Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Ministrija rosina dot vakcinētajiem iespēju apmeklēt pasaules čempionātu hokejā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ministrija rosina dot vakcinētajiem iespēju apmeklēt pasaules čempionātu hokejā
Foto: Andre Ringuette / IIHF

Tiek plānots, ka pēc mēneša vakcinētajiem varētu atļaut apmeklēt pasākumus. Izglītības un zinātnes ministrija gan cer, ka vakcinētie varēs apmeklēt arī hokeja pasaules čempionātu, kas līdz 6. jūnijam notiks Rīgā. Par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Panorāma".

Atgādinām, ka pirms dažām dienām Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels pauda cerību uz skatītāju klātbūtni PČ izslēgšanas spēlēs.

"Mēs rosinājām, lai vakcinētajām personām būtu tiesības apmeklēt arī sporta sacensības kā skatītājiem. Hokeja čempionāts sāksies jau 21. maijā, līdz ar to mēs redzējām, ka šis varētu būt viens no pilotprojektiem, lai sistēmu pārbaudītu dabā," šodien informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs. Pagaidām gan nav veida, kā pārbaudīt, vai attiecīgā persona tiešām ir vakcinēta - iespējams, ka mehānismu iespējams izdomāt čempionāta laikā, lai skatītājus varētu ielaist vismaz uz izslēgšanas spēlēm.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts šajā sakarā ir skeptiski noskaņots, jo Latvijā joprojām ir augsta saslimstība, turklāt vakcīnas plaši pieejamas pārāk īsu laiku. "Mēs nevēlamies diskriminēt cilvēkus, kuriem dažādu iemeslu dēļ nav bijusi nodrošināta iespēja savlaicīgi vakcinēties, lai arī viņi varētu apmeklēt šādus lielus pasākumus." Ko tādu varētu atļaut pēc mēneša, taču pasaules čempionāts noslēgsies jau 6. jūnijā.

Ministriju priekšlikumus vakcinēto priekšrocībām patlaban vērtē Valsts kancelejas vadītā operatīvās vadības grupa, bet gala lēmumu pieņems valdība. Šobrīd vienu vakcīnu ir saņēmis gandrīz katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, bet abas devas - aptuveni septiņi procenti.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Panorāma"

  +1 [+] [-]

, 2021-05-17 22:58, pirms 3 gadiem
Rakstīji ar ironiju, bet tā arī ir, ka transmisija krietni samazinās vakcineto vidū.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-17 23:08, pirms 3 gadiem
Skatïtãjiem jãbût! Tur pat nav îpaśi par ko diskutét!
Vien jãnodrośina pieméroti nepiecieśamie drośîbas pasakumi!Pasaules ćempionãts Latvijã notiek reizi 10-20 gados!
Cik aprobeźotam jãbût politiķim lai nostãtos pret!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-18 00:16, pirms 3 gadiem
Interesanta domāšana ar to diskriminēšanu. Kāda gan nevakcinētajam starpība, viņš taču netiktu jebkurā scenārijā. Kas viņam par daļu, vai citi tiek, vai nē. Vieglāk ap sirdi, ka citi arī netiek?

     [+] [-]

, 2021-05-18 05:21, pirms 3 gadiem
Pļūts atejā..tribīnēm jārīb.. ar bungām un perevoščikovu dodamies baudīt hokeja svētkus
Slēpts komentārs: guntis86

  +3 [+] [-]

