Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

A.Laguta iekļūst junioru čempionāta finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

A.Laguta iekļūst junioru čempionāta finālā
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Ļoti veiksmīgi Eiropas U-19 junioru čempionāta pusfinālā nostartējis Daugavpils "Lokomotīve" pārstāvis Artjoms Laguta, kurš uzvarēja četros no pieciem braucieniem, nodrošinot vietu finālā.

Vakar Slovākijas pilsētā Lendavā Artjoms Laguta kopā ar citiem 16 braucējiem cīnījās par sešām ceļazīmēm uz finālu. Artjoms sacensības uzsāka un arī pabeidza ļoti pārliecinoši. Jau pirmajā braucienā tika izcīnīta uzvara. Arī nākamajos trīs braucienos viņš bija nepārspējams. Tikai piektajā braucienā Artjoms netika pie uzvaras, paliekot otrais.

Kopumā Artjomam 14 punkti no 15 iespējamajiem, kas viņam garantēja pirmo vietu šajā pusfinālā, kā arī vietu finālā. Fināls tiks aizvadīts Polijas pilsētā Tarnuvā, kur savas mājas sacīkstes aizvada Polijas 1. spīdveja līgas komanda "Unia". "Lokomotīve" šosezon Tarnuvā jau brauca, taču bija spiesta pārliecinoši piekāpties - 30:61.

Artjoms tajās sacīkstēs nobrauca neveiksmīgi, visos trīs braucienos paliekot pēdējais. Mazliet labāk klājās Jevgēņijam Karavackim, kurš divos braucienos izcīnīja vienu punktu. Atgādināsim, ka Karavackis jau iepriekš arī bija nodrošinājis sev vietu Eiropas čempionāta finālā.

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv