Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

No čempionu rindām uz Latvijas izlasi izsaukts arī 19 gadus vecais centrs Veinbergs

Agris Suveizda

No čempionu rindām uz Latvijas izlasi izsaukts arī 19 gadus vecais centrs Veinbergs
Vladislavs Adeļsons pret Klāvu Veinbergu. Foto: Guntis Lazdāns/OHL

Latvijas hokeja izlases kandidātiem pievienojies 19 gadus vecais centra uzbrucējs Klāvs Veinbergs, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija.

Sezonu Veinbergs sāka HK "Rīga" sastāvā, Krievijas Jaunatnes līgā 47 spēlēs sakrājot 24 (16+8) punktus, 36 soda minūtes un negatīvu lietderību un būdams ceturtais rezultatīvākais komandā. Savukārt sezonu viņš pabeidza Jelgavas "Zemgalē"/LLU un aizvakar tās rindās kļuva par Latvijas čempionu.

Regulārajā sezonā viņš piecās spēlēs paguva sakrāt piecus (1+4) punktus – vairāk, nekā iepriekšējās sezonās bija nopelnījis 21 spēlē HS "Rīga" (2+1). Izslēgšanas turnīrā Veinbergs piedalījās deviņos no desmit mačiem, tiekot pie septiņiem (4+3) punktiem. Trijās finālspēlēs viņš atzīmējās ar diviem (1+1) punktiem, sešiem metieniem un 65,5% uzvarētu iemetienu (36/55). Pirms gada Veinbergs ar Latvijas U18 izlasi spēlēja elitē, četros mačos paliekot bez punktiem, nopelnot negatīvu lietderību -1 un turnīra pēdējā spēlē pret Zviedriju (0:7) tiekot pie 25 soda minūtēm.

Vēl nedēļas sākumā, kad finālsērija vēl nebija beigusies, valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš pauda, ka no "Zemgales"/LLU izlasē tiek gaidīts vārtsargs Ēriks Vītols un aizsargs Patriks Ozols. Savainojuma dēļ trešo finālspēli izlaidušā Veinberga, kurš ceturtajā mačā atgriezās ierindā, paredzētajā sarakstā nebija. Vītola un Ozola ierašanās gaidāma rīt.

Piektdien Latvijas izlases kandidāti ar 10:1 sakāva Latvijas U18 izlasi, kas arī gatavojas pasaules čempionātam, un šovakar "Daugavas" ledus hallē abas komandas tiksies vēlreiz. Pirmās oficiālās pārbaudes spēles pieaugušo izlase aizvadīs 21. un 22. aprīlī Francijā. 30. aprīlī un 1. maijā jāspēlē Šveicē, bet 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" viesosies Kazahstāna.