Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš pēc sakāves pret ASV: "Pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi - arī es!"

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vītoliņš pēc sakāves pret ASV: "Pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi - arī es!"
Harijs Vītoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar pirmo cīņu pasaules čempionāta hokejā ietvaros aizvadīja Latvijas izlase. Valstsvienība turnīru atklāja ar maču pret ASV, kapitulējot ar 1:4. Komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc mača atklāja, ka vaina jāuzņemas visiem, ne tikai vārtsargam Elvim Merzļikinam.

"Spēle bija nevienmērīga. Kā redzējām, bija arī ļoti labas fāzes. Bija labi momenti, taču mūs šoreiz pievīla kvalitāte. Pret spēcīgiem pretiniekiem ir jāizmanto momenti, kas mums bija. Lai arī pirmajā periodā rezultāts bija kāds bija, atlikušajā spēlē puiši saņēmās un demonstrēja savu spēli. Kā redzējām, pretinieki arī, iespējams, atkāpās,'' pirmos komentārus par spēli pauda galvenais treneris Harijs Vītoliņš, turpinot, ka pie rezultāta 0:4 tā sākusi gatavoties jau citām čempionāta cīņām.

''Atlikušajā laikā gatavojāmies nākamajai spēlei. Redzējām, ka momenti bija. Vietām bija pārāk ilgas maiņas un amerikāņi to izmantoja. Izdarīsim secinājumus un būs labi. Nekas traģisks nav noticis - gatavojamies nākamajai spēlei. Mēs zinām, ka šī bija TOP komanda. Pievērsīsim uzmanību momentu realizācijai un koncentrācijai," atklāja Vītoliņš.

"Amerikāņi spēlēja ļoti aktīvi un ar nestandarta mazākuma izspēli,'' pretinieku spēli vērtēja Vītoliņš. ''Ir lietas, kuras mums ir jāizanalizē un jāpieslīpē. Reizēm bija tāds haotisks hokejs un debitantiem uztraukums, taču visi centās, uzmundrinot arī viens otru uz soliņa. Domāju, ka nākamajām spēlēm jābūt jau labākām," pozitīvs bija izlases stūrmanis.

"Šī varbūt nebija tā spilgtākā spēle, taču ir jāļauj iejusties. Mēs no Elvja gaidām un ceram. Domāju, ka viņš arī vēl parādīs savu labāko sniegumu. Pie zaudējuma esam vainīgi mēs visi - arī es," vainu Vītoliņš uz Merzļikinu neuzvēla, uzņemoties to pats.

Vītoliņš atklāja, ka pie 0:3 laukumā laidis arī jaunos spēlētājus, lai tiem būtu spēļu prakse. "Mēs nevaram izvēlēties pretinieci. Kaut kur noteikti būs arī nogurums. Somiem arī būs divas spēles pēc kārtas, bet viņi ir mājinieki un olimpiskie čempioni ar pieredzi. Tas mums būs vēl viens eksāmens. Cik zinu, tad visas vietas tribīnēs jau ir izpirktas. Momenti būs - tie tikai ir jārealizē. Jo ilgāk turēsimies spēlē, jo lielāka iespēja parādīt labākus rezultātus," sarunu noslēdza Harijs.

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta jau rītvakar, kad latvieši mērosies spēkiem ar spēcīgo mājinieci Somiju.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-05-13 19:46, pirms 2 gadiem
Vienmēr esmu piekritis teicienam" uzvar komanda, zaudē treneris".
Ja jau Vītoliņš saka, ka vainīgi visi, tad varēja arī % pateikt cik kurš vainīgs.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-13 19:50, pirms 2 gadiem
Lai tiktu tālāk, kāda TOP komanda ir jāuzvar.

  -4 [+] [-]

, 2022-05-13 19:53, pirms 2 gadiem
gircc rakstīja: Lai tiktu tālāk, kāda TOP komanda ir jāuzvar.
Amēriku atklāji Tas jau bija zināms tajā brīdī, kad tika paziņots grupu sastāvs

     [+] [-]

, 2022-05-13 20:01, pirms 2 gadiem
Malacis sīpoliņ,ka neaizmirsi sevi pieminēt!

  -3 [+] [-]

, 2022-05-13 20:04, pirms 2 gadiem
Gaŗŗi, atkāpies !
Slēpts komentārs: pernambucan0

  -1 [+] [-]

, 2022-05-13 20:13, pirms 2 gadiem
Ja pretinieki nebūtu tik ātri iemetuši 4 ripas, tad mēs spēli nebūtu zaudējuši tik ātri.

  +3 [+] [-]

, 2022-05-13 20:41, pirms 2 gadiem
M rakstīja: Ja pretinieki nebūtu tik ātri iemetuši 4 ripas, tad mēs spēli nebūtu zaudējuši tik ātri.
Oho, arī Levita kungs lasa Sportacentru...?!

  +2 [+] [-]

, 2022-05-13 20:48, pirms 2 gadiem
Izklausās apmēram tā "spēlesim tāpat un cerēsim uz citu rezultātu"

  +1 [+] [-]

, 2022-05-13 22:25, pirms 2 gadiem
Vītoliņa hokejs ir ļoti primitīvs, to es apgalvoju ne tāpēc, ka mēs šodien zaudējām. Ar tādu hokeju uz panākumiem cerēt nav iespējams. Iezāģē arī sastāva maiņa, un tagadējais nav nav tas meistarīgākais, salīdzinoši ar tiem, kādi mums ir bijuši čempionātos. Kas mums tur tuvākajās rezervēs, ir kādas perspektīvas?

  -1 [+] [-]

, 2022-05-13 22:35, pirms 2 gadiem
Pandora rakstīja: Vītoliņa hokejs ir ļoti primitīvs, to es apgalvoju ne tāpēc, ka mēs šodien zaudējām. Ar tādu hokeju uz panākumiem cerēt nav iespējams. Iezāģē arī sastāva maiņa, un tagadējais nav nav tas meistarīgākais, salīdzinoši ar tiem, kādi mums ir bijuši čempionātos. Kas mums tur tuvākajās rezervēs, ir kādas perspektīvas?
bieži vien primitīvais hokejs ir iedarbīgākais, seviški pret spēcīgākieem pretiniekiem.

Ko Tu saproti ar tuvākajāam rezervēm? Ja tos, kuri bija izlases nometnē, bet tika atskaitīti, tad pameklē te drusku vecākus rakstus.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-13 23:33, pirms 2 gadiem
Nuuuu, cienu tādu teikumu!, Veiksmi tālāk

     [+] [-]

, 2022-05-14 00:06, pirms 2 gadiem
Neuzskatu ka Haris bija vainīgs, viņš jau nespēlēja ... Savas kvalitātes šis treneris ir pierādījis pietiekoši.. Treneris mums ir lielisks .. Komanda gan pašvaka . 1 maiņa ar nekāda ... Uzbrukums ne īpaši, aizsardzība arī ne īpaši. Grūti vārtsargu vainot, bet bija arī Merzļikinam kļūdas. Tas tikai nozīmē to, ka komanda raustās un nav kā vienots mehānisms.. Redzēs vai sanāks iespēlēties .. Vismaz smuku hoķi gribās redzēt , kādu skaistu uzvaru.. būs okei

  -1 [+] [-]

, 2022-05-14 01:36, pirms 2 gadiem
Sers fa rakstīja: Vienmēr esmu piekritis teicienam" uzvar komanda, zaudē treneris".
Ja jau Vītoliņš saka, ka vainīgi visi, tad varēja arī % pateikt cik kurš vainīgs.
Vnk amerikāņi meistarīgāka komanda, vai tad tas nav saprotams, pie labas taktikas un veiksmes varam iekoaties, bet tas ir biežāk nē nekā jaa, tik vienkārši. Varētu uzrakstīt uz plāksnētes un preses konf. vietā uzlikt uz galda, rādīt kādas 5min statiski, varbūt aizietu skaldītājiem un vainīgo meklētājiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-14 06:08, pirms 2 gadiem
Nevaino Hari ne sevi,ne komandu..ja nav meistarības,tad ari sitamies par pēdējām vietām..Moldāvijas izlasei tādas pašas problēmas būtu,ja spēlētu A grupā..nevajag satraukties..esam tieši tādi,viduvējības..

     [+] [-]

, 2022-05-14 10:22, pirms 2 gadiem
Elvis neizraisa drosibu par nosargatiem vartiem- pat loti- cerams,ka tas viss vesture...