Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Gribas iekost kanādiešiem un pierādīt, ka arī mēs mākam spēlēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Gribas iekost kanādiešiem un pierādīt, ka arī mēs mākam spēlēt"
Rodrigo Ābols. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Līdz Latvijas hokeja izlases pirmajai spēlei pasaules čempionātā palikušas divas dienas. Šodien komanda pirmo reizi iemēģināja "Daugavas" halles ledu. Pirmajā virknējumā joprojām kopā ir komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš un centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka tiek strādāts pie detaļām un ka pamazām sāk atgriezties kājas.

25 gadus vecais Rodrigo Ābols gatavojas savam piektajam pasaules čempionātam. Debiju viņš piedzīvoja 2015. gadā mačā pret Kanādu, kad tika piedzīvots zaudējums ar 1:6. Kanāda būs Latvijas pirmā pretiniece arī šā gada turnīrā. "Diemžēl prātā nāk visādas negatīvas atmiņas – nekā īpaši pozitīva jau tur nebija. Sastāvs viņiem bija ļoti solīds. Laukumā biju bez jebkādiem variantiem aizķerties. Gribējās labāku debiju, bet pēc čempionāta vienīgais mierinājums bija tas, ka kanādieši finālā arī krievus uzvarēja ar 6:1," teica Ābols.

Viņš spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -3. Ābols spēlēja Latvijas valstsvienības ceturtajā maiņā. Kanādieši lūkoja izmantot priekšrocības un pret Latvijas ceturto virknējumu laida savu pirmo – Sidnijs Krosbijs, Džeisons Speca un Neitans Makinons. "Atmiņā palika epizode, kurā Krosbijs gandrīz zobus izdauzīja. Viņš meta no neērtās, ripa atsitās pret nūju un aizgāja gaisā, un trāpīja pa muti. Vēl atceros, ka iemetienā cīnījos pret Metu Dušeinu. Man gāja labi, bet tad viņš vienreiz uzvarēja, pasmējās un teica: "Nu tad beidzot!" Vēl no čempionāta atceros, ka iedevu ar nūju mugurā Jaromīram Jāgram. Viņš nogāzās. Tad griezās apkārt un meklēja vainīgo, bet es fiksi paspēju nomainīties."

2015. gadā pret kanādiešiem debitēja arī Ervīns Muštukovs, kurš pēc piecām ielaistām ripām 24. minūtē tika nomainīts, un aizsargs Maksims Širokovs. "Kad laukumā bija Krosbijs un Speca, pat nevarēji izsekot piespēlēm – tik spēcīgas un tik kvalitatīvas," teica Širokovs. Viņš pasaules čempionātā debitēja 32 gadu vecumā, kamēr Ābolam tobrīd bija 19 gadu. Taču arī Širokovam gadījusies epizode, kuras epicentrā bija Dušeins.

"Viņš uz sarkanās līnijas pieņēma ripu. Es biju uz zilās līnijas, un bija doma: brīdī, kad viņš nāks zonā, uztaisīšu hip check un pārmetīšu viņu pāri. Realitātē bija tā, ka viņš man aizlidoja garām. Paveicās, ka pie ūsiņām kaut kā noķēru un neļāvu iziet vienam pret vārtsargu," teica Širokovs. "Tā bija laba pieredze. Jau pirmajā spēlē sapratu, ar ko jārēķinās tālāk. Kanādieši gan tur bija spēcīgākie ar atrāvienu."

Latvija un Kanāda iepriekšējo reizi satikās 2018. gada pasaules čempionātā, mūsējiem piedzīvojot zaudējumu ar 1:2 pagarinājumā. Latvijas labā vienīgos vārtus iemeta Kristiāns Rubīns, bet kanādiešiem uzvaru atnesa Konors Makdeivids. 2018. gadā tika aizvadītas arī divas pārbaudes spēles pret kanādiešiem, tiesa, divām stipri dažādām komandām.

Februārī pretī stājās Kanādas izlase bez NHL hokejistiem, kas gatavojās Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, bet maija ievadā Rīgā tika uzņemti pasaules čempionāta dalībnieki. Sekoja zaudējums ar 1:6, vienīgos vārtus iemetot Ābolam.

Pasaules čempionātu ietvaros Latvija pret Kanādu cīnījusies 11 reizes. Pirmajā duelī 1997. gadā tika izcīnīts sensacionāls 3:3 neizšķirts, bet turpinājumā sekojuši desmit zaudējumi pēc kārtas.

"Protams, toreiz uztraukums bija lielāks nekā parasti. Nejutos savā ādā, līdz galam tur neiederējos," par debiju teica Ābols. Tagad sajūtas ir citādas. "Pats esmu uzspēlējis daudzās līgās. Tagad eju un spēlēju, nevis apbrīnoju pretiniekus. Gribas iekost, pierādīt, ka arī mēs mākam spēlēt. Ja gribas reiz tikt līdz NHL, tad šī ir iespēja pierādīt. Skaidrs, ka šis Kanādas sastāvs ir mazāk zvaigžņots, taču – tie tāpat ir NHL spēlētāji. Būs grūti."

Pagājušajā nedēļā aizvadītajās pārbaudes spēlēs Latvijas valstsvienība divreiz piekāpās šveiciešiem. "Nebiju spēlējis divas nedēļas. Plus tas, ka Zviedrijā play-off laikā tikpat kā vispār netrenējies – tikai ej un spēlē. Pie Boba treniņi bija diezgan gari, grūti gan fiziski, gan psiholoģiski. Pirmajā Šveices spēlē gāja pavisam smagi, otrajā bija nelieli uzlabojumi. Grūti spēlēt, kad vispār netiec pie ripas un tikai skrien pakaļ. No otras puses – labi, ka spēlējām pret Šveici. Komanda, kas labi slido, tādējādi forsēja mūs uzņemt formu," pauda Ābols.

"Ar katru treniņu jūtos arvien labāk. Sāk parādīties kājas un elpa. Viss būs kārtībā. Tagad līdz atklāšanas spēlei piekārtosim detaļas," sacīja Latvijas izlases vadošais centra uzbrucējs.

  +8 [+] [-]

, 2021-05-19 18:16, pirms 3 gadiem
"Vēl no čempionāta atceros, ka iedevu ar nūju mugurā Jaromīram Jāgram. Viņš nogāzās. Tad griezās apkārt un meklēja vainīgo, bet es fiksi paspēju nomainīties."

  +4 [+] [-]

, 2021-05-19 18:43, pirms 3 gadiem
Super intervija. Bus labi

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:46, pirms 3 gadiem
Tur Latvijas izlasē ir vēl kāds virknējums izņemot Daugavu-Rodžu-Dārzu?

  +3 [+] [-]

, 2021-05-19 18:50, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Tur Latvijas izlasē ir vēl kāds virknējums izņemot Daugavu-Rodžu-Dārzu?
nav Bobs pirmajā spēlē pret Kanādu spēlēs ar 3 uzbrucējiem un 15 aizsargiem

  +3 [+] [-]

, 2021-05-19 19:01, pirms 3 gadiem
Uzvariet tie kas jauzvar..un būs labi..sāciet kost ar ceturfaļfinālu

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:18, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nav Bobs pirmajā spēlē pret Kanādu spēlēs ar 3 uzbrucējiem un 15 aizsargiem
Dzirdēji jaunumus par vakardienas izlases treniņu?

Bobs pa riktīgo aizsvīlās un aiztinās prom no treniņa (faceoff podkāstā teica)

Tas ir riktīgi labi, saņemsies “pensionāru” izlase vēl kanādiešu uzvilks uz dakšām

  +1 [+] [-]

, 2021-05-19 19:20, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nav Bobs pirmajā spēlē pret Kanādu spēlēs ar 3 uzbrucējiem un 15 aizsargiem
Cik redzēts no bildēm, atgriezta Džera-Bukijs sr-Karsums maiņa, Indraša maiņa astāta itkā, un ceturtajos itkā esot Batņa-Krastijs-Marenis

  +1 [+] [-]

, 2021-05-19 19:29, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Dzirdēji jaunumus par vakardienas izlases treniņu?

