Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pauerss uzvar arī Sonomā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pauerss uzvar arī Sonomā
Vils Pauerss
Foto: AP/Scanpix

Ar Vila Pauersa uzvaru noslēdzās 13. Ziemeļamarikas galvenā formulu seriāla, "IndyCar" posms, Sonomas "Grand Prix", otrajā vietā palika Skots Diksons, bet trijnieku noslēdza aizvadītās sezonas čempions Dario Frankiti.

Vils Pauerss, kurš ir šīs sezonas labākais "IndyCar" seriāla braucējs slēgtā tipa trasēs, pierādīja savu pārākumu arī Sonomā, trasē, no kuras pagājušogad, pēc smagas avārijas, pilots tika aizvests uz slimnīcu. Arī šogad Pauerss nejutās komfortabli šajā trasē, taču spēja pārvarēt bailes un izcīnīt uzvaru.
Kopumā Pauersam, kurš ir arī visa seriāla līderis, sacīkstes pagāja visai mierīgā gaisotnē, jo neviens īsti viņu tā arī nespēja panākt.

Otrajā vietā finišēja Skots Diksons, bet trešais palika Diksona komandas biedrs, jau pieminētais, Dario Frankiti, kurš pašlaik kopvērtējumā ieņem otro vietu no līdera atpaliekot 59 punktus. "Jā tā ir liela atstarpe," situāciju kopvērtējumā komentēja Frankiti, "taču vēl ir četri posmi, kuros es varēšu to samazināt." Tāpat Frankiti piebilda, ka, lai arī daudzi ir norakstījuši Pauersa cerības parādīt albu sniegumu ovālos, viņš vienalga ir galvenais pretendents uz titulu.

No pārējiem braucējiem var izcelt Raienu Brisko, kurš finišēja kā ceturtais,piektais bija Helio Kastronevešs, bet Džastins Vilsons sacīkstes noslēdza sestajā pozīcijā. Takuma Sato palika 18. vietā. No dāmām šajā posmā visaugstāk finišēja Simona de Silvestro, kas finiša līniju šķērsoja kā 13., bet Danika Patrika palika sešpadsmitā.

Pašlaik seriālā vēl ir atlikuši četri posmi, visi – ovālos, no kuriem viens notiks ārpus ASV robežām, Japānā, "Twin Ring Motegi" trasē.

Izmantotie resursi:
IndyCar.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports