Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Hārtlijs: "Pieļāvām individuālas kļūdas, par kurām samaksājām"

Hārtlijs: "Pieļāvām individuālas kļūdas, par kurām samaksājām"
Bobs Hārtlijs sarunā ar tiesnesi. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēcspēles preses konferencē izteicās, ka šis vakars, kurā piedzīvots zaudējums svarīgā spēlē pret Norvēģiju (3:4 PM) mūsu komandai nav labs, taču uzteica parādīto cīņassparu.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas izlasei svarīgs ir katrs punkts - cerēto trīs vietā šovakar gan izdevās tikt pie viena. "Ļoti labi sākām - man ļoti patika mūsu pirmais periods, labi slidojām, bija ļoti labas vārtu gūšanas iespējas. Otrās trešdaļas zaudētie vārti vairākumā nedaudz atsita mūs atpakaļ, un pēc tam jau mums bija jādzenās pakaļ. Mums vajadzēja uzvaru pamatlaikā - joprojām esam dzīvi, bet noteikti būs vajadzīga apkārtējo cilvēku palīdzība, un noteikti jāuzvar atlikušās spēles," savās pārdomās par aizvadīto maču dalījās Bobs Hārtlijs.

Treneris izcēla savu padoto sniegumu skaitliskajā mazākumā, taču vienlaikus uzsvēra, ka spēlēšana mazākumā nozīmē arī netikšanu pie iespējām uzbrukuma zonā: "Nevari izveidot iespējas, lai gūtu izšķirošos vārtus. Sākoties trešajai trešdaļai, mūsu mērķis bija uzvara pamatlaikā. Vajadzēja šos trīs punktus, bet diemžēl mēs tos neieguvām." Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Somiju, bet otrdien - ar Vāciju. Hārtlijs atklāja vēlamo recepti pozitīvam iznākumam: "Nepieciešams komandas darbs. Latvijas izlasē ir jāpaļaujas uz visiem pārējiem, Katram jābūt gatavam un jāspēlē laba komandas spēle. Atdeve mums ir - par to nav šaubu. Puiši grib uzvarēt un ļoti cenšas. Neizmantojām pāris lieliskas iespējas un tas mums maksāja beigās."

Mača gaitā vairākus krietni apšaubāmus lēmumus pieņēma tiesnešu brigāde, un arī Hārtlijs spēles laikā neslēpa tiesnešiem savas domas par notiekošo. Tomēr preses konferences laikā kanādiešu speciālists sīkāk tiesnešu lēmumus komentēt negrasījās: "Vienalga, kur es trenēju - nekad nerunāju par tiesnešiem. Šī ir ātra spēle, un šādas epizodes būs. Tāda ir spēle - katrs cenšas izdarīt labāko, ko var."

Pašā otrās trešdaļas izskaņā savainojumu guva izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš pēc tam uz ledus vairs neatgriezās. "Jā, Daugaviņš ir savainots. Rīt izvērtēsim viņa statusu vēlreiz. Šobrīd vēl [neko sīkāk] nezinām," atklāja treneris.

Visus trīs vārtus no spēles Latvijas izlase zaudēja trešdaļu sākumā. Hārtlijs apstiprināja, ka dabūt ripu savos vārtos periodu pašā sākumā vai pašās beigās ir īpaši sāpīgi un sniedza iespējamu izskaidrojumu šīm epizodēm: "Tās bija individuālas kļūdas. Šādi vārtu zaudējumi var krasi izmainīt spēles ritējumu. Tas nav centības trūkums - vai nu nepareizi nolasītas epizodes, vai neveiksmīgas situācijas, kas tika izmantotas. Uzslavas norvēģiem - arī viņi smagi strādāja. Bija laba spēle, taču bija arī kļūdas, par kurām mums lika samaksāt."