Bobs pa riktīgo aizsvīlās un aiztinās prom no treniņa (faceoff podkāstā teica)

Tas ir riktīgi labi, saņemsies “pensionāru” izlase vēl kanādiešu uzvilks uz dakšām
jā kaut kur lasīju, ka Bobs bija neapmierināts.

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:35, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: jā kaut kur lasīju, ka Bobs bija neapmierināts.
O, kur ta lasīji, es ko tik neesmu pāršķirstījis, neko neatradu

  +5 [+] [-]

, 2021-05-19 19:39, pirms 3 gadiem
Nevajag prioritātes likt uz Kanādas spēli! Ja jutīs, ka var aizķerties, tad ok, var mēģināt, bet nevajag par katru cenu jau no pirmās minūtes tērēt spēkus un emocijas, kuras būs nepieciešamas daudz svarīgākās spēlēs. Kanādu (un citas lielās valstis) kā prioritāti jāuzstāda tikai tad, kad tiksim 1/4 finālā - tad arī jāsāk nopietni ar viņiem cīnīties. Tagad tā būs tikai lieka enerģijas tērēšana.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-19 19:42, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: O, kur ta lasīji, es ko tik neesmu pāršķirstījis, neko neatradu
triperī. iespējams tas bija Brožē tvīts.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-19 21:42, pirms 3 gadiem
pats sev vari iekost

  +2 [+] [-]

, 2021-05-19 22:30, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: ...(faceoff podkāstā teica)

...
tiešām kāds skatās to bezjēdzīgo ļerināšanu stundas garumā??? Grūti ir atrast bezjēdžigāku laika nosišanas veidu...

     [+] [-]

, 2021-05-19 22:51, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: tiešām kāds skatās to bezjēdzīgo ļerināšanu stundas garumā??? Grūti ir atrast bezjēdžigāku laika nosišanas veidu...
Nu nejau es tavu laiku nositu, pareizi? Man patīk vakaros, kad laiks ir, ieslēgt un paklausīties, nav ne vainas

Starp citu uz šito uzsēdināja mani zaipis, vēl tajā slavenajā foruma rakstā pasakot par šāda projekta izveidi

  -1 [+] [-]

, 2021-05-19 22:57, pirms 3 gadiem
Mums pašiem nav jābaidās mest no jebkuras pozīcijas pa pretinieku vārtiem, tad arī būs rezultāts. Jāspēlē dots pret dotu un mēs to protam pret Kanādu!

Bet, silti iesaku neaizrauties ar maksimālo spēku atdošanu, jo nākamajā dienā 100% jāņem uzvaru pret lielajiem pretiniekiem uz 1/4!

  -3 [+] [-]

, 2021-05-19 23:08, pirms 3 gadiem
Abrag,tie divi kungi ir daudz izglītotāki un lielāki eksperti par tevi,dīvāna pirdēj. Viņi vismaz dod jēdzīgu info un tālredzīgu vērtējumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-19 23:12, pirms 3 gadiem
Spēlēt pret Kanādu mākam, jautājums tikai cik minūtes!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-20 00:52, pirms 3 gadiem
Šis ir pēdējais moments izlasē uzspēlēt daudziem ilggadējiem "stāriem". Un kas varētu būt labāks par izlases karjers noslēgšanu kā čempis mājās? Hārtlijs zin, ko dara! Par lielu Latvijul

  -1 [+] [-]

, 2021-05-20 02:43, pirms 3 gadiem
Rodzi,kad dapanjo aizvger aciz

     [+] [-]

, 2021-05-20 09:52, pirms 3 gadiem
Kājā..

     [+] [-]

, 2021-05-20 13:19, pirms 3 gadiem
R.Abols-“ Gribas iekost ar kanadieshiem.”