. Nav čempiona materiāls
Pilnībā piekrītu. Noriss smuki brauc, bet viņam pietrūkst čempiona gēna, ja tā to var teikt. Viņš nav mednieks, tāda sajūta ka viņš gaida, ka viņam palīdzēs komanda, jo viņš taču ir nākamais pēc punktiem, kas var uzvarēt čempi šogad. Bet Piastri taas viss ir pofig, katrā izdevībā kožās iekšā! Un lūk rezultāts!
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

     [+] [-]

, 2024-09-01 21:29, pirms 2 nedēļām
Makiem par ātru šitā iespēja paņemt titulu. Kā komanda nav vēl tam īsti nobriedusi. Sen jau vajadzēja komandā mītingu, kurā skaidri pateiktu "Mums šobrīd ir ātrākā formula, makša pārsvars pār Lando ir liels, bet kopīgiem spēkiem strādājot uz Lando ir kaut kādas cerības to atvinnēt. Nekas personīgi Oskar pret tevi, bet šosezon tev tituls nespīd - pārāk liels deficīts. Nākošgad visi sākam atkal no baltas lapas ar vienādām iespējām, bet šogad maksimāli strādājam uz Lando." Viss. Bet nu Brauns un co. grib būt baigie džentlmeņi un izskatās jau tas viss forši, tikai beigās varēs secināt, ka ar 1/2 sezonu stabili ātrāko formulu varēs noskatīties kā titulu ceļ maksis. Toties būs pārliecinošs konstruktoru kauss...kurš lai arī nevar teikt, ka nav prestižs un finansiāli arī ienesīgs, tomēr attīstības ziņā tas nākošā sezonā limitē...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-01 22:14, pirms 2 nedēļām
killo2000 rakstīja: Makiem par ātru šitā iespēja paņemt titulu. Kā komanda nav vēl tam īsti nobriedusi. Sen jau vajadzēja komandā mītingu, kurā skaidri pateiktu "Mums šobrīd ir ātrākā formula, makša pārsvars pār Lando ir liels, bet kopīgiem spēkiem strādājot uz Lando ir kaut kādas cerības to atvinnēt. Nekas personīgi Oskar pret tevi, bet šosezon tev tituls nespīd - pārāk liels deficīts. Nākošgad visi sākam atkal no baltas lapas ar vienādām iespējām, bet šogad maksimāli strādājam uz Lando." Viss. Bet nu Brauns un co. grib būt baigie džentlmeņi un izskatās jau tas viss forši, tikai beigās varēs secināt, ka ar 1/2 sezonu stabili ātrāko formulu varēs noskatīties kā titulu ceļ maksis. Toties būs pārliecinošs konstruktoru kauss...kurš lai arī nevar teikt, ka nav prestižs un finansiāli arī ienesīgs, tomēr attīstības ziņā tas nākošā sezonā limitē...
Var saprast arī Braunu. Nolikt Piastri zem Norisa tikai tāpēc, ka Noriss itkā cīnās par titulu? Jā, it kā. Bet Norisam ir jābūt ātrākam par Oskaru, lai prasītu palaišanas garām. Šodien Piastri bija manāmi labākā formā. Komanda diskreditē pati sevi, ja liek pilotam, kurš ir vadībā, samazināt tempu un nosēsties aiz pilota, kurš neaizvada labāko sacīksti.
Beigās tas var tikai novest pie uzvaras zaudēšanas (šodien Leklērs jebkurā gadījumā makus apzaga). Es nekad neesmu bijis liels fans Ferrari, Mercedes un Red Bull radio ziņām otrajiem pilotiem, ka līderis ir jālaiž garām, bet piekritīsi, ka šīs ziņas tomēr parasti ir saņēmuši piloti, kas objektīvi ir bijuši lēnāki.
Vai Oskars ir lēnāks par Lando? Es teiktu, ka nepieredzējušāks, nevis lēnāks. Mclaren drīz var nonākt savdabīgā situācijā, var nākties izvēlēties kuru no šiem džekiem laist prom, jo divi pirmie numuri vienlaikus komandā nespēs sadzīvot. Un visticamāk, ka drāmu burs tieši Lando.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-01 22:25, pirms 2 nedēļām
Bezmaz vai varētu domāt, ka Lando kontraktā ir kāds kosmisks bonusa apjoms par WDC, un komanda nemaz īsti negrib, ka Lando uzvar Savāks WCC, un miers.

     [+] [-]

, 2024-09-01 22:54, pirms 2 nedēļām
Autors aizmirsa ielikt kopvērtējuma tabulas...

     [+] [-]

, 2024-09-02 00:53, pirms 2 nedēļām
playthegame rakstīja: Var saprast arī Braunu. Nolikt Piastri zem Norisa tikai tāpēc, ka Noriss itkā cīnās par titulu? Jā, it kā. Bet Norisam ir jābūt ātrākam par Oskaru, lai prasītu palaišanas garām. Šodien Piastri bija manāmi labākā formā. Komanda diskreditē pati sevi, ja liek pilotam, kurš ir vadībā, samazināt tempu un nosēsties aiz pilota, kurš neaizvada labāko sacīksti.
Beigās tas var tikai novest pie uzvaras zaudēšanas (šodien Leklērs jebkurā gadījumā makus apzaga). Es nekad neesmu bijis liels fans Ferrari, Mercedes un Red Bull radio ziņām otrajiem pilotiem, ka līderis ir jālaiž garām, bet piekritīsi, ka šīs ziņas tomēr parasti ir saņēmuši piloti, kas objektīvi ir bijuši lēnāki.
Vai Oskars ir lēnāks par Lando? Es teiktu, ka nepieredzējušāks, nevis lēnāks. Mclaren drīz var nonākt savdabīgā situācijā, var nākties izvēlēties kuru no šiem džekiem laist prom, jo divi pirmie numuri vienlaikus komandā nespēs sadzīvot. Un visticamāk, ka drāmu burs tieši Lando.
Kāpēc vispār jāaiziet tik tālu, lai būtu jāprasa palaist garām? Pēc kvaļa jau bij ideāla situācija. Tā arī bija jānoliek - veči startā mierīgi saglabājam savas pozīcijas. Un tālāk jau tur neko diži menedžēt nevajadzēt - Lando saviem spēkiem beaucot pa priekšu būtu noturējies priekšā Piastri. Vai Lando šajā cīņā par iespējamo titulu jūt, ka visa komanda ir aiz viņa? Nē! Vai ja startējot no poles blakus esot Piastri viņš var justies tik priecīgs par to faktu kā Verstapens situācijā, kad blakus startē Peress? Nē! Principā komanda Lando iedod uz šo brīdi ātrāko formulu un ar pārējo visu ir pašam Lando jātiek galā... Tāda sajūta, ka komanda īsti aši netic, ka viņš var reāli iesaistīties cīņā par titulu šogad...Un zinot, ka viņam jau tā ir problēmas ar pārliecību utt. tas toč par labu viņam nenāk.

"Vai Oskars ir lēnāks par Lando?" - tieši šo sezonu vērtējot es teiktu jā. Lando ir 40+ punkti vairāk (un nav tā, ka Piastri būtu kādas baigās neveiksmes - abi tikai vienreiz nav bijuši punktos). Kvaļos Lando pārsvars līdz šim šosezon ir 14:2 - tas ne tuvu nav līdzīgi...pat pagāšgad 15:7 izskatās pieklājīgāk kā šogad. Neesmu baigais Lando fans, bet nu ir grūti viņam. Tas pats Hamiltons vienmēr ir jutis to sajūtu no komandas, ka "tu esi mūsu nākotne un mēs tev ticam", pat tad, kad kā
rookijs tika nolikts blakus esošam divkārtējam čempionam. Arī Verstapens vienmēr ir varējis just šo atbalsta plecu, pat gados, kad diezgan sūd** vārīja... utt. Bet nu lai jau maki darās kā grib, tikai lai beigās nebrīnās, ka paliks ar garu degunu...

     [+] [-]

, 2024-09-02 12:22, pirms 2 nedēļām
Rikardo12 rakstīja: Šobrīd izskatās, ka šis ir Norisa tituls, ko pats varēs norakt un domāju, ka tā tas arī būs.
viņš jau šoreiz noraka punktus jo varēja tak paņemt vairāk un samazināt starpību

     [+] [-]

, 2024-09-03 20:52, pirms 2 nedēļām
killo2000 rakstīja: Kāpēc vispār jāaiziet tik tālu, lai būtu jāprasa palaist garām? Pēc kvaļa jau bij ideāla situācija. Tā arī bija jānoliek - veči startā mierīgi saglabājam savas pozīcijas. Un tālāk jau tur neko diži menedžēt nevajadzēt - Lando saviem spēkiem beaucot pa priekšu būtu noturējies priekšā Piastri. Vai Lando šajā cīņā par iespējamo titulu jūt, ka visa komanda ir aiz viņa? Nē! Vai ja startējot no poles blakus esot Piastri viņš var justies tik priecīgs par to faktu kā Verstapens situācijā, kad blakus startē Peress? Nē! Principā komanda Lando iedod uz šo brīdi ātrāko formulu un ar pārējo visu ir pašam Lando jātiek galā... Tāda sajūta, ka komanda īsti aši netic, ka viņš var reāli iesaistīties cīņā par titulu šogad...Un zinot, ka viņam jau tā ir problēmas ar pārliecību utt. tas toč par labu viņam nenāk.

"Vai Oskars ir lēnāks par Lando?" - tieši šo sezonu vērtējot es teiktu jā. Lando ir 40+ punkti vairāk (un nav tā, ka Piastri būtu kādas baigās neveiksmes - abi tikai vienreiz nav bijuši punktos). Kvaļos Lando pārsvars līdz šim šosezon ir 14:2 - tas ne tuvu nav līdzīgi...pat pagāšgad 15:7 izskatās pieklājīgāk kā šogad. Neesmu baigais Lando fans, bet nu ir grūti viņam. Tas pats Hamiltons vienmēr ir jutis to sajūtu no komandas, ka "tu esi mūsu nākotne un mēs tev ticam", pat tad, kad kā
rookijs tika nolikts blakus esošam divkārtējam čempionam. Arī Verstapens vienmēr ir varējis just šo atbalsta plecu, pat gados, kad diezgan sūd** vārīja... utt. Bet nu lai jau maki darās kā grib, tikai lai beigās nebrīnās, ka paliks ar garu degunu...
Mclarens tādā situācijā nav bijis, un tagad ir uz pauzes, un nezin kā pareizi darīt. No vienas puses visur postulē, ka abi pilotie vienlīdzīgi, var cīnīties savā starpā, no otras, jūt ka ar šādu pieeju nevarēs pacelt pilotu kopvērtējumu. Lūk arī sanāk kā mērkaķītim anekdotē, nezin uz kuru pusi skriet, pa labi smukie, pa kreisi gudrie.