Valstsvienības galvenais treneris otro spēli pēc kārtas atzinīgi izteicās arī par pasaules čempionātu pirmgadnieka Renāra Krastenberga sniegumu. Uzbrucējs guva vārtus gan šovakar, gan arī spēlē pret ASV, bet pret Norvēģiju pamanījās nopelnīt arī lietderības koeficientu +3. "Krastijs ir bijis viens no mūsu labākajiem spēlētājiem jau kopš turnīra sākuma. Viņš ļoti izaug. Biju viņu redzējis jau pirms diviem gadiem, bet, kad tagad iesaistījos treniņos, redzēju lielas pārmaiņas - viņš ir pieaudzis fiziski un mentāli. Viņš tagad ir vīrs. Renāram ir lielisks metiens, viņš cīnās, saprot spēli un spēlē pareizi - necenšas būt spilgts, bet gan efektīvs."

"Komandā ir labs sajaukums - ir ļoti labi līderi, bet es vēlētos, ka komandā būtu vēl vairāk jauno spēlētāju, lai šis sajaukums būtu vēl spēcīgāks, bet šādam ciklam šobrīd ejam cauri. Mums ir lieliska komanda, kas labi satiek un kopā cīnās, grib pārstāvēt Latviju ar daudz lepnuma, un uzskatu, ka to viņi arī dara. Šis mums nav labs vakars, jo zaudējām divus punktus, bet cīņasspars tik un tā ir," komandas sastāvu un mikroklimatu raksturoja Hārtlijs.


, 2021-05-29 01:03, pirms 3 gadiem
Kur medaļas?
, 2021-05-29 01:10, pirms 3 gadiem
kur paugurs bob?
, 2021-05-29 01:15, pirms 3 gadiem
Pelnits zaudejums. Ja nevar vinet kazahus un norvegus tad nav ko sapnot par playoff
, 2021-05-29 01:18, pirms 3 gadiem
Bobs grib mājās.. saprotami pēc tik ilgas un nogurdinošas sezonas.
, 2021-05-29 01:30, pirms 3 gadiem
Drīzāk šķiet, ka šis čempionāts pierāda, ka tādai izlasei kā LV treneris, kurš ir aizņemts ar kluba play off, nav vajadzīgs. Ja esam reāli, ātrākais kad Hārtlijs pievērsās izlasei ir no pirmā maija.
Jā, komanda kājas nevelk. Bet tas daļēji arī parāda ka tātad spēles stils neatbilst komandai.
Kivi ari nēparliecina, lai arī pie neviena zaudējuma viņu vainot nevar.
, 2021-05-29 01:37, pirms 3 gadiem
Diemžēl Kivlinieks nevelk bullīšos, nav skaidrs kāpēc nedod spēlēt Kalniņam?
, 2021-05-29 03:55, pirms 3 gadiem
Mans komentārs.Mikam pa ausīm par sačkošanu,Bobam;kāpēc Indrašis gāja mest otro bullīšu ciklu???Tur bija jāiet Dārziņam.Bukijs,tas kurš Rihards,attieksme nulle.No Vācijas izlases jau sen tiktu atskaitīts.Vārtsargs-kļūda,likt 2vas spēles pēc kārtas.Domāju,ka pret Somiju vārtos jābūt Kalniņ puikam.Arī pret DE viņam jāstāv vārtos.Un šajā spēlē kārtējo reizi parādījās "veco"kļūmes un dažiem zvaigžņu noriets,jeb kritiens.
, 2021-05-29 04:27, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Diemžēl Kivlinieks nevelk bullīšos, nav skaidrs kāpēc nedod spēlēt Kalniņam?
Skaidrs ir! Hārtlijs!Un par viņa teikto. Pati lielākā kļūda ir pats Hārtlijs!
, 2021-05-29 07:09, pirms 3 gadiem
Kivlenieks vaaji lasa speli, nezinu kas ar vinu noticis pec Kanadas speles, jo tur limenis bija, reali tada sajuta no NHL uz DEL ligu nokritis, limenja zinjaa, bet nu vainot vinju pie zaudes ari nevar, kompua sodien nostaveja OK, nau jau vainigs ja vina pasos vartos met savejie
, 2021-05-29 07:50, pirms 3 gadiem
Hartlijs nokļūdījas palaižot uz bullīti Indraši.Nu nezini vai Kalniņs vispār tiks pie startēšanas.
, 2021-05-29 07:59, pirms 3 gadiem
Bob varbūt mierīgi padomā un dod iespēju vārtos arī Jānim. Sliktāk nebūs.
, 2021-05-29 08:00, pirms 3 gadiem
Infividuāla kļļūda H@rtlijam-nelaižot Dārziņam mest 6 bullīti😎
, 2021-05-29 09:13, pirms 3 gadiem
Nemaz negāju galvenajā rakstā par spēli lasīt tos negatīvos komentus.Mūsu izlase tādu attieksmi nav pelnījusi,jo cīnās un dara visu ko māk,lai tabulā būtu pēc iespējas augstāk.Spēlētāji nav vainīgi,ja nelabojamie optimisti sasapņojiušies par 1/4 finālu,bet daži pamuļķi par medaļām un tagad ,kad sapņu pilis brūk,lamā komandu ārā no panckām.Paskatamies reāli uz aizvadītām spēlēm.Uzvara pret vājāko Kanādas izlasi,kāda pēdējos 25 gados redzēta PČ,bet kura vēl joprojām nav zaudējusi cerības iekļūt 1/4 finālā,pateicoties norvēģiem,izmocīta uzvara pret pastarīti Itāliju un izcīnīti neizšķirti,ar nelielu veiksmes piedevu,pamatlaikā pret mums līdzīgām komandām.Tā kā nav nemaz tik slikti,redzot kas notiek laukumā.Vecie zirgi tā īsti vairs nevelk,bet jauno,talantīgo kumeļu pamaz Latvijas hokeja dārziņā un labākie no viņiem sezonu beiguši.Tāds tas reālais skats no malas.Čempionāts šis ir ar pārsteigumiem pilns,bet domāju,ka to skaits tagad krietni samazināsies.Lai piepildītos optimistu scenārijs,mums jāatņem vismaz viens punkts pasaules čempioniem somiem un trīs punkti jāņem pret olimpiskiem vicečempioniem vāciešiem.Cik tas reāli.lai katrs domā pats.Pat ja turnīrā nebūtu šo daudzo sensāciju,tik un tā Latvijai vajadzētu izšķirošajā spēlē uzvarēt Vāciju,lai iekļūtu kārotajā 1/4 finālā.Tā kā skatīsimies čempi un atbalstīsim komandu.
, 2021-05-29 09:19, pirms 3 gadiem
Abet man liekas, ka frichi nesapratiis, kur elkonis no muguras lejasdaljas atshkjiras, kad ielaidiis kaut tik tos muusu fanus tur iekshaa.

Vechi, sanjemas!

