Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:147, Did:0, useCase: 3

Dakāras atcelšanai būs nopietnas sekas

Dakāras atcelšanai būs nopietnas sekas
Dakāras rallijs 2008. gadā beidzās
tā īsti nemaz nesācies.
Foto: AFP

Piektdien, 4. janvārī pasauli pārsteidza ziņa, ka drošības apsvērumu dēļ atcelts 2008. gada ralijjreids Dakāra. Starp 570 dalībniekiem, kuriem nākas mērot ceļu mājās, ir arī Latvijas motosportisti, enduro braucēji Jānis un Einārs Vinteri.

Latvijas Motosporta Federācijas (LaMSF) enduro komisijas vadītājs Artūrs Robežnieks uzskata, ka sacensību atcelšana visvairāk ietekmēs tieši sportistu darbību, kuriem šobrīd sāpīgākais jautājums ir vienošanās izpilde ar sponsoriem. Lai arī šobrīd aktuāls ir jautājums par nākamā gada ralliju, ko organizatori sola rīkot, Robežnieks norāda, ka viens no lēmumiem, ko varētu nākotnē pieņemt – organizatoru maiņa.

Pirms vairākiem gadiem organizatoru tiesības no ilggadējā sacensību organizatora pārņēma Francijas uzņēmums "Amaury Sport Organisation". Neviļus daudzi tieši organizatoru maiņu saista ar likstām un organizatoriskām problēmām, kas pēdējos gadus vērojamas rallija norisē.

"Gatavošanās procesā ieguldītas lielas finanses, iztērēti vēl šobrīd neapzināti līdzekļi. Protams, primārais, ko no sportista gaidīja sponsors – reklāma un saistību izpilde. Tomēr nenotikušais rallijs būs trieciens visā kopējā sfērā vēl ilgus gadus, jo kurš gribēs ieguldīt naudu neprognozējamā pasākumā,"papildina Robežnieks.

Turklāt, kā skaidro enduro komisijas vadītājs, "mums tas ir liels zaudējums, jo šogad Latvijas sportisti bija labi sagatavoti dalībai sacensībās un tā bija gan sportistu, gan Latvijas motosporta pārstāvju iespēja veicināt Latvijas tēlu starptautiskajā sporta arēnā".

Robežnieks informē, ka telefonsarunā ar Jāni un Eināru Vinteru izjutis sportistu dziļu vilšanos. Tomēr, kā apliecina sportisti, plānots piedalīties citos pasaules rallija čempionāta posmos. "Pēc nedēļas, 12. janvārī tiek atklāta Baltijas enduro sezona, līdz ar to sportistiem būs iespēja tepat, Baltijas mērogā, parādīt savu sportisko garu", norāda Robežnieks, "tik mums tuksneša smiltis aizstās sniegota trase".

Motobraucēji Latvijā atgriezīsies 8. janvāri, ceļā ir arī abi komandas mehāniķi Mārtiņš Bušs un Zigmārs Berkevičs.

Organizatori izsaka optimistiskus nākotnes plānus. Oficiālajā paziņojumā Dakāras mājas lapā norādīts, ka "Dakāra ir kā simbols, un nekas nevar iznīcināt simbolus. 2008. gada rallija atcelšana neapdraud Dakāras rallija nākotni". Tomēr, kā viens no Dakāras rallija simboliem bija arī tā leģendārā un regulārā darbība, kas tagad ir lauzta.

Daudz nožēlas un pārmetumu. Tomēr uz to paskatoties no pozitīvās puses, Robežnieks norāda, "prieks, ka mūsu Latvijas sportisti atgriezušies veseli". Un citējot autosportistu, Dakāras rallija dalībnieku Māri Saukānu, "labāk ziņu par atcelšanu uzzināt bija vēl braucienu neuzsakot, nevis pie Mauritānijas robežas".

Informāciju sagatavoja:
Dace Tribocka, LaMSF enduro komisijas preses sekretāre

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 15:22, pirms 16 gadiem
Njaa man jau liela skrobe, ka atcela, kur vel sportistiem un pavadosai grupai

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 15:23, pirms 16 gadiem
kur rakstaa ir konkreti pateiks kas tas par nopietnajam sekam buus??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-07 15:30, pirms 16 gadiem
aksel - manuprāt 3-ajā rindkopā, par to, ka kurš gan gribēs dot naudu. Žēl jau bija baigi. Vispār tā organizatoru maiņa nav nemaz tik slikta doma, jo arī pagājušogad viņiem taču bija problēmas ar drošības jautājumiem.