, 2021-05-18 07:35, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Tad arēnā būs vērojama Latvijas tautas augstākā šķira. Nepietiek, ka tā jau iedzīvotāji dalās latviešos un krievos, tagad paši latvieši ar valdības svētību tiek šķelti potētajos (baltajos) un nepotētajos ( melnos).
Kāds sakars gribi ceļot apmeklēt pasākumus,tad vakcinējies,ja negribi tad klusē.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-18 08:04, pirms 3 gadiem
Pie ieejas arī siekalu tests, lai viss būtu čikiniekā..
Nesaprotu, kur problēmas par vakcinācijas pārbaudi? Katrs, kurš tiek vakcinēts tiek arī ievadīts sistēmā, tad biļetes ar vārdu, kur vārdu pārbauda vai vakcinēts.
84% vakcinēto neinficējas un nepārnēsā.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-18 08:43, pirms 3 gadiem
Ar ko hokejs būtu pārāks par futbola Virslīgu, kino un teātriem un tā tālāk? Ja ļaut, tad bez izņēmuma visiem, savādāk tā ir konkurences kropļošana, ka vieniem atļauj pelnīt ar publiku, un citiem neļauj. Es - tikai par skatītājiem, bet tad visur!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-18 08:56, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ar ko hokejs būtu pārāks par futbola Virslīgu, kino un teātriem un tā tālāk? Ja ļaut, tad bez izņēmuma visiem, savādāk tā ir konkurences kropļošana, ka vieniem atļauj pelnīt ar publiku, un citiem neļauj. Es - tikai par skatītājiem, bet tad visur!
Ne sevišķi sapratu, kādā veidā hokeja PČ konkurē ar vietējo futbolu... Ka attieksme nav vienāda- it kā jā, taču tā, visdrīzāk, kādu laiku vēl būs, ka pasākumi tiks šķiroti svarīgākos un ne tik svarīgos.

     [+] [-]

, 2021-05-18 09:01, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ar ko hokejs būtu pārāks par futbola Virslīgu, kino un teātriem un tā tālāk? Ja ļaut, tad bez izņēmuma visiem, savādāk tā ir konkurences kropļošana, ka vieniem atļauj pelnīt ar publiku, un citiem neļauj. Es - tikai par skatītājiem, bet tad visur!
Tak saka tev - pilotprojekts, pamēģinās, kā tas strādā, ja viss būs čiki, tad varēs piekopt visur, kur vajag. Bet dabīgi, ka šis ir jāmēģina, pasaulē vairākkārtīgi sevi pierādījusi metode, kas ļauj izklaides industrijai atgriezties pie kaut kādas normālības un kur vēl labāku izmēģinājuma pasākumu, kā šis.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

     [+] [-]

, 2021-05-18 09:41, pirms 3 gadiem
Paslimā ministre pameta savu populisma kaulu stulbajiem hokeja faniem, kas tagad aiz laimes jau kauc ...
Nu nebūs nekādi skatītāji, labāk ceriet, lai skodas čempis , mierīgi , bez lielām saslimšanām notiek līdz galam

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 09:50, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Var jau arī teikt, ka Sky&More nav konkurents Maximai, bet ja Sky&More atļautu, bet Maximu aizliegtu, tas arī būtu negodīgi. Īsti nesapratu to domu, ka jāizmēģina. Jums nav tāda sajūta, ka jau gadu te visu ko izmēģina, tikai uz cilvēku rēķina? Ja jau vakcinācija ir sākusies un slimnīcas ir tukšas, būtu jābeidz eksperimenti un jāsāk dzīvot parastu, loģisku dzīvi.
Tur kur veselības aprūpes sistēma nav izzagta, tur slimnīcas bija tukšas visu laiku. Savādāk pa kuru laiku tie med. darbinieki taisīja tik tok filmas
https://youtu.be/iCe1hc8GaJs

  +1 [+] [-]

, 2021-05-18 10:10, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Kāds sakars gribi ceļot apmeklēt pasākumus,tad vakcinējies,ja negribi tad klusē.
Vakcinācija tak brīvprātiga, vai tad ne? Šobrīd sanāk, ka it kā brīvprātīga, bet nevakcinētam cilvēkam būs liegta ceļošana, iespēja apmeklēt pasākumus utt.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-18 10:13, pirms 3 gadiem
Jūs labāk bērnu sportu beidzot atveriet, bērni no oktobra nevar normāli trenēties, sacensības nenotiek. Idioti.

     [+] [-]

, 2021-05-18 10:17, pirms 3 gadiem
coffij, ko Tu vēl esi gatavs darīt, lai ceļotu apmeklēt pasākumus utt? Tev ir vienalga ko valsts dara ar Tavu veselību. Nebrīnīšos, ja arī nieri būsi gatavs ziedot.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 10:32, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: coffij, ko Tu vēl esi gatavs darīt, lai ceļotu apmeklēt pasākumus utt? Tev ir vienalga ko valsts dara ar Tavu veselību. Nebrīnīšos, ja arī nieri būsi gatavs ziedot.
Njā, kāds sakars nierei ar vakcināciju?? Ka teica Kuzmičs "У нас в России дураков лет на сто припасено" Diemžēl Latvijā ziņā situācija ir līdzīga

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 11:08, pirms 3 gadiem
Ha, man ta būtu iespēja iet, bet es pat pie tādas varēšanas ta īsti negribētu tur buzrīties! Manuprāt vienalga labāk pa TV ir skatīties kaut kā pierasts jau...

     [+] [-]

, 2021-05-18 12:18, pirms 3 gadiem
Vai paši ministri un Saiemas duputāti ir 100% vakcinējušies? Valdība tautu nepārliecina vakcinēties ar zinātniskiem un statistiskiem argumentiem, bet labumu burkāniem. Jo tie argumenti nemaz nav tik daudz.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 12:34, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Vai paši ministri un Saiemas duputāti ir 100% vakcinējušies? Valdība tautu nepārliecina vakcinēties ar zinātniskiem un statistiskiem argumentiem, bet labumu burkāniem. Jo tie argumenti nemaz nav tik daudz.
ne jau argumentu trūkums ir problēma, bet gan zinātnisko argumentu komplicētība, kuru, diemžēl, vidējais statistiskais cilvēks nav īsti spējīgs uztvert un saprast. Cilvēks jau nav vainīgs, tur vairāk izglītības sistēma un uz kādām zinībām tiek likti akcenti. Reizēm joprojām tieku pārsteigta, cik maz cilvēks pats zin par savu ķermeni un tā darbību un ir gatavs ticēt visam, kas tiek pasniegts vienkāršā valodā. Un ne tuvu vienmēr tie ir neizglītoti cilvēki.

     [+] [-]

, 2021-05-18 13:11, pirms 3 gadiem
Tad zinošie pasakiet man cilvēkam, kas laikam ir zem vidējā latvieša intelekta, ko sliktu nevakcinēts cilvēks spēj nodarīt vakcinētam?

     [+] [-]

, 2021-05-18 13:41, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Tad zinošie pasakiet man cilvēkam, kas laikam ir zem vidējā latvieša intelekta, ko sliktu nevakcinēts cilvēks spēj nodarīt vakcinētam?
pirmkārt, es savu iepriekšējo komentāru nebiju domājusi kā uzbraucienu pilnīgi nevienam. otrkārt, kāds tavam jautājumam īsti ir sakars ar esošo problēmu, ja to tā var dēvēt? vakcīna nenozīmē, ka tu nevari konkrēto vīrusu noķert un iespējams pašā sākumā arī nodot tālāk, tas nozīmē, ka tava imūnsistēma ir uztrenēta uz konkrēto vīrusu, lai to ātri apkarotu, neļaujot tam vairoties, mutēties un neļaujot tev ilgstoši būt lipīgam. nevakcinēts cilvēks var vienīgi nodarīt skādi sev, citam nevakcinētam cilvēkam un potenciāli velselības sistēmai, ja nevaksinēto cilvēku ir daudz.

     [+] [-]

, 2021-05-18 13:56, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: pirmkārt, es savu iepriekšējo komentāru nebiju domājusi kā uzbraucienu pilnīgi nevienam. otrkārt, kāds tavam jautājumam īsti ir sakars ar esošo problēmu, ja to tā var dēvēt? vakcīna nenozīmē, ka tu nevari konkrēto vīrusu noķert un iespējams pašā sākumā arī nodot tālāk, tas nozīmē, ka tava imūnsistēma ir uztrenēta uz konkrēto vīrusu, lai to ātri apkarotu, neļaujot tam vairoties, mutēties un neļaujot tev ilgstoši būt lipīgam. nevakcinēts cilvēks var vienīgi nodarīt skādi sev, citam nevakcinētam cilvēkam un potenciāli velselības sistēmai, ja nevaksinēto cilvēku ir daudz.
Jūsu apgalvojumiem ir arī kāds zinātnisks pamats? Labprāt apskatītos dokumentus kur " tas nozīmē, ka tava imūnsistēma ir uztrenēta uz konkrēto vīrusu, lai to ātri apkarotu, neļaujot tam vairoties, mutēties un neļaujot tev ilgstoši būt lipīgam",
jeb tas ir tā saucamo mediju ziņu atstāstījums?