Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Latvijas dragreisa čempionāta posms pirmo reizi tiks aizvadīts Lietuvā

Latvijas dragreisa čempionāta posms pirmo reizi tiks aizvadīts Lietuvā
Publicitātes foto

Šajās brīvdienās, 14. un 15.jūnijā, Lietuvā , norisināsies Latvijas un Lietuvas dragreisa čempionāta otrais posms. Tas ir notikums, kas priecēs daudzus auto entuziastus un skatītājus!

Pirmo reizi Lietuvas militārajā lidlauka 402 metru trasē notiks kopējs Latvijas-Lietuvas dragreisa čempionāts, kas ilgs divas dienas pulcējot vērienīgu dalībnieku un skatītāju skaitu. Divu dienu garumā klātienē būs iespēja redzēt ātrākos Lietuvas un Latvijas spēkratus, kā arī pasākuma organizators ir parūpējies par dažādām izklaides un šova programmām: "G&G Sindikato" un "Lino Adomaičio" uzstāšanās, Lietuvas militārā aprīkojuma izstāde ,un iespaidīgas sacensības starp lidaparātu un sacīkšu auto. Savukārt tiem, kas vēlēsies palielināt adrenalīna līmenis asinīs, varēs izbaudīt braucienu ar "Drift Taxi".

"Atšķirībā no citiem autosporta pasākumiem, dragreiss ir sporta veids, kas ir pieejams ikvienam. Ir nepieciešamas tikai trīs lietas - motorsportam derīga ķivere, auto un drosme! Tad tik - aiziet uz sacensībām, kur var droši sākt plūkt uzvaras laurus, sākot ar mazāk jaudīgajām klasēm un tā tik uz augšu. Ikvienam braucējam būs iespēja rast sev vietu klasē, kurā var stāties pretī līdzvērtīgiem konkurentiem," komentē Lietuvas pasākuma organizators Rolands Slezs.

Dragreiss ir universālas auto sacensības pasaulē, tajās dalībnieku izmantoto auto klāsts ir ļoti raibs - sākot no Volkswagen Golf, līdz pat ļoti dārgajiem un ātrajiem auto, piemēram, Nissan GT-R, Porsche 911 un protams, speciāl būvētie dragreisa sporta auto kuru jauda, ātrums un efektivitāte brauciena laikā aizraut ikviena elpu.
Pirms divām nedēļām Latvijas dragreisa čempionāta dalībnieki sevi lieliski pierādīja 1.posma sacensībās ,kas norisinājās Igaunijā, mājās vedot daudzas uzvaras un uzlabotus personīgos laika rekordus. Spraigas cīņas un uzvaras plānojas būt arī šajā Lietuvas posmā, jo šīs sezonas sagatavotie auto ir gatavi sīvai cīņai.

Tomēr nepacietībā gaidām arī pārējos dragreisa posmus tepat Latvijā:
3.posms: 5 - 6.jūlijs, Ventspils
4.posms: 2. - 3.augusts, Ventspils
5.posms: 6.septembris, Biķernieki

Informāciju sagatavoja:
Ieva Čerņajeva