Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:17, Did:0, useCase: 3

Sporta politika valstī

-

2003. gads- sportam 11 miljoni latu, 0,65 % no valsts budžeta

2008. gads- 27 miljoni, 0,51% no valsts budžeta

2003. gads 26. novemrbis, Kas Notiek Latvijā sporta funkcionāru uzstādījums- "Noteikt prioritātes"
K. Šadurska atbilde- "Prioritāte ir jaunieši"

2009. gads, funkcionāri joprojām jautā- kādas ir prioritātes (ar domu, ka nav jēgas visiem dot pa piecītim)

Atbildes nav.

Vai kādam ir viedoklis, ko darīt ar sportu un tās problēmām Latvijā? (Par naudas daudzumu nerunāsim, tas, kā redzams, cauri gadiem gājis ~ līdzīgi) Vai grozījumi vispār ir vajadzīgi, jeb tā ir latviešu mūžīgā īdēšana par to, kā nekas nav labi? Un galvenais- kas vispār var kaut ko darīt. Īpaši interesējies neesmu, taču IZM kaut kur apakšā guļ sporta departaments, vai tam ir jāatbild un pie tā jāvēršas? Citādi sanāk padomju laiku poltika- par sportu atbild visi (tajā pašā laikā neviens).

Koziols jau 2003. gadā paziņoja- IZM trūkst ieinteresētības sporta jautājumu risināšanā

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-22 22:46, pirms 15 gadiem
Jāatrod vidusceļš, lai nav ''katram pa piecītim'' un lai nav arī Skudrinieka pieminētais variants.

Vajag konkretizēt prioritātes.

Arī pašvaldībām(sevišķi Rīgai) vajag daudz konkrētāku sporta atbalstīšanas plānu, lai nav tā, ka vispirms naudu dod 3 basketbola klubiem, a pēc tam nevienam.

P.S. Jāatbalsta sieviešu basketbols!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-22 22:55, pirms 15 gadiem
Dižķibele tev kaut ko izsaka?

     [+] [-]

, 2009-06-22 22:57, pirms 15 gadiem
Nātrija Hidroksīds rakstīja: Bet nozīmēt prioritātes nozīmē no kaut kādiem sporta veidiem atteikties (?) Jautājums vai šobrīd valdībā/ saeimā ir kāda institūcija, kurā ir pietiekami zinoši cilvēki lai vispār pateiktu- šim pārstāsim, lai iedotu tam.
Nav.
Daudz kas ir atkarīgs par ko fano vai ar kādu sporta veidu nodarbojas attiecīgais ministrs/Domes vadītājs/atbildīgā persona vai viņa dēls.

Var cerēt ka dižķibele pati atsijās nevarīgos sporta veidus vai arī liks funkcionāriem biežāk izmantot pelēko masu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-22 23:49, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: ko jūs teiktu, ja mēs attīstītu tikai futbolu, hokeju un basi?
Par pirmo tev pavisam noteikti nepiekrītu. Ko mēs tur esam sasnieguši? Vienu reizi spēlēts Eiropas finālturnīrā pa visiem šiem gadiem un klubu līmenī vispār 10 gadi pagājuši, kopš pret patiešām augstas klases vienībām vismaz 2 mačus uzspēlēt dabūjām (Inter, Barca, Chelsea). Jā, attaisnojums, ka konkurence tik liela kā nekur, bet varbūt tieši tāpēc vajag apdomāties un nebāzties par katru cenu tur, kur tik grūti izsisties, kur mums jau tā nav tik lielu tradīciju un arī vietējo skatītāju interese ir stipri piezemēta. Pie tam tas ir izteikti komerciāls sporta veids - tur tiešām ir iespējas ar to pelnīt un attiecīgi pašiem investēt jaunās maiņas gatavošanā. Ārzemēs visiem nopietniem klubiem ir jaunatnes sistēmas, akadēmijas u.c.

Hokejs - nu ok, perspektīva ir kaut kāda...

Basketbols - tradīcijas un interese it kā būtu, bet kaut cik savu potenciālu realizē vien sieviešu un jauniešu izlases. Vīriem vienmēr paliek sajūta ka varēja labāk. OK, toreiz čempī, kad Kambala debitēja - sasitām leišus, pret jugiem neko nevarējām izdarīt. Tur nu bija gandrīz maksimums. Bet citus gadus - aizliek kāju priekšā izraēļi, portugāļi - tās visas taču objektīvi ir vājākas komandas. Kas par vainu? Psiholoģija? Iekšējās intrigas? Vēl kas cits? Nez...

VIEGLATLĒTIKU obligāti vajag atbalstīt. Mums tur ir tradīcijas, panākumi, zinoši treneri, un vēl un vēl... Mēs te savācam 20 cilvēkus, kas tajā pašā hokejā cīnās ar varenajiem. Ja mums to vietā būtu 20 vieglatlēti, kas visi cīnītos par pasaules un olimpiskajām medaļām! Un arī vieglāk izsisties. Ja mums būtu savs Krosbijs, vai mēs ar viņu vien cīnītos par medaļām? Diez vai. Bet, ja mums tāda līmeņa sportists būtu vieglatlētikā vai citos individuālajos veidos, tas uzreiz būtu čempions vai vismaz medaļu pretendents visur, kur startē.

