Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

A.Laguta pirmais Krievijā, Bogdanovs otrais Zviedrijā, Ļebedevs astotniekā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

A.Laguta pirmais Krievijā, Bogdanovs otrais Zviedrijā, Ļebedevs astotniekā
Artjoms Laguta un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Vairāki Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti šodien veiksmīgi nostartējuši sacensībās Krievijā un Zviedrijā. Artjoms Laguta uzvarējis pirmajā Krievijas čempionāta finālposmā, bet Maksims Bogdanovs un piecpadsmitgadīgais Andžejs Ļebedevs labi nostartējuši komercsacensībās Zviedrijā.

A.Laguta kļūst par Krievijas čempionāta līderi

Šodien Balakovā tika aizvadīts pirmais no trīs paredzētajiem Krievijas pieaugušo čempionāta finālposmiem. Finālā startēja arī trīs Daugavpils "Lokomotīves" krievu leģionāri - Artjoms Laguta, Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs. Lai arī augstāk tika vērtētas Grigorija un Romāna izredzes, par uzvarētāju kļuva Artjoms, kurš uzvarēja visos piecos aizvadītajos braucienos, iekrājot 15 no 15 iespējamajiem punktiem.

Považnijs tika pie 11 punktiem, paliekot trešajā vietā aiz Artjoma, kā arī Denisa Gizatuļina. Pavājš starts Grigorijam Lagutam, kuram deviņi punkti, un dalīta 5.-7. vieta. Lai nu kā, visi joprojām pretendē uz Krievijas čempionāta godalgām. Otrais finālposms 22. septembrī Toljati.

15-gadīgais Ļebedevs labi nostartē Zviedrijā

Viens no lielākajiem Daugavpils spīdveja talantiem Andžejs Ļebedevs skaļi atgādinājis par savu eksistenci komercmačos Zviedrijā "Avesta Masters Live". Tā kā Ļebedevam ir tikai 15 gadu, starptautiskos mačos viņš nevar startēt, bet komermačos viņam ir visas iespējas sevi pierādīt (viņš startēs arī Latvijas čempionātā). Šādu iespēju viņš šovakar izmantoja Zviedrijā, kur kopā ar citu daugavpilieti Maksimu Bogdanovu cīnījās ar vairākiem ļoti spēcīgiem Zviedrijas, kā arī citu valstu braucējiem. Lielākās zvaigznes šajās sacīkstēs bija Lī Adams, Antonio Lindbeks, mūsu Bogdanovs, Pontuss Apsegrens, Eriks Andersons, Antons Rozens un Linuss Sundstrēms.

Šajā konkurencē Ļebedevs izdarīja maksimālo no iespējamā. Ņemot vērā nelielo Andžeja sacensību pieredzi, viņa starts jāvērtē ļoti atzinīgi, jo piecu braucienu summā viņam deviņi punkti. Atsevišķos braucienos tikt galā ar tādiem vīriem kā Adams, Bogdanovs un Lindbeks viņam, protams, nebija pa spēkam, bet savu darbiņu viņš padarīja. Diemžēl tikt tālāk par pusfinālu viņam neizdevās tehnikas defekta dēļ - pusfinālā viņam pārsprāga riepa. Sacensību noslēgumā viņam septītā vieta 16 braucēju konkurencē. Jāsaka, ka pusfinālā neveiksmi cieta arī nākamās sezonas "Grand Prix" pamatsastāva dalībnieks Antonio Lindbeks, kuram beigās piektā vieta.

Kā arī bija gaidāms, krietni labāk nostartēja Bogdanovs, kurš uzvarēja pirmajos četros no saviem pieciem pamatbraucieniem. Vienīgo reizi viņš bija spiests kapitulēt Lī Adamsam. Pusfinālā Maksis atkal tika pie uzvaras, bet finālā atkārtoti nācās piekāpties slavenajam Lī Adamsam. Noslēgumā Latvijas labākajam spīdvejistam otrā vieta.

Jau rīt Bogdanovs "Masarna Avesta" komandas rindās aizvadīs kārtējo Zviedrijas "Allsvenskan" līgas sacīksti.

Izmantotie resursi:
SC "LOKOMOTIV"
:: НОВОСТИ

Gasarna Speedway

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja