Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641), Fid:2963, Did:0, useCase: 3

Klausītava | "Sudraba Zēni" #4: Zelta zēns un MVP | Amadeo Della Valle

Andrejs Siliņš

Klausītava | "Sudraba Zēni" #4: Zelta zēns un MVP | Amadeo Della Valle
Amadeo Della Valle. Foto: Arnolds Auziņš, Beāte Bērziņa, Latvijas Radio

Amadeo Della Valle ir Itālijas basketbolists, kurš bija galvenais vaininieks Latvijas U20 izlases un tūkstošiem Latvijas fanu sarūgtināšanā 2013. gada 21. jūlijā. Tieši viņš finālā ņēma iniciatīvu savās rokās, ļaujot itāliešiem izšķirošajos brīžos atspēlēties un izcīnīt čempiontitulu. Fināla pirmajā puslaikā Amadeo neguva ne punkta, bet pēdējās piecās mača minūtēs sameta 15 punktus un teju vienpersoniski izcīnīja titulu Itālijai, Latviju atstājot ar sudraba godalgām.

Della Valle pelnīti tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Arī pēc tam profesionāļa karjerā Amadeo spēlējis uzvarošās komandās un ne reizi vien izcēlies ar individuālām atzinībām. Pārstāvējis Itālijas pieaugušo izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā un Pasaules kausa izcīņā. Kļuvis par čempionu, kausu ieguvēju un Itālijas čempionāta A sērijas sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Vēlāk klubu basketbolā spēlējis kopā ar šīs Latvijas U20 izlases uzbrucēju Ojāru Siliņu, kopā ar panākumiem pārstāvot "Reggio Emilia" klubu Itālijā. Šīs epizodes ieraksta laikā pirmoreiz dzīvē viesojas Rīgā.

Podkāsts "Sudraba Zēni" atskatās uz 2013. gada jūlija notikumiem, kad Latvijas U20 jauno vīriešu basketbola izlase paveica to, kas pēc neatkarības atgūšanas nekad iepriekš Latvijas izlasēm nebija izdevies - iekļuva Eiropas čempionāta finālā.