Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Pēc 2. perioda Latvija vadībā pret Zviedriju!

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pēc 2. perioda Latvija vadībā pret Zviedriju!
Kristaps Sotnieks cīņā ar pretinieku
Foto: AFP

Šodien Šveicē pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase aizvada savu otro spēli. Pēc otrās trešdaļas mačā ar Zviedrijas valstsvienību latvieši ir vadībā ar 2:1. Vārtus mūsējo labā guva Krišjānis Rēdlihs un Lauris Dārziņš.

Zviedrija - milzu favorīte

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Latvijas izlase sīvā cīņā atzina ASV pārākumu ar 2:4, bet Zviedrija čempionātu sāka ar pārliecinošu uzvaru pret austriešiem ar 7:1. Nepārprotami, ka pirms šīs dienas mača par izteiktiem favorītiem tika uzskatīti mūsu pretinieki zviedri.

Sākums saturīgs, tomēr minimāla vadība zviedriem

Mūsējie spēli iesāka ļoti uzmanīgi, varbūt pat nedaudz bailīgi, praktiski nedomājot par uzbrūkošām darbībām un uztraucoties tikai par savu vārtu drošību. Tas gan netraucēja Matiasam Veinhandlam iziet brīvi pret mūsu vārtiem - Edgars Masaļskis glāba. Nedaudz negaidīti pirmo latviešu ofensīvu organizēja mūsu ceturtā, Aigara Cipursa, maiņa. Svarīgākais gan, ka izdevās neielaist ātri un ievirzīt spēli līdzīgā cīņā, ilgāku laiku saglabājot bezvārtu neizšķirtu - arī zviedru draudīgais vairākums palika neizmantots. Ritot laikam, mūsējie jutās aizvien drošāk, un 12. minūtē, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas meta Lauris Dārziņš, zviedrus glāba tikai vārtsarga Stefana Līva veiksmīgā spēle. Vēlāk jau pats Miķelis pēc lieliskas Oļega Sorokina piespēles varēja iemest, taču atkal kā mūris bija Līvs. Un jau pēc brīža Latvijas izlase nonāca zaudētājos - zviedru supertalants Linus Umarks no neliela attāluma iemeta vārtos Masaļska pirms tam atvairītu ripu. Atlikušās pirmās trešdaļas minūtes latvieši aizvadīja pārliecinoši, tiesa, ejot pārtraukumā, mūsējo saturīgais sniegums nedeva kaut neizšķirtu - 0:1.

Turpinājums vēl labāks, latvieši vadībā!

Pēc kvalitatīvajām pirmajām 20 minūtēm mūsējie samērā droši iesāka arī otro periodu. Guntim Džeriņam nedaudz pietrūka, lai bīstami apdraudētu pretinieku vārtus, bet zviedriem labs moments radās pēc Gunta Galviņa kļūdas, taču glāba Masaļskis. Iegūstot vairākumu, latvieši lūkoja panākt izlīdzinājumu - Mārtiņš Karsums no labas pozīcijas netrāpīja pa ripu, savukārt Krišjāņa Rēdliha metienu atvairīja vārtsargs. Varena ofensīva, taču rezultāts pēc šī vairākuma nemainījās. Umarka bīstamā spēle pret Kristapu Sotnieku deva vēl vienu iespēju latviešiem izlīdzināt. Un šoreiz tas izdevās! Ģirts Ankipāns labi piespēlēja, un Krišjānis Rēdlihs neatvairāmi meta vārtu devītniekā - 1:1! Uzslavas šajā epizodē arī Jānim Spruktam, kurš "parūpējās" par aizsega sagādāšanu vārtsargam. Pēc neizšķirta panākšanas varēja gaidīt zviedru dusmas, taču viņu uzstājīgie uzbrukumi sākās tikai pēc vairākām minūtēm - un arī tie nenesa rezultātu. Savukārt Latvijas izlases dūrieni bija asāki, un perioda pēdējā minūtē tie ļāva Latvijai iegūt vadību. Miķelis Rēdlihs apspēlēja pretinieku, atdeva ripu Dārziņam, kurš no ideālas pozīcijas nekļūdījās! Pēc divām trešdaļām Latvija ir vadībā ar 2:1!

Spēles favorīti - arvien zviedri

Bukmeikeru kantoris expekt.com par spēles favorītiem arvien uzskata zviedrus. Koeficienti pirms trešā perioda:
Latvijas uzvara 3.50
Neizšķirts 3.40
Zviedrijas uzvara 2.00

Pasaules čempionāts hokejā, C apakšgrupa

Zviedrija - Latvija 1:2 (1:0, 0:2, ?:?) (pēc otrās trešdaļas...)
Vārti: 1:0 Umarks (Harju, Grosmans) 15:26, 1:1 K.Rēdlihs (Ankipāns, Karsums, vair.) 30:20, 1:2 Dārziņš (M.Rēdlihs) 39:15.
Vārtos: Līvs - Masaļskis.
Soda minūtes: 6:6.
Metieni: 24:16 (13:6, 11:10).

Latvijas izlases spēlētāju maiņas: Masaļskis; K.Rēdlihs - Skrastiņš, Galviņš - Pujacs; Laviņš - Sotnieks; Sorokins - Jerofejevs; Karsums - Sprukts - Ankipāns; Ņiživijs - Vasiļjevs - Cipulis; Dārziņš - Bērziņš - M.Rēdlihs; Jekimovs - Cipruss - Džeriņš.