Diskusijas par vakciinaam veelaak - Septinji litri - S A R A U J !!!
, 2021-05-29 09:34, pirms 3 gadiem
Mr.Proper rakstīja: Mans komentārs.Mikam pa ausīm par sačkošanu,Bobam;kāpēc Indrašis gāja mest otro bullīšu ciklu???Tur bija jāiet Dārziņam.Bukijs,tas kurš Rihards,attieksme nulle.No Vācijas izlases jau sen tiktu atskaitīts.Vārtsargs-kļūda,likt 2vas spēles pēc kārtas.Domāju,ka pret Somiju vārtos jābūt Kalniņ puikam.Arī pret DE viņam jāstāv vārtos.Un šajā spēlē kārtējo reizi parādījās "veco"kļūmes un dažiem zvaigžņu noriets,jeb kritiens.
Piekrītu . Kivleniekam izcila bija pirmā spēle, pārējās viņš bija tikai labs, taču ne vairāk. Un bullīši pilnīgi noteikti nav viņa jājamzirdziņš pagaidām. Tā īsti "ledu grauž" izlasē tikai viena maiņa, tā, kas vakar sameta visus golus. Pārējās kārtējo reizi parāda, ka Latvija ir pasaules čempione cīņās pie bortiem, taču par to punktus joprojām nedod. Kā bija norvēģu uzbrukums, tā bija trauksme, ka var iekrist gols, kā Latvijai uzbrukums, tā laiž ripu gar bortiem, bet Indrašis un Co taisa piruetes un atrāda dribla tehniku, uz vārtu pusi pat neskatoties... Un Hārtlijam a motivāciju kaut kā vairs nesanāk, vismaz izšķirošos brīžos to izlasei laukumā nejūt. Arī es gribu redzēt vārtos Kalniņu, vismaz bullīšos viņš noteikti ir labāks par Kivlenieku, arī spēle viņam iet no rokas.
, 2021-05-29 09:47, pirms 3 gadiem
Nu tas ka mēs pakāsīsim usa un noržēm man bija skaidrs jau pirms spēlēm, nezinu uz ko te varēja cerēt ja Kalniņam vispār nedod iespēju un mūsu profi nevar 2atā pret vārtsargu iemest. Pelnīti zaudējumi. A runas bija par bronzu, lol, āksti.
, 2021-05-29 10:10, pirms 3 gadiem
Ir jāmeklē vietējais treneris ,kas ir pieējams visu gadu nevis maksāt kaut kādam ārzemniekam ,kuram prioritāte ir kluba vadīšana un izlaseipievēršas pēc kluba sezonas tik.
Bobam pēdējas PČ visticāmāk bija OS atlasē būs cits treneris jau
, 2021-05-29 10:11, pirms 3 gadiem
heh rakstīja: Nu tas ka mēs pakāsīsim usa un noržēm man bija skaidrs jau pirms spēlēm, nezinu uz ko te varēja cerēt ja Kalniņam vispār nedod iespēju un mūsu profi nevar 2atā pret vārtsargu iemest. Pelnīti zaudējumi. A runas bija par bronzu, lol, āksti.
Ja Kalniņš būtu vārtos, tad mūsējie 2atā pet vārtsargu iemestu?
, 2021-05-29 10:19, pirms 3 gadiem
Pēc spēles ar USA Bobs teica frāzi par raksturiem un domāju,ka pret NOR šajā jomā iebildumu nav- puiki cīnījās,cik nu katram bij iekšā.Arī pirmā trešdaļa bij skaista,pietrūka meistarības noslēgumā.
Spēlētājam var būt super roku tehnika,kā Laurim,bet vajadzīgs arī ātrums,lai aizmuktu uz vārtiem ikvienā epizodē,ne tikai pirmajā trešdaļā.Tādu mums,izņemot dažus redzamos un zināmos,praktiski nav. Uzbrucēji vnk,tiek noēsti,komanda netur tempa spēli,jaunāki t.i. ātrāki nekļūstam.Kā lai nepiemin Helmutu- viņš ikvienā mirklī varēja aizmukt no ikviena(!) pretspēlētāja un tālākais jau bija tehnikas jautājums.
, 2021-05-29 11:33, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Ir jāmeklē vietējais treneris ,kas ir pieējams visu gadu nevis maksāt kaut kādam ārzemniekam ,kuram prioritāte ir kluba vadīšana un izlaseipievēršas pēc kluba sezonas tik.
Bobam pēdējas PČ visticāmāk bija OS atlasē būs cits treneris jau
Piekritu, bet ar Latvijas izlasi ir viegli pacelt amatu, ja vel cv nesudigs, tad logiski gribes kkur piepelnities, isteniba to pasu Abolu var atstat sliktak jau nebus, slidot un nemest savos vartos nevaar iemacit
, 2021-05-29 12:14, pirms 3 gadiem
Latviešu fani jau bija sapirkuši ziedus lai noliktu pie norvēģu vēstniecības.
Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.