Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Gribam revanšēties paši sev un iepriecināt atbraukušos fanus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Gribam revanšēties paši sev un iepriecināt atbraukušos fanus"
Rodrigo Ābols. Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlases kapteinis Rodrigo Ābols pirms vakarā gaidāmās pasaules čempionāta spēles pret Austriju sarunā ar Latvijas žurnālistiem norādīja, ka sagaidāma grūta spēle un ļoti svarīgi būs nepelnīt muļķīgus noraidījumus, jo sāncenšu galvenais trumpis ir skaitliskais vairākums.

"Ja būtu brīvdiena, varbūt sarīkotu spēlētāju sapulci bez treneriem. Bet – uzreiz pēc spēles paši sev pateicām, ka viss, ko mēs šeit runātu, būtu muļķīgi attaisnojumi. Čehi bija labāki. Tas viss ir jāaizmirst. Pasaules čempionāts ir īss turnīrs, un nav laika sēdēt ar nokārtu galvu. Kā pēc spēles pret Somiju. Nav jau starpības, zaudē skaisti vai kā vakar – tāpat turnīra tabulā ir nulle punktu," teica Latvijas izlases kapteinis Rodrigo Ābols.

"Tas ir pasaules čempionāta skaistums – spēles ir tik bieži, ka nav laika pārdzīvot. Protams, bija grūtāk aizmigt, bet visi ģērbtuvēs ir sportisti – viņi grib revanšēties paši sev un arī iepriecināt uz Tamperi atbraukušos skatītājus ar labu spēli," pauda pirmās maiņas centrs, kurš visa turnīra garumā spēlējis kopā ar Rūdolfu Balceru un Ronaldu Ķēniņu.

"Teiktu, ka ir izdevies aizmirst spēli pret Čehiju. Protams, otrajā un trešajā periodā čehi piemeta apgriezienus, bet – mūsu maiņas sāka atgūt pārliecību. Jāspēlē droši ar ripu, jārada momentus, jāspēlē vienkārši. Mums atkal bija pārāk maz metienu. Spēlējām pārāk pragmatiski un kaut ko meklējām. Tas pats stāsts arī par vairākumu."

Latvijas valstsvienība realizējusi divas no 12 vairākuma iespējām, Tamperes grupā apsteidzot tikai Lielbritāniju. Savukārt austrieši vairākumā guvuši trīs vārtus – visus mačā pret Norvēģijas izlasi. "Esam paskatījušies, kā viņi spēlē vairākumā un mazākumā. Sīksta komanda, un turnīrs jau parādījis, ka viņus grūti apspēlēt. Pavisam noteikti gaidām grūtu spēli," pauda Ābols.

"Viņu vairākuma sniegums pret Norvēģiju pavisam noteikti mums ir signāls, ka nedrīkstam taisīt muļķīgus noraidījumus. Jābūt ļoti disciplinētiem," atzina komandas kapteinis. "Kā bija, tā bija. Tur vairs neko nevaram izmainīt. Izmainīt varam tikai nākamo spēli. To arī visi grib iet un izdarīt."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-05-20 14:47, pirms 2 gadiem
Nu beidziet skaisti d**st un sākat darīt.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 14:55, pirms 2 gadiem
Lai to izdarītu jāsakauj zviedri ar vismaz 4:0 !

  +2 [+] [-]

, 2022-05-20 15:24, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Lai to izdarītu jāsakauj zviedri ar vismaz 4:0 !
Kāda tur vairs uzvara pret Zviedriem? Ar katru otro dienu nāk kāds NHL džeks klāt. Būs grūti, ja ne grūtāk kā pret čehiem!

  +2 [+] [-]

, 2022-05-20 16:03, pirms 2 gadiem
marcco rakstīja: Kāda tur vairs uzvara pret Zviedriem? Ar katru otro dienu nāk kāds NHL džeks klāt. Būs grūti, ja ne grūtāk kā pret čehiem!
Sapņotāji. Būs labi, ja ar Austriju un britiem tiks galā. Būtu 3 uzvaras pret komnadām no mūsu plauktiem - arī tas jau būtu labi.

     [+] [-]

, 2022-05-20 18:00, pirms 2 gadiem
Īss turnīrs 6 spēles? Puika laikam nezin, ka bija laiki kad grupā bija četras komandas un turnīrs par medaļām varēja beigties pēc 3 spēlēm.

     [+] [-]

, 2022-05-20 19:18, pirms 2 gadiem
Gribēt nav kaitīgi!