Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komandas F1 motors drīz sasniegs 1000 zirgspēku jaudu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komandas F1 motors drīz sasniegs 1000 zirgspēku jaudu
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komanda ir tuvu tam, lai savu F1 motoru padarītu 1000 zirgspēkus jaudīgu, paziņojis rūpnīcas dzinēju nodaļas vadītājs Endijs Kauvels. Tāpat sasniegts zīmīgs rādītājs karstuma izmantošanā jaudas uzlabošanai.

Kopš turbo ēras sākšanās "Mercedes" motori "Formulā 1" izrādījušies nepārspējami, rūpnīcas komandai uzvarot pasaules čempionātā gan individuālajā ieskaitē, gan Konstruktoru kausā četras sezonas pēc kārtas.

Lai gan tehniskie noteikumi 2018. gadā paliks līdzīgi kā aizvadītajā sezonā, motoru un tā komponentes komandas turpina attīstīt. Pērn "Mercedes" izdevās pārsniegt 900 zirgspēku atzīmi, kamēr Kauvels apgalvo, ka šobrīd komanda tuvojas tam, lai savu motoru padarītu 1000 zirgspēkus jaudīgu.

"Mēs esam tuvu," viņš saka. "Esmu drošs, ka vienā brīdī tas notiks."

Šogad "Mercedes" rūpnīcā testos uz stenda izdevās sasniegt vēl kādu zīmīgu atzīmi, jo "M08 EQ Power+" modeļa motors spēja pārsniegt 50 procentu robežu karstuma efektivitātes jomā. Tas ir rādītājs, cik lielu izdalītā karstuma daudzumu motors spēj pārvērst papildus enerģijā, un moderno motoru ražotāji šai jomai pievērš ļoti lielu vērību. "Formulā 1" tas ir jo īpaši svarīgi, tāpēc ka noteikumi paredz degvielas plūsmas ierobežojumus, kas noteikti 100 kg/h apmērā.

Jautāts par to, cik drīz šādu karstuma efektivitāti no stenda izdosies pārnest uz reālu rādītāju trasē, Kauvels saka: "Nākamā gada sākumā."

Jāpiemin, ka 2014. gadā, kad "Mercedes" turbo motors trasē izbrauca pirmo reizi, tā karstuma efektivitātes rādītājs bija 44%.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-12-18 12:49, pirms 7 gadiem
Autoram Jurim Grīnam derētu pārcelties uz f1.lv, citādāk šeit ir pārāk daudz bezjēdzīgu F-1 ziņu.