Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Sestdien Stendes mototrasē notiks Nacionālā kausa ceturtais posms motokrosā

25. septembrī Stendes mototrasē notiks Nacionālā kausa ceturtais posms motokrosā un Arvīda Skudrēvica piemiņas balvas izcīņa MX50 un PRO klasēm.

Stendes mototrase sportistiem ir zināma, kā viena no labām mototrasēm, kurā notiek arī cross country posma sacensības. Trasē ir veiktas izmaiņas, starts ir izveidots jaunā vietā un šajā posmā sportistiem būs jāstājās pie starta barjeras, kas, kā pastāstīja posma organizators, ir nesen ierīkota.

Sacensību organizators Guntars Žigats (MK “Stende”): “Daudziem trase ir zināma. Spriežot pēc apmeklētājiem, kas brauc trenēties, Nacionālā kausa dalībnieki cītīgi gatavojās. Ir pamatotas aizdomas, ka būs kupls dalībnieku skaits MX Zero klasē, kas startēs pirmo reizi. Tas priecē.” Ir arī tādi braucēji, kas pēc garāka pārtraukumu atsāks piedalīties sacensībās. “Trase vairāk vai mazāk ir amatiera līmeņa. Vēl cītīgi strādājam pie trases pilnveides, lai sacensību dienā tā būtu lieliskā stāvoklī. Izskatās, ka laiks arī būs labs, galvenais bez lietus. Starts būs ar starta barjeru jaunā vietā. Arī šoreiz motokross būs bez skatītājiem. Uz tikšanos Stendē!” tā Guntars Žigats,

Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas pārstāvis Jānis Indriksons pastāstīja, ka tuvojas Nacionālā kausa noslēguma posms. “Arī šo sezonu esmam aizvadījuši Covid-19 zīmē. Tas organizatoriem uzliek daudz ierobežojumus un sarežģījumus visas sezonas garumā. Diemžēl, arī Stendes posma organizatoram ir jāpieņem lēmums organizēt sacensības tikai dalībniekiem. Tātad, bez skatītājiem. Neskatoties uz to, Nacionālā kausa posmi ir nemainīgi populāri amatieru vidū, un arī uz Stendi mēs sagaidām plašu dalībnieku skaitu. Tāpat, vēlos atgādināt, ka Stendes posmā, paralēli NKMX grupu cīņām, norisinās arī A. Skudrēvica piemiņas balvas izcīņa MX50 un PRO klasēm. Kā arī īpaši jāpiemin to, ka “GF Racing Team” ir sarūpējuši patīkamu papildinājumu: “holeshot” naudas balvas 3 bērnu klasēm, kā arī PRO, A, B, C un D grupu dalībniekiem. Tā, manuprāt, ir laba papildus motivācija visiem cīnīties jau pirmajos trases metros un iegūt arī labāko vietu kvalifikācijā visās starta grupās. Novēlu visiem lieliski pavadīt šo sacensību posmu, un gūt maksimāli daudz prieka no dalības sacensībās! Tiekamies trasē!”

Holeshot balvas no “GF Racing Team” – 1. braucienā MX50, MX65 un MX85, MX A, MX B, MX C, un MX D klasei un MX PRO klasei.

Nacionālajā kausā startēs šādas klases: MX 50 Jaunākie, MX 50 Vecākie, MX 65 Jaunākie, MX 65 Vecākie, MX 85 Jaunākie, MX 85 Vecākie, MX PRO, MINI MX, MX Zero, MX A, MX B, MX C, MX D.

Pasākums notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" gatavojas piedāvāt Verstapenam F1 vēsturē lielāko algu

Vairāki avoti vēsta, ka jau šonedēļ "Mercedes" komanda gatavojas izteikt Maksam Verstapenam piedāvājumu ar F1 vēsturē vēl nebijušu atalgojumu.
Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX

Jānis Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī gaidāmajā Eiropas čempionāta posmā

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē (EMX 250) posmā, informē Latvijas Motosporta federācija (LAMSF).
Foto: batcc.eu

Baltijas autošosejas čempionāts sākas šonedēļ Pērnavā

Jaunā Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona sāksies jau šonedēļ, 4. maijā ar sacensībām Igaunijā, “Porsche Ring” trasē. Vairākās ieskaites klasēs uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 100 dalībnieki no Baltijas, Somijas un Polijas.