Un vispār - valsts atbalstam jāizpaužas kā infrastruktūras uzturēšanai. Jebkurā sporta veidā. Jābūvē sporta būves, jāatbalsta jauniešu un amatieru sports. Arī, lai puika, pat ja organizēti netrenējas nevienā sporta skolā, brīvajos brīžos varētu kaut kur tam iekārtotā vietā bez maksas aiziet uzsist futeni vai pamētāt pa grozu. Nekļūs pats par labu sportistu, bet būs par vienu veselu cilvēku, kam patīk sports, vairāk. Saviem bērniem ieaudzinās to pašu. Tas taču jāsaprot - pat ja mums pēkšņi parādītos neierobežotas finanses, ko maksāt, būtu muļķīgi cerēt, ka rezultāti būs tūlīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-23 00:01, pirms 15 gadiem
No vieglatlētikas, ja neredzi tur īstu perspektīvu, turklāt var aiziet dajebkur citur, jo pamati taču būs ielikti, cerams, pareizi. Būsi stiprs, ātrs, izturīgs - kurā sporta veidā to nevajag?

  -1 [+] [-]

, 2009-06-23 00:18, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: No vieglatlētikas, ja neredzi tur īstu perspektīvu, turklāt var aiziet dajebkur citur, jo pamati taču būs ielikti, cerams, pareizi. Būsi stiprs, ātrs, izturīgs - kurā sporta veidā to nevajag?
valsts uzdevums nav ražot konkurētspējīgus sportistus,bet gan attīstītu jaunatni-cilvēku

  +1 [+] [-]

, 2009-06-23 00:27, pirms 15 gadiem
...No kuriem izaugs konkurētspējīgi sportisti pilnīgi dabiskā ceļā, ja tam neliks šķēršļus un vajadzīgajā brīdī pabīdīs pareizā virzienā.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-23 02:35, pirms 15 gadiem
Vajag prioritātes - Basketbols, Futbols (dēļ lielā jauno spēlētāju skaita), Vieglatlētika. Citiem - mazās dozās. Un katrā ziņā 70 procentu naudas jāaiziet uz jauniešiem. 30 - profiem, jo bez profiem arī jaunajiem nebūs mērķu.

  +4 [+] [-]

, 2009-06-23 11:25, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Un vispār - valsts atbalstam jāizpaužas kā infrastruktūras uzturēšanai. Jebkurā sporta veidā. Jābūvē sporta būves, jāatbalsta jauniešu un amatieru sports. Arī, lai puika, pat ja organizēti netrenējas nevienā sporta skolā, brīvajos brīžos varētu kaut kur tam iekārtotā vietā bez maksas aiziet uzsist futeni vai pamētāt pa grozu. Nekļūs pats par labu sportistu, bet būs par vienu veselu cilvēku, kam patīk sports, vairāk. Saviem bērniem ieaudzinās to pašu. Tas taču jāsaprot - pat ja mums pēkšņi parādītos neierobežotas finanses, ko maksāt, būtu muļķīgi cerēt, ka rezultāti būs tūlīt.
perfekta rindkopa! Prioritāšu noteikšana sportā ir slima. Kamoon - futene, hokjis un basis jau tā noceļ 80% no kopējā valsts dotā pīrāga un, kas svarīgi, noceļ arī lielākos privātos naudas devējus!!! Tas tomēr ir slimi, ja bērnam tagad būs jāizvēlas starp trim sporta veidiem, jo pārējie tādā gadījumā būs amatieru līmenī...bez treneriem..tātad bērnam nederīgi. Prioritāte manā skatījumā nozīmē augstas klases sportistu audzināšana, taču šādā gadījumā no "pārdotā" sportista vai viņa balvu fonda valsts atpakaļ neko nedabūs, naudu savā kabatā iebāzīs klubs. Jēga? nekāda! Tad labāk maksimāli popularizēt amatieru un jauniešu sportu. Veselīgāks dzīvesveids nozīmē mazākus sociālos izdevumus valstij (veselības aprūpe), kriminālās situācijas uzlabošanās utt....tas viss nes labumu valstij, prioritārie sporti tādu efektu manuprāt nedos. Kāda jēga no sieviešu basketa megapopularitātes, ja nospiedoši lielākā daļa auditorijas ir tikai sēdētāji pie TV?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-23 14:27, pirms 15 gadiem
Ko valsts varētu darīt - noteikt nodokļu atvieglojumus tiem uzņēmējiem, kas finansiāli atbalsta sportu un sponsorē kādu sportistu vai organizāciju, vienīgi lai tas būtu pārskatāmi un kā mērķziedojums - startam tur un tur, tāda un tāda inventāra iegādei, utt. Bez izņēmuma. Tas nu nebūtu īsti labi, ja noteiktu, piemēram - nodokļu atlaides tikai tiem, kas atbalsta basketbolu un hokeju. Tā ne. Lai atbalsta paši, ko grib. Ja kāds uzņēmējs tik ļoti mīl beisbolu vai burāšanu, ka dod naudu tam, lai jau dod. Ja nebūs atdeve - paša problēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-25 00:09, pirms 15 gadiem
vispar nahuj kautkaadas proritaates,nahuj valsts naudu,privaataas bodiites,kur valsts tiesaam iedotu normaalas nodoklu atlaides,nevis taadas kaa tagad,repse njirgajaas par sportu un paskatoties uz vinju klust skaidrs kapeec,bet domaju,ja viss balstiitoes uz sponsoriem,rezultati buutu krietni abaaki,jo nauda nonaktu tiem kas labi straada nevis tikai muti bruukjee....valsts sportu vareetua tbalstiit ar sporta inventaaru,sporta zaalju lauku attiistiisanu un daudz zemaaku ires prasiibu pret sporta klubiem...tad mums nebutu ask un visaadi superprojekti,kur reaali mazagaa valsts un pasvaldiibas naudu,reaali nodoklmaksataaju naudu...