Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas
Foto: FIA Formula E

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.

Sacensības pārklāsies ar Izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmu Spā trasē, kur startēs "Envision" pamatsastāva braucēji Sebastiens Buemi un Robins Frinss. Šajās sacensībās Buemi ir "Toyota" komandas pilots, bet Frinss pārstāv BMW nometni. Tāpat "Formula E" posmu, saistībā ar startēšanu Spā sešu stundu sacīkstēs, izlaidīs Niks de Vrīss.

11. un 12. maijā Berlīnē tiks aizvadīts "Formula E" dubultposms, pēc skaita devītās un desmitās sacensības 16 posmu sezonā. 20 gadus vecais Pauls Arons un Džoels Ēriksons brauks "Envision" vienībā, bet De Vrīsu "Mahindra" komandā nomainīs Džordans Kings.

Pauls Arons pamatā startē "Formula 2" čempionātā, kur savā pirmajā sezonā pēc sešām sacīkstēm ieņem augsto otro vietu kopvērtējumā.

"Formula E" seriālā pēc veiktiem pieciem posmiem līderis ir Paskals Vērleins, kuram seko Nik Kesidijs un Olivers Rovlands. Šīs nedēļas nogalē dubultposms Misano trasē, Itālijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2024-04-18 16:24, pirms mēneša
Kad pirmie starti Štolcermanim?
Brāļi Lielbārži. Foto: Igor Tseskidov

Brāļi Lielbārži, Neija un citi latviešu braucēji izcīna uzvaras Igaunijas čempionātā

Latviešu sportistiem nedēļas nogalē izdevās tikt pie uzvarām un godalgotām vietām Igaunijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā Karksi-Nuijas trasē. Pirmajā dienā uz starta stājās solo motokrosa klašu braucēji, bet otrajā - blakusvāģi un kvadricikli.
Ivars Vallers (nr.121). Foto: easterneurope.tcr-series.com
1

Vallers izcīna trešo vietu "TCR Eastern Europe Trophy" sacīkstēs Austrijā

Aizvadot "TCR Eastern Europe Trophy" sezonas otro posmu Austrijā, "Red Bull Ring" trasē, ar labiem rezultātiem izcēlies "LV Racing" komandas pilots Ivars Vallers. Vienā no sacīkstēm pat izdevās izcīnīt trešo vietu.
Ivo Gabrāns. Foto: Maximum attack Photo

Folkreisa otrajā posmā Aizkrauklē dramatiskā finālā uzvar Ivo Gabrāns

Nedēļas nogalē Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē ar otro posmu turpinājās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa sezona. Folkreisa galvenajā klasē, tāpat kā pirmajā posmā Smiltenē, uzvaru izcīnīja Ivo Gabrāns.