Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Riga Powerboat Team'' kļūst par pasaules čempioniem 12h izturības sacīkstēs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Riga Powerboat Team'' kļūst par pasaules čempioniem 12h izturības sacīkstēs
Foto: Riga Powerboat Team

Šī gada pasaules čempionāts 12h izturības braucienā jeb endurance notika no 11.līdz 12.maijam Monsā, Beļģijā. Latvijas komandu ''Rīga Powerboat team'' jau trešo gadu pēc kārtas pārstāvēja titulētie ātrumlaivu piloti - latvietis, ''Formula 4'' pilots Nils Slakteris un igaunis, ''Formula 1'' pilots Stefans Arands.

Uz starta pasaules čempionātā devās 15 ''Formula 4'' ātrumlaivas, pārstāvot 15 komandas. Katra komanda sastāvēja no vismaz diviem pilotiem, kuri ik pēc divām trasē pavadītām stundām veica pilotu nomaiņu un degvielas uzpildi, kopā trasē sacensībās pavadot sešas stundas. Divu dienu Pasaules čempionātā kopumā piloti trasē sacentās 12 stundas, kas izturības braucienu padara par vienu no prestižākajām sacensībām ātrumlaivu sporta pasaulē, jo komandām ir jāpierāda augstākā meistarība, tehnikas un komandas profesionalitāte.

Starp 15 ātrākajām pasaules komandām pirmajā izturības posmā uzvaras laurus plūca zviedri, ''Wiberg racing team'', savukārt otrajā pasaules čempionāta posmā uzvaru ieguva ''Riga Powerboat team''.

Bija paredzēts, ka jau šajā nedēļas nogalē komandas tiksies Polijas pilsētā Augustovā, lai sacenstos par pasaules čempiontitilu, tomēr organizatorisku iemeslu dēļ sacensības tika atceltas.

Ņemot vērā divu pasaules čempionāta izturības posmu kopvērtējumu, Latvijas komanda ''Riga Powerboat team'' ir ieguvusi pirmo vietu un kļuvusi par pasaules čempioniem 12h izturības sacensībās!

Informāciju sagatavoja:
Riga Powerboat Team