     [+] [-]

, 2008-01-07 15:34, pirms 16 gadiem
vismaz cilveeki nav cietushi,kas zin kuru cilveeku terori buutu nolinchojushi,varbut pat museejos,ptfu,ptfu,ptfu...taa kaa labi kaa ir

  +5 [+] [-]

, 2008-01-07 15:48, pirms 16 gadiem
Kā teica N. Avotiņš, daži Āfrikas bendzīntanki un pat ciemati dzīvo tikai no tām divām rallija nedēļām visu atlikušo gadu...

  +3 [+] [-]

, 2008-01-07 15:48, pirms 16 gadiem
Domāju, ka vismaz puse, ja ne smagi lielākā daļa no tiem, kas bija gadu nopietni gatavojušies šim pasākumam un aizbraukuši piedalīties dotos trasē, arī neskatoties uz jebkādiem draudiem, jo risks pastāv vienmēr. Un visi to zin. Bet visa rallija atcelšana dienu pirms starta jau nu gan ir visdebīlākais, ko organizatori varēja izdarīt. Ja paziņojums nāktu vēl pirms visi bija devušies uz sacensībām, rūgtums nebūtu tik liels. Ne tikai dalībniekiem, bet arī tiem, kas jūt līdzi saviem varoņiem.

  +2 [+] [-]

, 2008-01-07 15:54, pirms 16 gadiem
Dakāras rallija organizātori mēnesi atpakaļ nezināja, ka ir terorisma draudi šajā reģionā, viņi to uzzinaja rallija dienā, kad visas ekipāžas jau bija nokļuvušas Francijā iztērejot labas naudas summas par tehnikas pārvešanu. LOL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 15:57, pirms 16 gadiem
skudrinieks

ja nezinaji tad tagad lielaka dala cilveku doma ka nejau teroristi tur bija vainigi

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 16:04, pirms 16 gadiem
nu es domaju ta!
afrikas valstim dakaras atcelsana butu ka skabekla nogriesana jo ka jau kercs teica tad afriku valstim tas ir lielakais ienemumu avots un tas tiesam but bedigi ja atceltu so pasakumu jo vakar un aizvakar radija filmu par dakaru un tur ari saukans teica ka bija palikusi bez benzina un nacas no afrikaniem to nopirkt pa 2000$
uz tadam lietam vietejie tur dzivo un ja to atcels tad...
bet ja netiks mainita vadiba vai vismaz kautkas darits lietas laba tad domaju ka ja ne nakosgad tad driz vien tiks atcelta dakara

     [+] [-]

, 2008-01-07 17:06, pirms 16 gadiem
kkaa neiet kopaa ar virsrakstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-07 18:02, pirms 16 gadiem
Beigaas mees visi runasim par kautko citu,iznjemot terorismu.
Viss dzirdeetais nu nekaadi neliimeejaas kopaa...

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 18:15, pirms 16 gadiem
nu bet visi kas ir saistiti ar dakaru vai vismaz zin vairak par to ari saka ka diezvai tur terorisms ir vainigs

  +1 [+] [-]

, 2008-01-07 19:11, pirms 16 gadiem
neticu, ka nakošgad notiks Dakāra!!! padomājiet loģiski, teroristi tak nav dumji, vinji tak buus sajutushi uzvaras garshu un neapstaasies!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-07 20:27, pirms 16 gadiem
buutu jau jauki ja notiktu kaa p.m.e laiku olimpiskajaas speelees, kad sho speelju laikaa kaut uz vienu dienu neviens nekaroja, visi sabrauca prosta pameeroties speekiem un svineeja kaut vai vienas dienas mieru!

     [+] [-]

, 2008-01-07 20:45, pirms 16 gadiem
tāpat visi nebūtu atgriezušies, katru gadu kāds iet bojā. Nav saprotams kapēc šogad pēkšņi organizatorus sāka uztraukt sportistu veselība

     [+] [-]

, 2008-01-07 20:52, pirms 16 gadiem
visur rakstīts par brāļiem Vinteriem. bet vai tad OSCar un RE autokluba biedri negrasās braukt mājās? es saprotu, ka galvenie favorīti no mūsējiem uz augstākām vietām bija tieši brāļi Vinteri, bet nu tik un tā.. gaidu ziņas arī par pārējiem...

un ar cerību, ka nākamgad piedalīsies rallijā un, ka TAS notiks..