Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Indrašis: "Ātrumā un spēles stilā amerikāņi neatšķīrās no kanādiešiem"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Indrašis: "Ātrumā un spēles stilā amerikāņi neatšķīrās no kanādiešiem"
Miks Indrašis cīņā ar pretspēlētāju. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Pēc piedzīvotā zaudējuma pret ASV izlasi (2:4) Latvijas valstsvienības uzbrucējs Miks Indrašis izteicās, ka pretinieku spēles stila ziņā varētu vilkt paralēles ar kanādiešiem, ko izdevās pieveikt pirmajā mačā. Spēles iznākumu sabojājušas kļūdas savā aizsardzības zonā.

Miks Indrašis atzina, ka, viņaprāt, pretinieki šodien nav parādījuši neko negaidītu: “Tā ir laba komanda, labi slidotāji un metēji. Paši nedaudz visu sajājām savā zonā. Viņi to izmantoja un guva vārtus.” Ja pirmajā trešdaļā uz amerikāņu vārtu guvumiem Latvijas izlasei izdevās atbildēt, tad jau nākamajā nācās ielaist divus bezatbildes vārtus, kas izšķīra spēles likteni. Aiz muguras četras no septiņām grupu turnīra spēlēm – šobrīd mājinieku rēķinā ir septiņi punkti un piektā vieta B apakšgrupas tabulā.

Šodien kļuvis zināms arī tas, ka no 1. jūnija, kad Latvija aizvadīs grupu turnīra pēdējo spēli pret Vāciju, arēnu varēs apmeklēt arī pret Covid-19 vakcinēti vai slimību pārslimojuši hokeja līdzjutēji. Gan Rubīns, gan Indrašis, protams, apstiprināja, ka tas noteikti nāks komandai par labu. “Man tie ir jaunumi – forši, ka varam dabūt fanus. Spēlējam mājās, un atbalstu var sajust arī ārpus laukuma. Dabūt enerģijas lādiņu no faniem tribīnēs mums būs privilēģija,” atzina Rubīns. “Kā nekā, mēs esam mājās – arī mums, spēlētājiem, gribas izbaudīt tādu kārtīgu čempionāta atmosfēru, kad tribīnēs ir mūsējie, kas stāv aiz muguras,” piebalsoja Indrašis.

Jau pirms spēles tika izcelts, ka ASV izlase ir ātra komanda, un tas tika apliecināts arī šovakar laukumā. “Zinājām, ka tā ir, bet domāju, ka ātrumā un spēles stilā viņi ne ar ko neatšķīrās no kanādiešiem. Nekas pārāk nemainījās – tāpat lielākā daļa spēlētāju no NHL,” vērtēja pirmo vārtu autors Indrašis.

Rubīns, kurš ikdienā spēlē Amerikas Hokeja līgā Toronto “Marlies” sastāvā, apstiprināja, ka amerikāņi uz ledus demonstrējuši sev raksturīgo spēles stilu, ar lieliem spēkiem dodoties uz vārtu priekšu – neskatoties uz to, ka nereti Latvijas aizsargu pusē bija auguma pārsvars: “Ļoti labi zinām, kāds hokejs ir Ziemeļamerikā. Amerikāņi ir ļoti ātri, izpilda daudz metienu no zilās līnijas un iet uz vārtu priekšu. Ir salīdzinoši grūti, bet domāju, ka viņi nebija daudz pārāki par mums. Cīņa bija laba un atdevām visu, ko varējām. Bija nesmukie goli, kur varējām nospēlēt labāk.”

Kā izteicās Kristiāns Rubīns, skats uz tālāko ir vienkāršs – jāpārgrupējas, jāatvelk elpa un jau rīt atkal jādodas cīņā par trīs punktiem. “Apzināmies, cik svarīgas ir šīs spēles. Nevaram skatīties pagātnē, jābūt gataviem rītdienai,” pauda aizsargs. “Jāsaprot, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu. Domāju, ka līdz šim to esam pierādījuši. Lai arī kas nāktu pretī, mums arī ir divas rokas, divas kājas. Jābūt nedaudz pārliecinātākiem par sevi un to, ko mēs varam šajā turnīrā izdarīt.” Rīt 20:15 Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Norvēģijas valstsvienību.